مسیر دلار عوض شد، سکه افزایشی ماند
بازارساز ارزی قدرت نمایی کرد
دنیای اقتصاد: روز دوشنبه، سکه تمام بهار آزادی به روند افزایشی خود ادامه داد، ولی مسیر دلار تغییر کرد. شاخص بازار ارز که در ۲ روز ابتدایی هفته ۲۰تومان افزایش قیمت را تجربه کرده بود، در سیزدهمین روز شهریورماه ۱۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۳ هزار و ۸۸۴تومان رسید. این افت در شرایطی رقم خورد که تعداد زیادی از نوسانگیران در انتظار عبور دلار از مرز روانی ۳ هزار و ۹۰۰ تومان بودند. به گفته فعالان، مهمترین عاملی که در تغییر مسیر این ارز نقش داشت، عرضه بازارساز بود.
دنیای اقتصاد: روز دوشنبه، سکه تمام بهار آزادی به روند افزایشی خود ادامه داد، ولی مسیر دلار تغییر کرد. شاخص بازار ارز که در ۲ روز ابتدایی هفته ۲۰تومان افزایش قیمت را تجربه کرده بود، در سیزدهمین روز شهریورماه ۱۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۳ هزار و ۸۸۴تومان رسید. این افت در شرایطی رقم خورد که تعداد زیادی از نوسانگیران در انتظار عبور دلار از مرز روانی ۳ هزار و ۹۰۰ تومان بودند. به گفته فعالان، مهمترین عاملی که در تغییر مسیر این ارز نقش داشت، عرضه بازارساز بود. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، عرضه ارز از حدود ساعت ۱۲ ظهر در بازار بیشتر شد تا انتظارات افزایشی کمرنگ شوند. در واقع تا پیش از ساعت ۱۲ ظهر قیمت بیشتر حالت صعودی داشت، ولی پس از آن، فروشندگان قدرت بیشتری را دست گرفتند. در روزی که دلار کاهشی شد، یورو راه افزایش را در پیش گرفت. در سومین روز هفته، یورو با ۴۰ تومان رشد به قیمت ۴ هزار و ۷۷۵ تومان رسید. تقویت ارزش ارز اروپایی در بازارهای جهانی یکی از اصلیترین عواملی بود که موجب رشد آن در بازار داخلی شد. در کنار این، حضور نوسانگیران ارزی در بازار یورو در ماههای اخیر افزایش پیدا کرده؛ چراکه دامنه نوسانات آن بیشتر از دلار بوده است.
با وجود کاهش بهای دلار، سکه تمام بهار آزادی ۱۰ هزار تومان افزایش را ثبت کرد و به قیمت یک میلیون و ۲۶۶ هزار تومان رسید. به گفته بازیگران حاضر در بازار، فلز گرانبهای داخلی بیشتر تحتتاثیر رشد بهای اونس در بازارهای جهانی صعودی شد؛ با این حال، معاملهگران سکه انتظار داشتند که قیمت اونس افزایش بیشتری را تجربه کند؛ طلای جهانی در اولین روز هفته بازارهای جهانی تا ساعت ۳ بعدازظهر به قیمت هزار و ۳۳۳ دلار رسید که تنها ۹ دلار بالاتر از نرخ بسته شده روز جمعه بود. این در حالی بود که معاملهگران بازار داخلی انتظار داشتند، فلز زرد تحتتاثیر آزمایش بمب هیدروژنی کرهشمالی با شدت بیشتری رشد کند. در این میان، معاملهگران سکه انتظار دارند، سکه در روزهای آینده به دلیل نزدیک بودن به عید فطر با افزایش تقاضا مواجه شود. با این حال، در صورتی که اونس جهانی روند افزایشی را ادامه ندهد، ممکن است جهت فلز گرانبهای داخلی تغییر کند. سکه در روزهای ابتدایی هفته جاری با سرعت زیادی در مسیر افزایشی قرار گرفت. این فلز گرانبها روز شنبه ۱۷ هزار تومان و روز یکشنبه ۱۵هزار تومان افزایش را تجربه کرد. در سومین روز هفته، سکه معاملات خود را با قیمت یک میلیون و ۲۶۰ هزار تومان آغاز کرد که ۴ هزار تومان بالاتر از روز یکشنبه بود. در ادامه روز این فلز گرانبها حتی تا نقطه یک میلیون و ۲۷۷ هزار تومان نیز بالا رفت، ولی در انتها از سقف روزانه پایین آمد و در کانال یک میلیون و ۲۶۰ هزار تومان به کار خود پایان داد.
تقاضای اسکناس نو
روز گذشته در حالی که خریداران دلار کاهش یافته بودند، تقاضا برای اسکناس نو در بازار و بانکها بالا رفته بود. به گفته فعالان، با نزدیک شدن به عید غدیر خم، بهطور سنتی تقاضا برای اسکناس نو بالاتر رفته است. به اعتقاد بازیگران بازار، بازارساز نیز به این اتفاق توجه داشت و در برخی بانکها اقدام به توزیع پول نو کرد. با این حال، به گفته شماری از افراد، در برخی بانکها با گذشت زمان کمی از ابتدای روز تقاضا چنان بالا بود که موجودی اسکناس نو پایان یافت. در بازار غیررسمی نیز برای هر بسته ۱۰۰ تایی ۱۰۰۰ تومانی، ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان کارمزد دریافت میشود.
ارسال نظر