سپرده‌گذاری در بانک‌های کشور 40درصد رشد کرد

آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد در دو ماه نخست امسال میزان سپرده‌های مردم در بانک‌ها افزایش یافته است و نقدینگی نیز نسبت به پایان سال ۸۴ تغییری نکرده است. با صفرشدن رشد نقدینگی در دوماه نخست امسال نسبت به پایان سال ۸۴ به نظر می‌رسد که سیاست‌های اقتصادی جدید موجب جذب نقدینگی سرگردان شده است، اما میزان نقدینگی موجود در جامعه همچنان در سطح بالای۹۲هزار میلیارد ریال قرار دارد که گسترش راهکارهای جذب نقدینگی را می‌طلبد.

بر این اساس، میزان نقدینگی موجود در اقتصاد کشور در پایان دو ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۶۸هزار میلیارد ریال بود، ۳۵درصد رشد نشان می‌ دهد، اما نسبت به رقم پایان سال ۸۴ رشدی نداشته است.

براساس آمارهای بانک مرکزی، مانده سپرده‌های قرض‌الحسنه و مدت دار و سپرده‌های متفرقه در سیستم بانکی کشور در پایان اردیبهشت‌ماه سال‌جاری به ۶۳۳هزار میلیاردریال رسید که نسبت به رقم ۴۵۲هزار میلیارد ریالی اردیبهشت‌ماه سال ۸۴، رشدی ۴۰درصدی و نسبت به اسفندماه ۸۵ رشدی ۵درصدی نشان می‌دهد.

این آمار در حالی است که یکی از دلایل مخالفت مسوولان بانک‌ها و برخی کارشناسان اقتصادی با مصوبه شورای پول و اعتبار در کاهش نرخ سود بانکی، نگرانی نسبت به کاهش سپرده گذاری‌های مردم در بانک‌ها و روی آوردن نقدینگی به سمت دیگر بازارهای اقتصادی بود.

دارایی‌های خارجی بانک مرکزی به ۳۰ میلیارد دلار رسید دارایی‌های خارجی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در پایان اردیبهشت‌ماه به ۳۰ میلیارد دلار رسید.

به گزارش خبرگزاری فارس، آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد در اردیبهشت‌ماه سال‌جاری خالص دارایی‌های بانک مرکزی به ۲۷۲هزار و ۳۷۲میلیارد ریال رسید که به این ترتیب خالص دارایی‌های خارجی این بانک به حدود

۳۰ میلیارد دلار می رسد.

این گزارش حاکی است خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی در پایان اردیبهشت‌ماه سال ۸۴ حدود ۲۱۲هزار و ۹۶۸میلیارد ریال بوده است.

آمارهای بانک مرکزی حاکی است که دارایی‌های خارجی بانک مرکزی در اردیبهشت‌ماه سال ۸۵ نسبت به سال ۸۴ بالغ بر ۷/۵درصد افزایش داشته است.

خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی از اجزای اصلی پایه پولی است و از اجزایی چون ارزهای مختلف، طلا، سهام و اوراق قرضه تشکیل می‌شود.