دو اولویت وزارت اقتصاد
به گزارش «ایسنا» مسعود کرباسیان در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که عملکرد صدروزه وزارت امور اقتصادی و دارایی چه بوده است، گفت: ما در سال تولید ملی و اشتغال یکی از سیاستهای مان هم همین بوده است که تولید و اشتغال را بالا ببریم و در برنامه ابلاغی به تمامی وزرا نیز همین موضوع در نظر گرفته شده تا رشد تولید سالانه به هشت درصد برسد. وی افزود: یکی از زمینههای عملی کردن این کار، تامین اعتبار مالی از خط اعتبار خارجی از جمله از کشورهایی مانند چین، کره جنوبی، دانمارک، اتریش و روسیه بوده که تاکنون به بیست و سه میلیارد دلار رسیده که به تصویب شورای پول و اعتبار هم میرسد و همچنین از این تامین اعتبار از طریق سرمایهگذاریهای خارجی تاکنون خوشبختانه میزان پنج میلیارد و چهارصد میلیون دلار در حوزه فعالیتهای دانشبنیان بوده که در صد روز اخیر انجام شده است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا با کاهش نرخ تورم، گرانی در جامعه محسوس است، گفت: نرخ تورم روش علمی دارد که آن را نمیتوانیم تغییر دهیم و در تمام دنیا ثابت است. ممکن است این موارد نسبت به شاخص مصرفکننده و نرخ تورم مورد محاسبه قرار گیرد که ملاک محاسبه نرخ تورم نمیتواند باشد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: ما باید به میزان نرخ تورم شهری و روستایی توجه داشته باشیم و آنها را مقایسه کنیم که کارشناسان و اقتصاددانان نیز ملاک نرخ تورم را در تفاوت نرخ شهری و روستایی میدانند. وی افزود: ملاک دیگر، سبد هزینه خانوار است تا مشخص شود چه مقدار در خوراک، پوشاک و تفریح سهم دارند که هر کدام دارای ضریب مخصوص به خود هستند، بنابراین ممکن است وقتی کالایی گران شود بهدلیل اینکه از ضریب بالا در سبد خانوار برخوردار است، تاثیر آن زیاد باشد. کرباسیان با اشاره به تغییر قیمت نان و تاثیرش بر خانوار و اقدام دولت در این زمینه، گفت: قیمت نان تغییر زیادی نداشت اما تورم آن بهدلیل اینکه در خانوار دارای ضریب بالا است و در دهکهای پایین سهم بیشتری دارد و حتی برای برخی خانوارها قوت غالب محسوب میشود، تاثیر زیادی داشت که بنابراین با تصمیم صحیح رئیسجمهوری از آن جلوگیری شد.
ارسال نظر