به گزارش ارز دیجیتال، از ساتوشی ناکاموتو اکنون فقط تعداد زیادی گفت‌وگوی اینترنتی به‌‌جا مانده است. خالق گمنام بیت‌کوین تا اواخر سال ۲۰۱۰ برای پیش‌برد اختراع خود، به‌صورت متنی و آنلاین با جامعه ارتباط برقرار می‌کرد تا اینکه در ۱۱ دسامبر ۲۰۱۰ پس از انتشار آخرین پست خود برای همیشه ناپدید شد. اکنون می‌توانید با مراجعه به صفحه ساتوشی در انجمن بیت‌کوین تاک (Bitcointalk.org) تمام نوشته‌های ساتوشی ناکاموتو را بخوانید. اشعیا مک‌کال (Isaiah McCall) در مقاله‌ای با گشت‌وگذار در نوشته‌های ساتوشی ۱۱ نقل‌قول جذاب از او را گلچین کرده است که ۶ مورد از آنها را در ادامه خواهید خواند.

۱. پیام مقدس در اولین بلاک: به اولین بلاک در بلاک‌چین بیت‌کوین، جنسیس بلاک (بلوک پیدایش) می‌گویند. مشابه با روایات دینی درباره پیدایش خلقت، ساتوشی با ایجاد این بلاک، بیت‌کوین را به موجودیت رساند و برای ثبت در تاریخ پیام مخصوصی را در آن ثبت کرد.  ساتوشی بیت‌کوین را پس از بحران بانکی سال ۲۰۰۸ و با هدف انتقال قدرت به مردم بنیان نهاد. او ارزی را اختراع کرد که تورم در آن راه ندارد و می‌تواند در نهایت دلار آمریکا را پشت‌سر بگذارد.

۲. مشکل ساتوشی با پول‌های ملی: ساتوشی معتقد بود مشکل آشکار ارزهای فیات، متمرکزبودن آنهاست. «قدرت فساد می‌آورد و قدرت مطلق برابر است با فساد مطلق»، عبارتی بود که ساتوشی به آن ایمان داشت.    وقتی قدرت در اختیار تعداد محدودی از افراد باشد (برای مثال بانک‌ها)، فساد به‌وجود می‌آید و سپس به اشتباهات بزرگی ختم می‌شود که هزینه آن را مردم عادی باید متحمل شوند.

۳. حذف واسطه‌:‌سیستم بلاک‌چین بیت‌کوین مرجعی است که واقعا نیازی به یک قدرت مرکزی ندارد. به‌نوعی این سیستم خودش را اداره می‌کند. قدرت در دست اکثریت شبکه قرار دارد. ساتوشی درباره حذف واسطه‌ها، جملات جالبی دارد:

«با داشتن یک ارز الکترونیکی مبتنی بر اثبات رمزنگاری، بدون نیاز به اعتمادکردن به یک واسطه شخص ثالث، پول می‌تواند ایمن باشد و تراکنش‌ها به‌آسانی انجام شود.»

۴. کپی‌کاری ممنوع: کد در یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز قانون است. تغییر در کد منجر به ایجاد چندین ارز الکترونیکی فرعی شده است.

بیت‌کوین‌کش، اتریوم کلاسیک و بیت‌کوین آنلیمیتد (Bitcoin Unlimited) اولین هاردفورک‌ها (انشعاب‌ها) در دنیای ارز دیجیتال بودند. به این معنا که افرادی با برخی ایده‌های اصلی که ابتدا توسط بیت‌کوین مطرح شده بود، به مخالفت برخاستند. ساتوشی می‌دانست که اگر فرمول به‌صورت پیوسته تغییر کند، موضوع تمرکززدایی را با چالش مواجه می‌کند.

ساتوشی مجبور بود از همان ابتدا کار را به‌درستی انجام دهد. او می‌نویسد: «ماهیت بیت‌کوین به‌گونه‌ای است که با انتشار نسخه ۱/ ۰(اولین نسخه)، طراحی اصلی آن برای ادامه حیاتش بدون تغییر باقی خواهد ماند… به اعتقاد من یک پیاده‌سازی دوم و قابل‌تطبیق از بیت‌کوین، هرگز ایده خوبی نخواهد بود. بیشترین بخش این طرح به این موضوع وابسته است که همه نودها با نتایج کاملا یکسانی با یکدیگر همگام باشند که این موضوع، پیاده‌سازی دوم را به تهدیدی برای شبکه بدل خواهد کرد.»

 ۵. ریشه همه بدی‌ها: او در نقل‌قول زیر یکی از بزرگ‌ترین ایده‌های مدرن در خصوص پول را بیان می‌کند.

«مشکل ریشه‌ای ارزهای رایج، همه‌ آن اعتمادی است که برای کارکرد آن موردنیاز است. به بانک مرکزی باید اعتماد کرد که ارز را بی‌ارزش نکند، اما تاریخ ارزهای فیات پر است از مواردی که این اعتماد نقض شده است. باید به بانک‌ها برای نگه‌داشتن پولمان و همچنین انتقال الکترونیکی آنها اعتماد کنیم، اما آنها پول‌های ما را در موج‌هایی از حباب‌های اعتباری و با تقریبا مقدار ناچیزی ذخیره [واقعی]، وام می‌دهند. ما ناچاریم برای حریم خصوصی‌مان به آنها اعتماد کنیم؛ به آنها اعتماد کنیم که به سارقان هویت اجازه نمی‌دهند که حسابمان را خالی کنند.»

۶. چرخه ارزش بیت‌کوین: ساتوشی اولین نفری است که حدس می‌زد بیت‌کوین از ارزهای فیات پیشی خواهد گرفت. او اولین مومن واقعی به بیت‌کوین بود. هر‌چه باشد او خود بیت‌کوین را خلق کرده است. فقط ۲۱ میلیون بیت‌کوین تا سال ۲۱۴۰ میلادی (۱۵۱۸ شمسی) تولید خواهد شد. با این حال، قبل از آن زمان، بیت‌کوین به یکی از کمیاب‌ترین کالاهای روی کره زمین تبدیل می‌شود. ساتوشی درباره این موضوع گفته است:

«بیت‌کوین چیزی بیشتر از یک فلز گران‌بها است. به‌جای تغییر در عرضه برای حفظ ارزش، میزان عرضه از پیش تعیین‌شده است و این ارزش آن است که تغییر می‌کند. هر‌چه تعداد کاربران بیشتر شود، ارزش هر سکه (کوین) افزایش می‌یابد. این وضعیت پتانسیلی برای یک چرخه بازخورد مثبت فراهم می‌کند؛ با افزایش کاربران، ارزش بیت‌کوین بیشتر می‌شود و بالا رفتن ارزش باعث می‌شود کاربران بیشتری به‌ سوی آن جذب شوند تا از مزایای این افزایش ارزش استفاده کنند.»