طلا در قعر ۴۰ ماهه به سر میبرد
سقوط بورس آسیا با امضای ترامپ
اقدام بعدی دونالد ترامپ
راند جدیدی از تعرفههای گمرکی بر کالاهای چینی تا ۱۵ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی به اجرا در خواهد آمد و ۱۵۶ میلیارد دلار دیگر در صادرات چینیها به گمرکهای آمریکا اعمال خواهد شد. در بازارهای آسیایی بیشترین میزان ضرر شامل شرکتهای تولید دارو میشد. سقوط ارزش این بخش از سهام چین به دلیل درخواست دولت در جهت کاهش قیمت تمام شده برخی اقلام مهم دارویی رخ داد.
سرانجام شوم طلا در نوامبر
در ماه نوامبر (ماه گذشته) بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بدترین عملکرد ماهانه خود را ظرف ۳سال گذشته تجربه کرد. طلای جهانی به ازای هر اونس روز گذشته در قیمت ۱۴۵۴ دلار معامله میشد. با پایان ماه نوامبر عملکرد منفی ۶/ ۳ درصدی که از ماه میسال ۲۰۱۶ میلادی تکرار نشده بود، در شرایطی رخ داد که این فلز گرانبها در قعر ۴۰ ماهه افتاده است. خوشبینی بیشتر به شکلگیری توافق تجاری میان چین و آمریکا، همزمان با دادههای مثبت اقتصادی در ایالات متحده منجر به کاهش نگرانی سرمایهگذاران و به تبع آن کاهش استقبال از ذخایر امن شد.
گمانهزنی درخصوص نرخ بهره آمریکا
موسسه TD Securities در تازهترین تحلیل خود پیشبینی کرده است که بر خلاف اظهارات اخیر جروم پاول، رئیس فدرالرزرو آمریکا، این احتمال وجود دارد که بانک مرکزی ایالات متحده طی سال ۲۰۲۰ میلادی دو بار دیگر نرخ بهره را کاهش دهد. براساس این گزارش، تحلیلگران موسسه تیدیاس پیشبینی میکنند که نگرانی نسبت به کاهش رشد اقتصادی، مقامهای فدرالرزرو را مجبور خواهد کرد تا طی سال آینده ۲ بار دیگر نرخ بهره را کاهش دهد. به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی، فدرالرزرو آمریکا هنوز برای افزایش نرخ بهره فاصله زیادی دارد. کاهش نرخ بهره طی ماههای آینده میتواند به نفع قیمت جهانی طلا باشد. افزایش نرخ تورم نیز میتواند عامل مهمی برای رشد تقاضای مکان امن سرمایهگذاری برای طلا و سایر فلزات گرانبها باشد.