طرح معاملهگران غیررسمی شکست خورد
شاخص ارزی در قعر سال ۹۶
دنیای اقتصاد: روز چهارشنبه، سومین افت متوالی دلار به ثبت رسید تا قیمت این ارز برای دومین روز پیاپی در محدوده ۳ هزار و ۷۲۰ تومان نوسان کند. در پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز با ۳ تومان کاهش روی قیمت ۳ هزار و ۷۲۴ تومان قرار گرفت. این کمترین بهای این ارز در سال ۹۶ بود و موجب شد قیمت آن تا تاریخ ۱۸اسفند سال گذشته عقبگرد کند.
با وجود افت دلار، بازار ارز روز گذشته یک تفاوت مهم با دو روز پیش از آن داشت. به گفته فعالان، روزهای دوشنبه و سهشنبه، معاملهگران غیررسمی ترجیح دادند در ساعات ابتدایی روز بیشتر در موقعیت فروش قرار بگیرند و پس از آنکه قیمت کمی در محدوده ۳ هزار و ۷۲۰ تومان پایینتر رفت، تغییر موقعیت داده و با افزایش مقدار خرید زمینهساز افزایش قیمت شوند.
دنیای اقتصاد: روز چهارشنبه، سومین افت متوالی دلار به ثبت رسید تا قیمت این ارز برای دومین روز پیاپی در محدوده ۳ هزار و ۷۲۰ تومان نوسان کند. در پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز با ۳ تومان کاهش روی قیمت ۳ هزار و ۷۲۴ تومان قرار گرفت. این کمترین بهای این ارز در سال ۹۶ بود و موجب شد قیمت آن تا تاریخ ۱۸اسفند سال گذشته عقبگرد کند.
با وجود افت دلار، بازار ارز روز گذشته یک تفاوت مهم با دو روز پیش از آن داشت. به گفته فعالان، روزهای دوشنبه و سهشنبه، معاملهگران غیررسمی ترجیح دادند در ساعات ابتدایی روز بیشتر در موقعیت فروش قرار بگیرند و پس از آنکه قیمت کمی در محدوده ۳ هزار و ۷۲۰ تومان پایینتر رفت، تغییر موقعیت داده و با افزایش مقدار خرید زمینهساز افزایش قیمت شوند. معاملهگران در ۲ روز یاد شده در حالی که دامنه نوسانات محدود بود، سعی کردند با استفاده از این شیوه کسب سود کنند. با این حال، شرایط بازار در پنجمین روز هفته فرق میکرد. در بیست و پنجمین روز خردادماه، قیمت دلار بار دیگر از ابتدای روز در مسیر کاهشی قرار گرفت، ولی این بار با بازگشت قیمت خاصی همراه نشد، عاملی که طرح دو روزه نوسانگیران ارزی را خنثی کرد. به گفته برخی بازیگران ارزی، روز گذشته فروشندهها قدرت بیشتری در بازار داشتند و میزان عرضه افزایش یافته بود. در این میان، ادامه روند ریزشی موجب شد بخشی از معاملهگران از بازار خارج شوند. کاهش بهای نرخ حواله درهم و افت ارزش دلار در کشورهای همسایه از عوامل دیگری بودند که مانع از بازگشت قیمت و نوسانگیری معاملهگران غیررسمی شدند.
روز چهارشنبه، در حالی سومین افت پیاپی دلار به ثبت رسید که سکه تمام بهار آزادی پس از ۲ کاهش متوالی تغییر مسیر داد. سکه که روزهای دوشنبه و سهشنبه ۲ کاهش هزار تومانی را تجربه کرده و وارد کانال یک میلیون و۱۹۰ هزار تومان شده بود، روز چهارشنبه با هزار تومان افزایش به قیمت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بازگشت. به گفته فعالان، سکه در حالی تحت فشار قیمت دلار بود که افزایش بهای اونس در بازارهای جهانی موجب افزایش خریدها در بازار داخلی شد. اونس طلا روز چهارشنبه تا ساعت ۳ بعدازظهر تا قیمت هزار و ۲۶۷ دلار بالا رفت، حال آنکه پیش از این با نوسانات کاهشی در افت قیمت سکه نقش داشت.
برگشت از سقف
روز چهارشنبه، دلار معاملات خود را با افزایش قیمت نسبت به روز سهشنبه آغاز کرد، ولی در ادامه روز به سرعت در مسیر کاهشی قرار گرفت. در پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۷۳۰ تومان آغاز کرد که افزایشی ۳ تومانی نسبت به قیمت روز سهشنبه داشت. در حالی که شروع افزایشی دلار در محدوده ۳ هزار و ۷۳۰ تومان عدهای از معاملهگران غیررسمی را به رشد بیشتر امیدوار کرده بود، این ارز تنها ۱۵ دقیقه در این محدوده دوام آورد و به سرعت راه کاهشی را در پیش گرفت. پس از اینکه حدود ساعت ۲ ظهر، دلار به نقطه ۳ هزار و ۷۲۴ تومان رسید، مقاومت در بازار ارز بالا رفت و این ارز روی همین نقطه به کار خود پایان داد. دلار در حالی روز چهارشنبه، کاهش قیمت را تجربه کرد که عدهای از معاملهگران تصمیم گرفتند همراه روند کاهشی بازار نشوند. به گفته فعالان، گروهی از معاملهگران اعتقاد داشتند نباید تحت تاثیر افزایش فروشها، ارز خود را عرضه کنند؛ چراکه در روزهای آینده همچنان احتمال رشد قیمت وجود دارد. این عده بیشتر تماشاچی جو و روند بازار بودند. در این حالت، بعضی از این بازیگران نیز اعتقاد داشتند دلار به اعداد جدیدی نیاز دارد. به گفته آنها، مدتها است که قیمت این ارز در محدوده ۳هزار ۷۲۰ و ۳هزار و ۷۳۰ تومان نوسان کرده است. در این وضعیت، به باور آنها نیاز است قیمت در محدودههای دیگری نوسان کند تا هیجان به معاملهگران غیررسمی بازگردد. البته روند کاهشی دلار در روزهای اخیر و کاهش نوسانات آن در سال ۹۶ نیز موجب شده است که گروهی از نوسانگیران چشمانداز مناسبی را پیش روی خود نبینند.
ارسال نظر