صعود سکه به سقف 22روزه

پس از دو روز تعطیلی ابتدای هفته، روز دوشنبه بازارها فعالیت خود را با رشد قیمت آغاز کردند. در همان ابتدای روز کمتر معامله‌گر سکه‌ای حاضر بود زیر محدوده ۱۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان اقدام به فروش کند، این در حالی بود که فلز گرانبهای داخلی در انتهای هفته گذشته روی عدد ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به کار خود پایان داده بود.

به گفته فعالان، یکی از مهم‌ترین عواملی که موجب شد سکه با چنین افزایشی آغاز به کار کند، صعود بهای طلا در بازارهای جهانی و رسیدن به بالای محدوده هزار و ۹۶۰ دلاری بود. افزون بر این، دلار نیز در همان ابتدای روز تمایلات افزایشی از خود نشان داد و این موضوع نیز محرکی برای افزایش خریدها در بازار سکه بود. حدود ساعت ۴ بعدازظهر، سکه در خرید و فروش‌های عمده با قیمت ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معامله می‌شد که افزایشی ۴۰۰ هزار تومانی نسبت به روز پنج‌شنبه داشت و موجب شد که این فلز گرانبها به بالاترین قیمت از ۱۹ مرداد برسد. روند قیمت روز دوشنبه موجب شد که نگاه‌ها بار دیگر به سوی بازار سکه معطوف شود، چرا که یکی از مهم‌ترین مرزهای مقاومتی این بازار شکسته شده بود و افزایشی‌ها در قدم بعدی سعی می‌کنند که قیمت سکه را به سوی ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برسانند. به گفته یکی از حاضران در بازار، تا زمانی که سکه بالای مرز ۱۱ میلیونی قرار دارد، احتمال رشد قیمت‌ها در این بازار بیشتر خواهد بود. با این حال، گروهی هم در بازار عنوان می‌کنند که سکه چندین بار وارد کانال ۱۱ میلیونی شده است و هیچ گاه نتوانسته به بالای آن صعود کند. این گروه انتظار دارند قیمت سکه طی روزهای آتی تعدیل شود. گرم طلای۱۸ عیار نیز در روز گذشته ۳۳ هزار تومان رشد کرد و به بهای یک میلیون و ۹۵ هزار تومان رسید.

با این حال برای اینکه روند قیمت سکه نزولی شود، نیاز است که دلار نیز رشد بیشتری را تجربه نکند. با این حال، دلار روز دوشنبه رفتاری کاملا افزایشی داشت و در همان ابتدای روز، معاملات خود را بالای محدوده ۲۳ هزار و ۶۰۰ تومان آغاز کرد، حال آنکه در پایان هفته گذشته زیر ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان بسته شده بود. این شروع افزایشی، پایان روز صعودی دلار نبود و این ارز حدود ساعت ۴ بعدازظهر با قیمت ۲۳ هزار و ۸۱۰ تومان به فروش رفت. این قیمت ۳۶۰ تومان بیشتر از روز پنج‌شنبه بود. به گفته فعالان، دلار در صورتی که بالای این محدوده بماند، توان عبور از کانال ۲۴ هزار تومانی را خواهد  داشت.

به گفته فعالان، روز دوشنبه بازار از یکسو با قیمت حواله درهم تطبیق پیدا کرد و از سوی دیگر، معامله‌گران فنی خریدهای خود را بالا بردند. یکی از دلایل افزایش خرید معامله‌گران فنی واکنش بازار نسبت به محدوده ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان بود که به‌عنوان نقطه حمایتی دلار شناخته می‌شد. در واقع دلار در معاملات پشت خطی نه‌تنها به زیر محدوده یاد شده نرفت، بلکه با افزایش قیمت بالای محدوده ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان قرار گرفت و همین موضوع انتظارات افزایشی را در بازار افزایش داد.

یکی از مهم‌ترین عواملی که توجه معامله‌گران ارزی را به خود جلب کرده است، تلاش آمریکایی‌ها برای بازگرداندن تحریم‌های بیشتر ایران است. گفته می‌شود این نگرانی یکی از دلایلی است که موجب شده است خرید ارز در بازار داخلی بیشتر شود. این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود که رئیس‌کل بانک مرکزی اخیرا عنوان کرده است، بانک مرکزی اولویت خود را بر تقویت ثبات و جلوگیری از نوسانات ناشی از سفته‌بازی و کمک به پایداری و شکوفایی اقتصاد و تولید قرار داده است. در واقع به نظر می‌رسد، بازارساز در برابر حرکت‌های سفته بازانه‌ای که بخواهد قیمت دلار را وارد سقف‌های تازه کند، مقاومت خواهد کرد. دیروز صرافی‌های منتخب بازارساز در همین راستا قیمت فروش دلار خود را ۲۳ هزار و ۱۵۰ تومان اعلام کردند. این قیمت تنها ۵۰ تومان بالاتر از پنج‌شنبه گذشته بود. در واقع بازارساز نوسان ارزی روز دوشنبه را چندان جدی نگرفت. در این میان، رفتار بازارساز در روز جاری برای معامله‌گران اهمیت بسیاری خواهد داشت؛ آیا مرز ۲۴هزار تومانی شکسته می‌شود یا قیمت از نزدیکی این مرز پایین تر خواهد آمد؟ رفتار بازارساز در روز جاری اهمیت زیادی دارد.