گروه بازار پول- روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: هدفمند کردن یارانه‌ها از اهداف هفتگانه تعیین شده در طرح تحول اقتصادی است که از آن به عنوان برنامه اصلاح اقتصادی یاد می‌شود. در این میان، شبکه بانکی و در راس آن بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به عنوان سیاست‌گذار پولی و بانکی و ناظر بر بانک‌ها و موسسات اعتباری تمام تلاش خود را برای اجرای هرچه بهتر این «جراحی بزرگ اقتصادی» به کار بسته است. از زمان اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در محورهای متنوع «مطالعاتی»، «مهارتورم ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها»، «فرهنگ سازی»، «توزیع مناسب خدمات در شبکه بانکی»، « ارائه خدمات گسترده بانکی به شهروندان» خدمات شایسته‌ای به این انقلاب بزرگ اقتصادی نموده است که بخشی از این موارد به شرخ ذیل می باشد:

مطالعاتی:

حضور توانمند در کلیه مراحل مطالعاتی، تجربی و برنامه‌ریزی در اجرای قانون.

اتخاذ نگاهی جامع و دقیق در شبیه‌سازی تحولات اقتصادی پس از اجرای قانون و ارائه راهکارهای مقتضی.

تدوین پیش‌نویس «بسته سیاست‌های پولی متناظر قانون هدفمندی یارانه‌ها» و مشارکت کارشناسی در تدوین بسته‌های سیاستی مرتبط.

مهار تورم:

رفع نگرانی‌های وقوع تورم ۵۰ درصد و بالاتر پیش‌بینی شده توسط برخی از محققان اقتصادی با اجرای تدابیر ویژه و جلوگیری از بروز کمبود نقدینگی در جامعه پس از افزایش اسمی ابعاد اقتصادی.

موفقیت چشمگیر در مهار تورم طبیعی ناشی از اجرای بزرگ‌ترین برنامه اصلاح قیمت‌های نسبی در اقتصاد.

فرهنگ سازی:

گسترش فرهنگ عمومی استفاده از ابزارهای نوین بانکی به دلیل رویکرد متمرکز نمودن پرداخت‌ها در نظام بانکداری الکترونیک.

کاهش میل به نقدینه خواهی اشخاص از طریق انجام پرداخت‌ها به وسیله کارت‌های الکترونیک به جای وجوه نقد و بهبود ضریب فزاینده نقدینگی.

توزیع مناسب خدمات در شبکه بانکی:

منحصر نبودن حساب‌های خانوارها در یک بانک و کسب تجربه تعامل گروهی کلیه بانک‌ها در یک طرح عظیم(به وسعت همه خانوارها).

ارائه خدمات به شهروندان:

حفظ آرامش و اعتماد عمومی از طریق عدم تاخیر و اجرای شایسته پرداخت سهم خانوارها از منابع طرح و از قلم نیفتادن هیچ یک از خانوارها از لیست مشمولین.

مطرح شدن طرح هدفمندی یارانه‌ها در مجامع بین‌المللی:

تحسین برنامه ایران در خروج از اقتصاد یارانه‌ای توسط نهادهای معتبر بین‌المللی و معرفی ایران به عنوان یک تجربه استثنایی توسط صندوق بین‌المللی پول.