بانک پاسارگاد به ازای هر سهم 200ریال سود تقسیم کرد

لیلا اکبرپور

مجمع عمومی عادی سالانه بانک پاسارگاد با حضور بیش از ۹۱درصد صاحبان سهام پنج‌شنبه گذشته در تالار وزارت کشور تهران برگزار شد و صورت‌های مالی منتهی به ۲۹اسفند سال ۸۶ به تصویب صاحبان سهام رسید. دکتر مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد EPS سال ۸۷ را با توجه به سرمایه ۵۲۵میلیارد تومانی ۳۲۰ریال اعلام کرد.

از مهم‌ترین مصوبات مجمع عمومی یاد شده تصویب، یک‌هزار و۶۵۴میلیارد ریال سود قابل تخصیص که پس از کسر اندوخته‌های قانونی و احتیاطی معادل یک‌هزار و ۵۰میلیارد ریال و تقسیم سود ۲۰۰ریالی به ازای هر سهم بود.

این در حالی است که EPS سال ۸۶ در مجمع سال گذشته به ازای هر سهم ۲۸۰ریال اعلام شده بود که با تلاش مدیران بانک پاسارگاد این رقم به ۳۱۰ریال افزایش یافت و به صاحبان سهام از این رقم به ازای هر سهم ۲۰۰ریال سود تقسیم و مابقی به عنوان افزایش سرمایه منظور شد.

انتخاب مجدد موسسه حسابرسی رایمند و همکاران به عنوان بازرس اصلی و آقای همایون مشیرزاده به عنوان بازرس علی‌البدل از دیگر مصوبات مجمع عمومی بانک پاسارگاد بود.

انتخاب روزنامه‌های کثیرالانتشار دنیای اقتصاد و اطلاعات به عنوان روزنامه‌های رسمی بانک، تخصیص ۸/۰درصد سود تقسیم شده به عنوان پاداش هیات‌مدیره، تصویب ۷۵۰هزار تومان حق حضور ماهانه برای اعضای غیرموظف هیات‌مدیره و انتخاب خانم نعیمیان به عنوان مشاور حقوقی بانک از دیگر مصوبات مجمع عمومی عادی سالانه بانک پاسارگاد بود.

یادآور می‌شود به استناد صورت جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده مورخ ۲۸تیر ماه سال ۸۵ مقرر شد سرمایه بانک پاسارگاد از ۳۵۰میلیارد تومان به مبلغ ۷۰۰میلیارد تومان منقسم به ۷میلیارد سهم ۱۰۰تومانی با نام عادی افزایش یابد. از این میزان افزایش سرمایه معادل ۱۷۵میلیارد تومان در اولین روز آبان ماه سال ۸۶ از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده به ثبت رسید به طوری که سرمایه فعلی بانک پاسارگاد معادل ۵۲۵میلیارد تومان است.

براساس گزارش هیات‌مدیره بانک پاسارگاد مرحله دوم افزایش سرمایه و تحقق سرمایه ۷۰۰میلیارد تومانی از ۲۷فروردین ماه امسال آغاز شده است.

گزارش هیات‌مدیره

علی‌اکبر امین تفرشی، عضو هیات‌مدیره بانک پاسارگاد در مجمع عمومی یاد شده گزارش عملکرد بانک پاسارگاد را به صاحبان سهام ارائه کرد.

او ضمن معرفی اعضای هیات‌مدیره و عامل بانک، رشد جذب سپرده و اعطای تسهیلات توسط بانک پاسارگاد در سال مالی ۸۶ را موفقیت مدیران و تمامی پرسنل این بانک دانست و گفت: متوسط سرمایه انسانی به لحاظ شاخص کارآیی در بانک پاسارگاد رقم قابل توجهی است. به طوری که نسبت سپرده‌ها به سرمایه انسانی ۲۹۶۷۱میلیون ریال و نسبت تسهیلات اعطایی به سرمایه انسانی ۲۳۰۲۰میلیون ریال است.

امین تفرشی با یادآوری اینکه نسبت سرمایه انسانی به تعداد شعب ۱۱میلیون ریال است، افزود: درآمد سرانه، نسبت سپرده‌ها به سرمایه انسانی، نسبت تسهیلات اعطایی به سرمایه انسانی در سال ۸۶ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل هر کدام به ترتیب ۶۲، ۵۰ و ۷۳درصد رشد نشان می‌دهند.

