سرمایه بانک کارآفرین به ۴ هزار میلیارد تومان میرسد
به گزارش روابطعمومی بانک کارآفرین دکتر فرشاد محمدپور معاون مالی و امور مجامع بانک کارآفرین با اعلام این مطلب افزود: با توجه به موافقت اصولی هیاتمدیره با افزایش سرمایه بانک کارآفرین به مبلغ ۴هزار میلیارد تومان از محل تجدید ارزیابی املاک، مطالبات حالشده و آورده نقدی سهامداران، این املاک بانک با همکاری کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان تهران و سایر استانها از طریق هیاتکارشناسی اقدام به تجدید ارزیابی املاک و سرقفلیهای خود کرد.
وی تصریح کرد: بر این اساس مبلغ ۱۶۵۰ میلیارد تومان مازاد تجدید ارزیابی املاک و سرقفلیهای بانک مورد شناسایی قرار گرفت و گزارش توجیهی افزایش سرمایه به همراه ۱۵۰۰میلیارد تومان افزایش سرمایه از محل مطالبات حالشده، آورده نقدی و ذخیره تسعیر ارز جهت بررسی و تایید به بازرس ارائه و در اردیبهشت ماه سالجاری مورد تایید ایشان قرار گرفت. گزارش مزبور بعد از بررسیهای کارشناسی بانک مرکزی در اول شهریور ماه مورد تایید بانک مرکزی قرار گرفت و به امید خدا بعد از تایید سازمان بورس، مقدمات برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده صورت خواهد پذیرفت.
دکتر محمدپور در خصوص تاثیر افزایش سرمایه بر عملکرد بانک کارآفرین خاطرنشان کرد: ساختار سرمایه یکی از مهمترین مشخصههای شرکتها و بهویژه بانکها بهشمار میرود که تاثیر مستقیمی بر عملکرد آن میتواند داشته باشد.
وی تصریح کرد: بانک کارآفرین آخرینبار در سال ۱۳۹۳ افزایش سرمایه داده و سرمایه خود را به مبلغ ۸۵۰ میلیارد تومان رسانده است.
از آن سال تاکنون که کشور بر اساس آمارهای بانکمرکزی در شرایط تورمی نسبتا بالایی قرار داشته، سرمایه بانک کارآفرین بدون تغییر بوده که اثر منفی بسیاری بر عملکرد و نسبتهای اساسی آن داشته و در حقیقت رگهای تنفسی بانک در این سالها به صورت فزایندهای تنگ و تنگتر شده است؛ بهگونهای که توان تسهیلاتدهی این بانک که درآمد حاصل از آن مهمترین درآمد بانک بهشمار میرود بهرغم نیاز روزافزون صنایع و شرکتها به تسهیلات، در هفت سال گذشته ثابت بوده است.
وی ادامه داد: انتظار میرود با انجام افزایش سرمایه و بهبودی که در نسبتهای عملیاتی اساسی بانک اتفاق میافتد، شاهد رشد قابلتوجه و معناداری در ظرفیت تسهیلاتدهی باشیم که اثر آن هم بر صنایع و شرکتهای مختلف استفادهکننده از این تسهیلات و هم بر سپردهگذاران و سهامداران بانک مثبت خواهد بود.
دکتر محمدپور با اشاره به تغییرات بهوجود آمده در بانک کارآفرین بعد از انجام افزایش سرمایه از ۸۵۰ میلیارد تومان به ۴هزار میلیارد تومان تصریح کرد: نسبت کفایت سرمایه بانک کارآفرین که در حالحاضر حدود ۵/ ۷درصد است با بهبود ۱۰۰درصدی به حدود ۱۵ درصد خواهد رسید که این نسبت متضمن فعالیت بانک در یک حاشیه امن است.
همچنین سرمایه نظارتی بانک که مبنای اصلی اعطای تسهیلات و انجام سرمایهگذاریها است با یک افزایش ۱۸۵درصدی مواجه خواهد بود که این امر به بهبود توان وامدهی و بهتبع آن افزایش قدرت سودآوری بانک کمک میکند. در واقع سهبرابر شدن سرمایه نظارتی همانند دمیدن نفسی تازه در پیکر بانک است که جان دوبارهای به فعالیتهای بانکداری بانک کارآفرین میبخشد.
