بازتاب
پاسخی به یک موافق افزایش دیه
دیدگاه آقای مهدوی کارشناس معتقد به افزایش دیه و دو برابر شدن آن را در دنیای اقتصاد خواندم. اینک پاسخی هر چند مختصر به اظهارات ایشان ضروری به نظر میرسد.
دیدگاه آقای مهدوی کارشناس معتقد به افزایش دیه و دو برابر شدن آن را در دنیای اقتصاد خواندم. اینک پاسخی هر چند مختصر به اظهارات ایشان ضروری به نظر میرسد.
آقای مهدوی جنابعالی افزایش دو برابری قیمت دیه را مهم نمیدانید، اما مرگ و میر جادهای کشورمان را بیش از دو و نیم برابرکشورهای در حال توسعه اعلام میفرمایید که در واقع چنین هم هست پس دیگر نیازی به افزایش دو برابری دیه نیست در وضعیت حاضر نیز با استناد به گفتار جنابعالی، شرکتهای بیمهای ایران 5/2 برابر بیش از کشورهای پیشرفته دیه پرداخت میکنند و به اصطلاح خروجی هزینههای بیمهای کشور 5/2 برابر کشورهای خارجی است اگر بنا باشد این دیه دو برابر شود در واقع بیمه گران پنج برابر بالاتر از سطح جهانی دیه پرداخت خواهند کرد.
خواهید فرمود باید آمار مرگ و میر را در ایران پایین آورد، ما هم با شما هم عقیدهایم اما چگونه؟ آیا قبل از پایین آوردن ریسک بالای تصادفات باید نرخ دیه را دو برابر کنیم مگر شرکتهای بیمهای چقدر حق بیمه میگیرند و چه تضمینهای سلامت و افزایش درصد سلامت و کاهش مرگ و میرها را دارند که بتوانند به این مهم پاسخ گویند آمارهای ارائه شده جنابعالی، آمارهای سوئد، ژاپن و مانند اینها آمارهای استنادی برای مثال خیلی خوب است ولی در اجرا شرایط بیمهای کشور ما با آنها تفاوت فاحش و فـراوان دارد و نمیتوان «قیاس مع الفارق» کرد. با اگرها و مگرها نیز آمار تصادفات و ریسک بالای تصادفات و مرگ و میر و جرح پایین نمیآید طبیعتا وقتی ما در عمل به این مراحل رسیدیم حتما و قطعا دیه را میتوان با آمارهای بالا تصویب کرد زیرا در آن شرایط هزینهها در حداقل محقق خواهد شد. آقای مهدوی شما به اصلاح ساختارهای بیمه در کشور اشاره کردید که درست است، اما آیا قبل از اصلاح ساختارها و تحقق آن و تنها اشاره به اصلاح ساختارها، دلیل موجهی برای افزایش دو برابری دیه میتواند باشد؟ آیا اصلاح ساختار یک شبه میسر است؟ بهقول شما دیه را میشود به جای دو برابر پنج
برابر هم کرد اما بدون توجه به جوانب امر و حاشیههای مساله ساز آن آیا این معادله چند مجهولی قابل حل است و پاسخ مثبت میدهد ؟
به گمان ما جواب منفی است.
*کارشناس بیمه توسعه
ارسال نظر