شاخص ارزی از محدوده ۳۷۹۰ فاصله گرفت
نزول دلار به پشت مرز روانی
دنیای اقتصاد: در دومین روز هفته، قیمت دلار در مسیر کاهشی قرار گرفت تا از مرز ۳ هزار و ۸۰۰ تومان فاصله بیشتری بگیرد. روز یکشنبه، شاخص بازار ارز ۵ تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۳ هزار و ۷۸۴ تومان رسید. این افت موجب شد که نقطه حمایتی و مرز روانی ۳ هزار و ۷۸۷ تومان شکسته شود و تعدادی از معاملهگران، فروشهای ارزی خود را افزایش دهند. دلار از انتهای هفته گذشته در برابر ورود به قیمتهای پایینتر از نقطه یاد شده مقاومت کرده بود. به گفته فعالان، از آنجا که دلار در روزهای گذشته توان عبور از میانه محدوده ۳ هزار و ۷۹۰ تومان را از خود نشان نداده و به نوسانات تک تومانی اکتفا کرده بود، روز یکشنبه فروشندهها در بازار دست بالاتر را به دست آوردند.
دنیای اقتصاد: در دومین روز هفته، قیمت دلار در مسیر کاهشی قرار گرفت تا از مرز ۳ هزار و ۸۰۰ تومان فاصله بیشتری بگیرد. روز یکشنبه، شاخص بازار ارز ۵ تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۳ هزار و ۷۸۴ تومان رسید. این افت موجب شد که نقطه حمایتی و مرز روانی ۳ هزار و ۷۸۷ تومان شکسته شود و تعدادی از معاملهگران، فروشهای ارزی خود را افزایش دهند. دلار از انتهای هفته گذشته در برابر ورود به قیمتهای پایینتر از نقطه یاد شده مقاومت کرده بود. به گفته فعالان، از آنجا که دلار در روزهای گذشته توان عبور از میانه محدوده ۳ هزار و ۷۹۰ تومان را از خود نشان نداده و به نوسانات تک تومانی اکتفا کرده بود، روز یکشنبه فروشندهها در بازار دست بالاتر را به دست آوردند. آنها قصد داشتند با فروش ارز در انتظار خرید در قیمتهای پایین تری باقی بمانند. در کنار این، روز یکشنبه عامل افزایشی خاصی نیز در بازار وجود نداشت و این موضوع تمایل برخی معاملهگران به فروش ارز را بالا برد. این در حالی بود که شماری از بازیگران ارزی ترجیح دادند در فرآیند معاملات دومین روز هفته دخالتی نکنند و بیشتر در انتظار آشکار شدن روند قیمتها باشند. تعدادی از معاملهگران بازار اعتقاد داشتند، کاهش بهای روز یکشنبه تنها یک اصلاح قیمتی بوده است و در روزهای آینده خریداران ارزی با قدرت بیشتری وارد بازار خواهند شد.
در حالی که روز یکشنبه شاخص ارزی نوسان چندانی نداشت، سکه تمام بهار آزادی روز پرنوسانی را پشتسر گذاشت و در نهایت به کانال بالاتر بازگشت. در هجدهمین روز تیرماه، سکه تمام بهار آزادی تا نقطه یک میلیون و ۲۰۵ هزار تومان پایین رفت، ولی در ادامه از کف ابتدای روز بالا آمد و روی قیمت یک میلیون و ۲۱۰ هزار تومان قرار گرفت. به گفته فعالان، در روزی که بازارهای جهانی تعطیل بود، سکهبازان از فرصت استفاده کردند و با بالا بردن قیمت، کسب سود کردند. به گفته این دسته، تا پیش از تسویه معاملات سکه در روز یکشنبه قیمت زیر کانال یک میلیون و ۲۱۰ هزار تومان نوسان میکرد، ولی پس از تسویه، خرید فلز گرانبهای داخلی بالا رفت که مسیر قیمت را افزایشی کرد. عده زیادی از معاملهگران بازار اعتقاد داشتند که افزایش روز دوم هفته موقتی خواهد بود و با باز شدن بازارهای جهانی و کاهش احتمالی اونس، قیمت سکه نیز پایین خواهد آمد. این در حالی است که گروهی به قدرتنمایی طلای جهانی خوشبین هستند.
روز نوسان در محدوده3780
روز یکشنبه، دلار برای اولین بار از انتهای هفته گذشته در محدوده ۳ هزار و ۷۹۰ تومان نوسان خاصی را تجربه نکرد و تمام تغییرات آن در محدوده ۳ هزار و ۷۸۰ تومان به ثبت رسید. در دومین روز هفته، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۷۸۸ تومان آغاز کرد که کاهشی یک تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز شنبه داشت. در ادامه روز، این ارز نشانه افزایشی خاصی را از خود بروز نداد؛ به این ترتیب، از نقطه حمایتی ۳هزار و ۷۸۷ تومان عقبنشینی کرد و حتی تا نقطه ۳ هزار و ۷۸۳ تومان پایین رفت. پس از آنکه قیمت به نقطه یاد شده رسید، خریدها در بازار بالا رفت تا در نهایت قیمت در نقطه ۳ هزار و ۷۸۵ تومان به کار خود پایان داد. در واقع، چنانکه از روند قیمت مشخص است، روز یکشنبه شاخص بازار ارز نوسان خاصی را تجربه نکرد. به گفته فعالان، یکی از مهمترین عواملی که در کاهش نوسانات بازار نقش داشت، محدود شدن تغییرات نرخ حواله درهم بود. در کنار این، روز یکشنبه ارزش دلار در منطقه هرات افغانستان نیز پایین آمد. در این شرایط، فشار بیرونی خاصی بر قیمت دلار وجود نداشت.
ارسال نظر