شاخص ارزی از مرز ۳۶۰۰ تومان فاصله گرفت
بالاترین قیمت دلار در ۹ماه اخیر
دنیای اقتصاد: روز سهشنبه، بازار ارز یکی از پرنوسانترین روزهای خود در سال ۹۵ را پشتسر گذاشت. در چهارمین روز هفته، دلار با رشد ۱۳ تومانی به قیمت ۳ هزار و ۶۲۰ تومان رسید. این بیشترین نوسان افزایشی دلار از ۲۱ تیر ۹۵ بود و موجب شد که این ارز به بالاترین قیمت از ۱۵ بهمن ۹۴ برسد. فعالان ارزی رکوردزنی دلار را به ۳ عامل رشد نرخ حواله درهم، خروج دلار از بازار داخلی و بهبود انتظارات معاملهگران نسبت دادند. رشد قیمت شاخص ارزی موجب شد که سکه تمام بهار آزادی نیز به افزایش خود ادامه داده و تا آستانه کانال یک میلیون و ۱۱۰ هزار تومان بالا رود.
دنیای اقتصاد: روز سهشنبه، بازار ارز یکی از پرنوسانترین روزهای خود در سال ۹۵ را پشتسر گذاشت. در چهارمین روز هفته، دلار با رشد ۱۳ تومانی به قیمت ۳ هزار و ۶۲۰ تومان رسید. این بیشترین نوسان افزایشی دلار از ۲۱ تیر ۹۵ بود و موجب شد که این ارز به بالاترین قیمت از ۱۵ بهمن ۹۴ برسد. فعالان ارزی رکوردزنی دلار را به ۳ عامل رشد نرخ حواله درهم، خروج دلار از بازار داخلی و بهبود انتظارات معاملهگران نسبت دادند.رشد قیمت شاخص ارزی موجب شد که سکه تمام بهار آزادی نیز به افزایش خود ادامه داده و تا آستانه کانال یک میلیون و ۱۱۰ هزار تومان بالا رود. سکه تمام که روز دوشنبه با رشد ۷ هزار تومانی از مرز یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان عبور کرده بود، روز سهشنبه، تحتتاثیر رشد قیمت دلار، ۶ هزار تومان افزایش دیگر را تجربه کرد و به قیمت یک میلیون و ۱۰۹ هزار تومان رسید. در این میان، اونس طلا نیز نه تنها مانع افزایش سکه نشد؛ بلکه با نزدیک شدن به محدوده هزار و ۲۷۰ دلار کمی سکه را یاری داد. قیمت اونس تا ساعت ۳ بعدازظهر روز سهشنبه هزار و ۲۶۹ دلار بود.
در ساعات ابتدایی چهارمین روز هفته، فضای بازار ارز پرهیجان بود و قیمت به سرعت گامهای افزایشی را میپیمود. روز سهشنبه، شاخص ارزی معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۶۱۳ تومان آغاز کرد که افزایشی ۶ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز دوشنبه داشت. با این حال، این پایان کارنبود و شاخص ارزی به روند صعودی خود ادامه داد تا اینکه پیش از ساعت ۱۲ بعدازظهر تا نقطه ۳ هزار و ۶۲۰ تومان بالا رفت. از این ساعت، شدت افزایش دلار کند شد و قیمت پس از اینکه تا نقطه ۳هزار و ۶۲۵ تومان بالا رفت، در مسیر کاهشی قرار گرفت. قیمتی که در نهایت، ساعت ۳ بعدازظهر برای شاخص ارزی ثبت شد، ۳ هزار و ۶۲۰ تومان بود که افزایشی ۱۳ تومانی نسبت به روز دوشنبه داشت. پس از ساعت ۳ بعدازظهر، معاملهگران غیررسمی تمایل بیشتری به فروش ارز نشان دادند و قیمتهای پایینتری نیز در پاساژ افشار به گوش رسید. به گفته فعالان بازار، عبور نرخ حواله درهم از محدوده ۹۸۰ تومان و رسیدن به قیمت ۹۹۱ تومان یکی از عوامل مهمی بود که قیمت دلار در بازار داخلی را تحتتاثیر قرار داد. درهم روز دوشنبه نیز به عبور شاخص ارزی از مرز ۳ هزار و ۶۰۰ تومان کمک کرده بود.
نرخ حواله درهم و دلار بازار داخلی با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و بهطور سنتی، بالا رفتن ارزش ارز همسایه، انتظارات معاملهگران داخلی را تحتتاثیر قرار میدهد. دیگر عاملی که برخی فعالان اعتقاد داشتند، قیمت دلار را در مسیر افزایشی قرار داد، خروج این ارز از بازار داخلی بود. به گفته شماری از حاضران در بازار، از روز دوشنبه تعدادی از معاملهگران ارزی سعی کردند دلار را از بازار داخلی خارج کرده و به جای آن یورو وارد کنند. به گفته این دسته، قیمت یورو در ابتدای هفته متناسب با کاهش ارزش آن در بازارهای جهانی پایین نیامد، در نتیجه قیمت یورو در بازار داخلی بالاتر از ارزش جهانی آن بود. این موضوع موجب میشد که معاملهگران سعی کنند از این تفاوت قیمت کسب سود کنند. با این حال، تعدادی از فعالان اعتقاد داشتند که چنین جابه جایی صورت نگرفته است و بخشی از بازیگران غیررسمی سعی کردهاند با برجسته کردن این شایعه شرایط را برای افزایش بیشتر قیمت دلار در بازار داخلی فراهم کنند. دیگر عاملی که به فاصلهگیری دلار از مرز ۳هزار و ۶۰۰ تومان کمک کرد، بهبود انتظارات فنی معاملهگران بود. به گفته فعالان، پس از عبور دلار از محدوده ۳ هزار و ۶۱۰ تومان، انتظارات افزایشی معاملهگران بالاتر رفت تا خریدهای فردایی و امروزی نیز افزایش پیدا کند.
ارسال نظر