براساس گزارش این خبرگزاری، همتی در این‌باره اعلام کرد: «هدف ما تغییر ترکیب کل‌های نقدینگی است. هم‌اکنون عمده دلیل رشد نقدینگی سود سپرده‌ها و ضریب فزاینده است و باید آن را (این دو متغیر را) کاهش دهیم و پایه پولی را زیاد کنیم، چون پول در دست مردم کم است. اگر بتوانیم این تغییر را انجام بدهیم، می‌توانیم برای رونق تولید از آن استفاده کنیم، بنابراین یک برنامه خوبی داریم.» با این اوصاف، بانک مرکزی احتمالا در ماه‌های آینده برای کاهش نرخ سود، برنامه‌ای در دست داشته باشد. اقدامی که یک‌بار در شهریور ۹۶ عملیاتی شد و بسیاری از صاحب‌نظران، آن را به زمین حاصلخیز جهش ارزی تشبیه کردند. در حقیقت آن تصمیم موجب شد تا در شرایط نااطمینانی سیاسی، بهانه ورود نقدینگی به بازارهای ارز و سکه فراهم شود.

 از طرفی با توجه به این مطلب رئیس‌کل بانک مرکزی، معتقد است که باید پایه پولی را افزایش داد، این در حالی است که رشد پایه پولی طبق آخرین آمارهای بانک مرکزی در آذرماه سال گذشته نسبت به آذر ۹۶ بیش از ۲۰ درصد بوده است و در حال‌حاضر نیز رقم بالایی محسوب می‌شود.

 همتی همچنین اعلام کرد که پول در دست مردم کم است؛ این در حالی است که طبق داده‌های بانک مرکزی، پول دست مردم در سال ۹۷ به اوج رسید و همچنان نیز نسبت به سال‌های گذشته در سطح بالایی قرار دارد؛ به‌طوری‌که در ترکیب نقدینگی جدید ایجاد شده در سال گذشته، سهم پول قابل‌توجه بوده است. به‌نظر صحبت‌های نقل شده از رئیس‌کل بانک مرکزی، چندان منطبق بر تحلیل‌های اقتصاددانان نیست. منتقدان این گفته‌ها معتقدند که اساسا مسیر رونق از ابزارهای پولی نمی‌گذرد و بند کردن رونق به تغییر سیاست‌های پولی، می‌تواند یک اشتباه استراتژیک باشد چراکه ارتباط ابزارهای پولی مانند پایه پولی، با نقدینگی و تورم به مراتب بیشتر از رشد اقتصادی و رونق تولید است.

 از این‌رو، اگر بانک مرکزی به سمت افزایش پایه پولی گام بردارد، پیش از رونق تولید باید در انتظار رشد تورم باشد. برخی از اقتصاددانان معتقدند که سیکل‌های رونق و رشد اقتصادی را در هیچ اقتصادی با استفاده از ابزارهای پولی نمی‌توان تغییر داد. از اینرو اظهارات رئیس‌کل بانک مرکزی اگر درست نقل شده باشد، جای سوال زیادی را به‌دنبال دارد. عوارض این سیاست‌ها در صورت صحت می‌تواند مسیر رشد بیشتر تورم را برای ایران بگشاید.