لغو انتخابات استانبول وجهه عمومی اردوغان و لیر را به زمین زد
صلیب طلایی اهرم تسلط دلار بر لیر
احتمال نزول بیشتر لیر؟
دلار پس از ماهها مقاومت داخلی در استانبول باز هم به بالای ۶ لیر صعود کرد و این بار صعود عادی برای تضعیف لیر رخ نداد و سقوط لیر با پدیده تکنیکال دیگری مقارن شده است. سقوط لیر به کف ۷ ماهه همزمان با سبقت میانگین متحرک ۵۰ روزه نسبت به میانگین ۲۰۰ روزه یک پدیده تکنیکال قوی را شکل داده است. «صلیب یا کراس طلایی» نشانگر بروز موج افزایشی به سود دلار و به سمت تضعیف بیشتر لیر ترکیه است.
صلیب طلایی چیست؟
تقاطع طلایی یک آرایش تکنیکال صعودی است که مومنتوم (معیار روند لحظهای) صعودی را در روند صعودی یا یک چرخش بالقوه در بازار نزولی، حمایت میکند. این آرایش معمولا از تقاطع خطوط میانگین متحرک یا خطوط سیگنال متفاوت شروع میشود. برای استفاده از تقاطع طلایی، معاملهگر فقط باید میانگین متحرک کوتاهمدت یا خط سیگنال بالای اجزای روند بلندمدت را شناسایی کند. با حرکت صعودی قیمتهای جاری یا کوتاهمدت، اجزای کوتاهمدت بهطور طبیعی از میانگین قیمت بلندمدت بالاتر میروند. این وضعیت به حمایت از قیمتهای بالاتر در بازههای زمانی نزدیک و همزمان با شکلگیری مومنتوم روند کمک میکند. نگرانیهای تحلیلگران و سرمایهگذاران درخصوص اقتصاد ترکیه ظرف ماههای گذشته بهشدت افزایش یافته است. افت ذخایر ارزی، شبهه درخصوص تمایل بانک مرکزی نسبت به اقدامات آتی علیه تورم و سطح بالای بدهیهای کوتاهمدت، همگی پیریز این تمایل در فضای بازارهای این کشور شده است. بدهی دولتی ترکیه نیز تحت فشار شدیدی قرار دارد. نرخ بازدهی اوراق با سررسید ده ساله که مبتنیبر دلار هستند، تا حدود ۸ درصد رشد کرده است.
علاوهبر بازار ارز ترکیه، بازار بورس استانبول بنابر شاخص ۱۰۰ Istanbul Borsa حدود ۱/ ۲درصد فرو ریخت و شاخص بانکی استانبول بالغ بر ۳ درصد تضعیف شد. براساس بیانیه موسسه فیچ چشمانداز اعتباری ترکیه نزولی است؛ چراکه تامین مالی خارجی ضعیف، همزمان با نیاز شدید به این نوع تامین مالی، ذخایر ارزی ناکافی و بدهی خارجی گزاف، تورم بالا، نوسانات شدید در بازارهای ترکیه و ریسکهای سیاسی و ژئوپلیتیک بهعنوان مواردی که در وضعیتی نابسامان بهسر میبرند، معرفی شدهاند.
ارسال نظر