دلار دومین رشد متوالی را ثبت کرد
تکرار یک سناریو در بازار سکه
دنیای اقتصاد: سکه که روز دوشنبه به کانال یک میلیون و ۱۹۰ هزار تومان سقوط کرده بود، روز سهشنبه به بالای مرز روانی یک میلیون و۲۰۰ هزار تومان بازگشت. در چهارمین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی با ۶ هزار تومان رشد به بهای یک میلیون و ۲۰۴هزار تومان رسید. به گفته فعالان، با پایین رفتن فلز گرانبهای داخلی از مرز روانی، خریدها در بازار بالا رفت تا سکه تنها یک روز در کانال یکمیلیون و ۱۹۰ هزار تومان حضور داشته باشد. این سناریو حدود ۴۰ روز پیش نیز در بازار سکه صورت گرفته بود. سکه در آن مقطع در تاریخ ۲۳خرداد به زیر مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رفت؛ ولی در روز ۲۴ خرداد با افزایش تقاضای معاملهگران به بالای مرز یادشده بازگشت.
دنیای اقتصاد: سکه که روز دوشنبه به کانال یک میلیون و ۱۹۰ هزار تومان سقوط کرده بود، روز سهشنبه به بالای مرز روانی یک میلیون و۲۰۰ هزار تومان بازگشت. در چهارمین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی با ۶ هزار تومان رشد به بهای یک میلیون و ۲۰۴هزار تومان رسید. به گفته فعالان، با پایین رفتن فلز گرانبهای داخلی از مرز روانی، خریدها در بازار بالا رفت تا سکه تنها یک روز در کانال یکمیلیون و ۱۹۰ هزار تومان حضور داشته باشد. این سناریو حدود ۴۰ روز پیش نیز در بازار سکه صورت گرفته بود. سکه در آن مقطع در تاریخ ۲۳خرداد به زیر مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رفت؛ ولی در روز ۲۴ خرداد با افزایش تقاضای معاملهگران به بالای مرز یادشده بازگشت. به این ترتیب بهنظر میرسد پس از ۴۰ روز این سناریو در بازار تکرار شده است. به گفته بخشی از فعالان بازار، زمانی که در بازار سکه دامنه نوسانات پایین میآید، بخشی از معاملهگران با افزایش فروشها قیمت را در جهت کاهشی قرار میدهند سپس زیر مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان با افزایش خریدها قیمت را به سوی کانالهای بالاتر هدایت میکنند. در این میان، آنها از نوسان ایجاد شده کسب سود میکنند.
روز سهشنبه در کنار افزایش خریدها در بازار سکه، افزایش قیمت دلار در پاساژ افشار نیز به کمک سکهبازان آمد. در چهارمین روز هفته، شاخص بازار ارز با ۵ تومان افزایش به قیمت ۳هزار و ۷۷۷ تومان رسید. این ارز روز دوشنبه نیز ۲ تومان رشد را به ثبت رسانده بود. به گفته فعالان، رشد نرخ حواله درهم یکی از مهمترین عواملی بود که زمینهساز افزایش خریدها در بازار داخلی شد. عده دیگری از فعالان، افزایش ارزش دلار در کشورهای همسایه را عامل این افزایش دانستند. این در حالی است که گروه دیگری از بازیگران ارزی اعتقاد داشتند زمانی که بهای دلار به ابتدای محدوده ۳ هزار و ۷۷۰ تومان رسید، تعدادی از معاملهگران تصور کردند که قیمت به کف رسیده است، درنتیجه با بالا بردن سطح خریدهای خود زمینهساز افزایش قیمت شدند. روز سهشنبه همسو با رشد بهای دلار، قیمت یورو نیز در بازار داخلی افزایش یافت. در چهارمین روز هفته، این ارز اروپایی ۲۵ تومان افزایش را به ثبت رساند و به قیمت ۴ هزار و ۴۷۰ تومان رسید. به گفته فعالان، تقویت ارزش یورو در بازارهای جهانی در برابر دلار مهمترین عاملی بود که منجر به افزایش قیمت آن در بازار داخلی شد. ارز اروپایی در یک ماه گذشته بیش از ۲۰۰تومان رشد قیمت را به ثبت رسانده است.
افزایش تقاضای سکه
در چهارمین روز هفته، تقاضا در بازار طلا بالا رفت که در نتیجه آن سکه تمام بهار آزادی به بالای مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بازگشت. روز سهشنبه، فلز گرانبهای داخلی معاملات خود را با قیمت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان آغاز کرد که افزایشی ۲ هزار تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز دوشنبه داشت. به گفته فعالان، معاملهگران پس از آنکه قیمت سکه به کانال یکمیلیون و ۱۹۰ هزار تومان رفت، تقاضای خود را افزایش دادند. در ادامه روز سهشنبه قیمت سکه تحتتاثیر رشد تقاضا افزایش بیشتری را تجربه کرد و در معاملات عمده تا قیمت یک میلیون و ۲۰۴ هزار تومان بالا رفت. بهای سکه در معاملات خرد حتی تا نقطه یک میلیون و ۲۰۹ هزار تومان رشد کرد. روز سهشنبه، نیمسکه و ربعسکه نیز افزایش قیمت را به ثبت رساندند. در چهارمین روز هفته، نیمسکه با ۵ هزار تومان رشد به قیمت ۶۲۵ هزار تومان و ربعسکه با ۴ هزار تومان افزایش به قیمت ۳۶۴ هزار تومان رسید.
ارسال نظر