او با بیان اینکه ۳هزار و ۴۵۹ نفر ساعت آموزش برای کارکنان بانک پاسارگاد صورت گرفته است، خاطر نشان کرد: برگزاری دوره آموزشی نرم‌افزار جامع بانکی

(CORE BANKING) جدید نهایی کردن مرحله پیاده سازی طرح ویژه آموزش راه‌اندازی طرح WEB کتابخانه و مشارکت کلیه دارندگان حساب آغاز مرحله اجرایی طرح رشد و ارتقای همکاران و ادامه برگزاری دوره‌های بانکداری و نرم‌افزار بانکی با توجه به گسترش شبکه بانک از مهم‌ترین برنامه‌های آتی در سال‌جاری است.

به گفته او بانک پاسارگاد تعداد شعب خود را از ۲۵ شعبه در سال ۸۴ به ۱۵۰ شعبه در پایان اسفند ۸۶ افزایش داد که از این میزان ۹۶ شعبه در تهران و ۵۴ شعبه در سایر نقاط کشور مستقر هستند.

امین تفرشی میزان گشایش اعتبارات اسنادی بانک پاسارگاد در یک سال مالی ۸۶ را معادل یک میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: بانک پاسارگاد ظرف مدت کمتر از ۱۰ ماه توانست ۳ مقطع زمانی اخذ مجوز فعالیت‌های ارزی را از بانک مرکزی دریافت کند.

سخن پایانی

دکتر مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد گفت: ظرف این مدت به بلندای خورشید اندیشیدیم و خواستیم، تلاش نستوح داشتیم و صبر ایوب را در مقابل مشکلات تجربه کردیم.

او افزود: نسبت کفایت سرمایه ۷/۱۷درصدی بانک سرمایه که بعد از افزایش سرمایه نیز به ۲۰درصد می‌رسد هم تاب عملیات بانکی در سال ۸۷ را نخواهد داشت.

او ادامه داد: رکورد رشد جذب سپرده‌های مردمی و اعطای تسهیلات در بخش‌های گوناگون امری بود که در سال ۸۶ انجام شد که همتای آن در نظام بانکی بی‌سابقه است. به گفته بانک پاسارگاد از بازار میان بانک‌های خصوصی از ۸ به ۱۶ درصد رسید.

قاسمی تاکید کرد: رشد جذب سپرده در بانک پاسارگاد به طور متوسط از طریق ۱۲۰ شعبه انجام شده که در مقایسه با ده‌ها هزار شعبه سایر بانک‌های دولتی و خصوصی اتفاقی نادر است.

مدیرعامل بانک پاسارگاد یادآور شد: مهم‌ترین هدف بانک پاسارگاد قرار گرفتن در لیست ۵۰۰ شرکت برتر دنیا است که با اجرای درست برنامه‌ها و لطف حق تحقق خواهد یافت.

او در خصوص سهامداران جدید خارجی بانک پاسارگاد تنها به جمله این اتفاق خوبی است، بسنده کرد.

او اعلام کرد: بانک پاسارگاد در سال ۸۶ مسوولیت‌های اجتماعی خود را مانند قدردانی از جامعه هنری کشور و آزادی زندانیان غیرمجرم بدهکار از زندان انجام داد.

قاسمی EPS سال ۸۷ را ۳۲۰ ریال با سرمایه ۵۲۵میلیارد تومانی اعلام کرد و گفت: اجرای بسته سیاستی نظارتی بانک مرکزی محدودیت‌هایی را برای سیستم بانکی رقم خواهد زد، اما از آنجا که تمام این محدودیت‌ها به خاطر کنترل یک اصل مهم اقتصادی یعنی کنترل تورم است ما نیز به سیاست‌های دولت احترام گذاشته و با تلاش بیشتر انجام وظیفه خواهیم کرد.

او مجمع عمومی یاد شده را با خواندن غزلی از حافظ شیرازی پایان داد:

راهی بزن که آهی بر ساز آن توان زد

شعری بخوان که با آن رطل گران توان زد

بر آستان جانان گر سر توان نهادن

گلبانگ سربلندی بر آسمان توان زد