رییس کارگروه تحول بانکی شورای هماهنگی بانکها خبر داد
تدوین ۴ طرح برای تحول بانکی
گروه بازار پول- رییس کارگروه تحول بانکی شورای هماهنگی بانکها با بیان اینکه ۴ طرح موفق و عملیاتی در این باره تهیه شده است، گفت: در طرحهای بانک مرکزی بیشتر بر اعمال مقررات و حاکمیت شرکتی، آزادسازی فضای کسب و کار و ساماندهی موسسات غیربانکی تمرکز شده است. به گزارش واحد مرکزی خبر، حسین عیوضلو افزود: ابعاد طرح تحول بانکی در چارچوبی که معاونت بانکی وزارت اقتصاد تهیه شده، بیشتر بانکداری اسلامی و اصلاحات ساختاری و رفتاری بوده است. وی گفت: چارچوبی که در معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد طراحی شد با رویکرد توجه به ارتباط بخش بانکی با بخش واقعی اقتصاد است. عیوضلو افزود: در شورای هماهنگی بانکها نیز طرح جامعی با عنوان طرح «تحول بنیادین نظام بانکی» تدوین شده و قویترین کار در طرح تحول بانکی در حقیقت طرح تحول بنیادین است که در اثر آن ساختار نظام بانکی فعلی بازمهندسی و بازتعریف میشود.
عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران با تاکید بر ساماندهی کامل سپردهها و تسهیلات در نظام بانکی اظهار کرد: به بانکهای بزرگ و تجمیع تمام سپردهها در یک بخش و صدور احکام کلی برای تسهیلات نیاز نیست و بانکها بر اساس انواع عملیات، تقسیمبندی و تفکیک میشوند.
عیوضلو گفت: تفکیک ماموریتهای بانکها، ساختار وظایف و ماموریت این بانکها در شبکه بانکی را مشخصتر و نظارتپذیرتر میکند. رییس کارگروه تحول بانکی شورای هماهنگی بانکها به توجه طرح تحول بانکی برای مهندسی مجدد نظام تامین مالی بر مبنای بانکداری اسلامی اشاره و اعلام کرد: در این طرح انواع روشهای تامین مالی از جمله تامین مالی نیازهای عامالمنفعه، تامین مالی خرد، تامین مالی مبتنی بر تعاونیها و تامین مالی خطرپذیر مورد توجه است و بانکها به صورت توسعهای، تخصصی، تجاری و سرمایهگذاری تعریف شدهاند. عیوضلو تاکید کرد: همه بانکهای موجود براساس این روشها قابل بازتعریف است و تامین مالی منابع و مصارف کاملا با یکدیگر هماهنگ میشود و حساب و کتاب آنها نیز دقیق خواهد شد.
رییس کارگروه طرح تحول بانکی شورای هماهنگی بانکها گفت: این مباحث در کارگروه تحول بانکی پذیرفته شده است، البته بازمهندسی به معنای از صفر آغاز کردن نیست و هماکنون بسیاری از بانکها این امور را انجام میدهند. استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: بازمهندسی در ساختار نظام بانکی از طریق تفکیک حسابها مبتنی بر تفکیک و بازتعریف ماموریتهای بانکها است و بدون بازمهندسی امکان نظارت وجود ندارد، البته در بانکهای کوچکتر نظارتها دقیقتر است اما این مساله در بانکهای بزرگتر بدون بازمهندسی امکانپذیر نیست. عیوضلو ادامه داد: به جای اینکه به عملکرد افراد توجه کنیم باید به ساختار و سیستمها توجه و بر مبنای اصول روشن و بدیهی بانکداری اسلامی سیاستگذاری کنیم. عیوضلو درباره اهداف آرمانی طرح تحول بانکی اظهار کرد: در طرح تحول بانکی دو هدف آرمانی از جمله بانکداری اسلامی و عدالت مد نظر بوده و ۱۰ هدف سطح پایینتر نیز در اینباره
مطرح است.
وی حذف شائبه ربا و اجرای صحیح بانکداری اسلامی، تکمیل منظومه تامین مالی بانکداری اسلامی و انتظامبخشی به معماری صنعت بانکداری اسلامی، ایفای نقش تکمیلی در مسیر توسعه عمران، ارتقای نظام مشتریمداری با ارائه خدمات بانکی مطلوب، بازتعریف فرآیندهای نظارتی، ارتقای سلامت اداری و اسلامی و اخلاق حرفهای اسلامی، مبارزه با مفاسد و انواع پولشویی و اصلاح قوانین بانکی را برخی از اهداف طرح تحول بانکی اعلام کرد.
عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران، منطقی کردن نرخ سود تسهیلات بانکی، کنترل تورم و توسعه تعاملات بانکی و ثبات قیمتها را هم از دیگر اهداف طرح تحول بانکی بیان کرد.وی تصریح کرد : در طرح تحول بانکی ۴ هدف عمده شامل «کارآیی و اثربخشی نظام بانکی، بهینهسازی ساختار بانکها، ارتقای سلامت اداری و اصلاح رفتار بانکها» پیگیری میشود. عیوضلو تاکید کرد: باید به دنبال اجرای جامع طرح تحول اقتصادی با اولویتبندی بر مبنای طرحی که در چارچوب مبتنی بر جهاد اقتصادی است، باشیم.
ارسال نظر