وی افزود: در کشور ما در سال‌های گذشته به‌دلیل وابستگی به درآمدهای نفتی، به مالیات کمتر پرداخته‌شده است، ولی تحریم‌ها این فرصت را برای کشور فراهم کرده است که به درآمدهای مالیاتی به‌عنوان یک منبع درآمد امن داخلی پرداخته شود؛ بنابراین سعی و هدف ما به‌عنوان کارگزاران مالیاتی این است که از این فرصت استفاده کنیم و وصول و باز توزیع عادلانه مالیات را تحقق‌بخشیم.

وی اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی کشور مانند بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و موفق در نظام مالیاتی که درصد کمی از فعالان اقتصادی عمده درآمدهای مالیاتی را تامین می‌کنند، از ابزار ریسک و تمکین استفاده می‌کند و برای سایر بخش‌ها نیز به‌عنوان یک ابزار حاکمیتی به دنبال باز توزیع عادلانه منابع و ثروت خواهیم بود. مسیحی ادامه داد: یکی از برنامه‌های محوری سازمان امور مالیاتی کشور در سال جاری اجرای ماده ۹۷ قانون مالیات‌های مستقیم است که بر مبنای سه ضلع ریسک، تمکین و اهمیت پرونده‌های مالیاتی و مودیان مالیاتی بناشده است. وی گفت: براساس قانون به سازمان امور مالیاتی اجازه داده‌شده که اظهارنامه فعالان اقتصادی را بپذیرد و آن درصدی که پر ریسک هستند و صادقانه اظهارنامه و درآمدهای خود را ابراز نکرده‌اند، بررسی و رسیدگی ‌کند. ما امسال برای اولین بار ماده ۹۷ را اجرا می‌کنیم و می‌خواهیم اظهارنامه مودیان مالیاتی کم ریسک را بدون رسیدگی قطعی کنیم. در همین راستا همزمان از اختیار ماده تبصره ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم استفاده کرده و کسانی که این شرایط را قبول کرده‌اند، مالیات آن‌ها قطعی شده است. با این کار بیش از یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار مودی خرد از دور خارج شدند و اظهارنامه و پرونده ایشان نیاز به رسیدگی ندارد، مگر اینکه مدارک و اطلاعات مستندی به دست آید. مسیحی گفت: هدف ما از این اعتماد همه‌جانبه تمکین مالیاتی است. تمکین مالیاتی یک مفهوم حرفه‌ای در نظام‌های مالیاتی است و ارزیابی یک نظام مالیاتی با تمکین سنجیده می‌شود.

مسیحی در پایان گفت: سازمان امور مالیاتی کشور بسترهای الکترونیک مناسبی برای ارائه خدمات شایسته به مردم و فعالان محترم اقتصادی فراهم کرده است. یکی از کارها و اقدامات خوب، ایجاد بستر ابلاغ الکترونیک و برون‌سپاری مالیات نقل‌وانتقال املاک است. در ۶ ماه نخست سال جاری، نزدیک به ۵۰ درصد مراجعه مردم به ادارات امور مالیاتی کشور جهت پرداخت مالیات نقل‌وانتقال املاک کاهش‌یافته است. هدف ما از پیاده‌سازی این امکانات، توسعه خدمات غیرحضوری و کاهش رابطه رودرروی همکاران با مودیان مالیاتی به‌منظور به حداقل رساندن هزینه‌های اجتماعی و بهبود فضای کسب‌وکار است. وصول با اصول ما همچنان ادامه دارد و امیدواریم بتوانیم این امر را به نحو شایسته‌ای در کشور محقق کنیم.