معاون مدیرعامل در امورمالی و مجامع تاکید کرد: کاهش حد خالص داراییهای ثابت از حدود ۸۵ درصد به حدود ۵۰ درصد از اثرات دیگر افزایش سرمایه در این بانک است که اولا باعث میشود بانک قادر به توسعه زیرساختهای فعالیتی خود شود و ثانیا از ریسک اعمال مالیات بر مازاد داراییهای ثابت محفوظ بماند. ۵/ ۲ برابر شدن سرمایه لایه یک و حدود ۵برابر شدن سرمایه لایه دو از اثرات دیگر افزایش سرمایه خواهد بود که همه این بهبود در نسبتها باعث میشود فعالیتهای بانک در یک چارچوب امن و کمریسک ادامه پیدا کند و در نتیجه قادر خواهد بود خدمات بهتر و گستردهتری به صنایع و شرکتهای مختلف داشته باشد.
دکتر محمدپور همچنین در خصوص تاثیر افزایش سرمایه بر بهبود نسبتهای بانک بهویژه در سال جهشتولید تاکید کرد: شاید بتوان گفت افزایش سرمایه و بهبود نسبتهای مالی بیشترین تاثیر را بر مشتریان حالحاضر و مشتریان بالقوه بانک خواهد داشت. متنوع شدن فعالیتها، امکان ارائه خدمات و اعطای تسهیلات گستردهتر برای صنایع مختلف بهویژه صنایعی را که در خطمقدم جهش تولید قرار دارند، فراهم میکند. وی تصریح کرد: امکان تعریف بستههای مختلف برای صنایع خاص مانند شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای در معرض آسیبهای مختلف مانند بیماری کرونا از جمله تبعات مثبت افزایش سرمایه در بانک کارآفرین خواهد بود. به بیان دیگر فعالیتهای بانک کارآفرین از لحاظ کمیت به بیش از سهبرابر قبل افزایش پیدا خواهد کرد و از لحاظ کیفیت توجه به حفظ مشتران قدیمی و همکاری با مشتریان جدید در چارچوب منافع مشترک و ارائه خدمات نوین بانکداری خواهد بود.
دکتر محمدپور با تشریح آخرین وضعیت عملکردی بانک کارآفرین در چهار ماه ابتدایی سال ۱۳۹۹ خاطرنشان کرد: در چهار ماه نخست سال ۱۳۹۹ که گزارش سه ماه ابتدایی آن در سامانه کدال منتشر شده است، نشان از حرکت پرشتاب بانک همراستا با افزایش سرمایه به قلههای جدید است. از منظر تجهیز منابع و جذب سپرده با بهبود کیفیت ارائه خدمات به مشتریان شاهد افزایش ۵۶ درصدی منابع در تیرماه ۹۹ نسبت به ابتدای سال هستیم که این افزایش بیش از میانگین افزایش تجهیز منابع در بانکهای خصوصی در چهار ماه ابتدایی سال است.
وی افزود: رشد اعطای تسهیلات در همین دوره بیش از ۱۵ درصد است که در این نسبت هم رشد بانک کارآفرین بالاتر از میانگین رشد بانکهای خصوصی در دوره چهارماهه است. اگرچه انتظار داریم با اتفاق افتادن افزایش سرمایه و برداشته شدن محدودیتهای اعطای تسهیلات، این نسبت با رشد فزایندهای در ادامه سال مواجه باشد. البته ذکر این نکته ضروری است که استراتژی مدیریت بانک در خصوص اعطای تسهیلات این است که کیفیت نباید فدای کمیت و افزایش حجمی ارائه تسهیلات شود. وی خاطرنشان کرد: توجه به معیارهای اعتبارسنجی مشتریان همانند گذشته و چه بسا بیشتر از گذشته موردتوجه مدیران بانک است. البته گزارشهای افشا شده بانک بیانگر این موضوع است که نسبت تسهیلات غیرجاری به کل تسهیلات حدود ۹ درصد است که حدودا نصف میانگین بانکهای خصوصی بوده و البته این نسبت در این بانک در چهار ماه گذشته با کاهش یک درصدی مواجه بوده که نشاندهنده توجه بسیار بالای مدیریت به کیفیت اعتبارسنجی مشتریان است.
دکتر محمدپور درخصوص عملکرد بانک کارآفرین خاطرنشان کرد: عملکرد چند ماهه اخیر این بانک نشان میدهد بانک در یک مسیر هدفمند و با یک استراتژی مشخص و شفاف در حرکت است. آمارها عملکرد این حرکت پرشتاب و هدفمند را بهوضوح نشان میدهند. اتفاق افتادن افزایش سرمایه که انشاءالله با موافقت سازمان بورس و حمایت سهامداران در مجمع عمومی فوقالعاده صورت خواهد پذیرفت، درهای جدید فعالیتی را بهروی بانک میگشاید که میتواند شروع یک اتفاق و حرکت جدید باشد و بانک را که همواره ویژگی شفاف بودن را با خود یدک میکشد، با حفظ آن ویژگی به یک بانک در اندازهای که شایسته آن است تبدیل کند.