عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تغییر نرخ سود کارایی خود را در سیاست‌های پولی از دست داده است و برای اجرای سیاست‌های پولی باید دست به اقدامات گسترده اصلاحی دیگری در نظام بانکی کشور زد. الیاس نادران در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه دولت از طریق سیاست‌های پولی امکان اثرگذاری بر بازار پولی کشور را دارد، اظهار داشت: این دسته از سیاست‌ها از طریق کنترل نقدینگی بر بازارهای دیگر از قبیل بازار کالا و خدمات نیز تاثیر می‌گذارند.

وی افزود: با این ویژگی‌ها سیاست‌های پولی باید هم از یک سازگاری درونی برخوردار باشند و هم با سایر سیاست‌های مالی و بازرگانی هماهنگی کافی داشته باشند.

به گفته عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در سال‌های اخیر دولت از همه ابزارهای خود در جهت سیاست‌های انبساطی استفاده کرده و در نتیجه هم به افزایش قیمت‌ها دامن زده و از سوی دیگر قادر به حل مشکل بیکاری نشده است.

نادران خاطرنشان کرد: علاوه‌بر این دولت با این اقدامات تاکنون در بازار کار و تولید موجبات نابسامانی را فراهم کرده است.

وی با تاکید بر اینکه نمی‌توان انتظار داشت که سیاست‌های پولی به تنهایی بتواند مشکلات اقتصادی کشور را حل کند، گفت: در مجموع سیاست‌های پولی انقباضی به هر شیوه ممکن و معقول و مطالعه شده که اجرا شود می‌تواند نقدینگی را کنترل کرده و بر اساس آن امکان مدیریت منابع پولی کشور را به دولت بدهد.

نادران خاطرنشان کرد: البته این به این معنا نیست که حتما برای اجرای سیاست پولی سراغ نرخ سود بانکی رفته و اقدام به افزایش یا کاهش آن کنیم.

وی با بیان اینکه نرخ سود بانکی یکی از ابزارهایی است که کارایی خود را در اعمال سیاست‌های پولی از دست داده است، تصریح کرد: برای اجرای این سیاست‌ها باید به کنترل تکالیف بانک‌ها در مورد ذخیره قانونی، حساب‌های دولتی، تعهدات بانک‌ها، حفظ نرخ کفایت سرمایه، میزان بدهی بانک‌ها به سیستم بانکی، نبود مدیریت کارآمد بر انتشار اوراق مشارکت، ناکارآمدی نظام بانکی در توزیع اعتبارات و تسهیلات دهی بانک‌ها را به دقت مورد توجه قرار داد.