دلار با حمایت درهم سطح قیمتی را حفظ کرد
تمرین بقا در کانال جدید
دنیای اقتصاد: در اولین روز هفته، قیمت دلار با حمایت درهم در کانال ۳ هزار و ۶۰۰ تومان باقی ماند. روز شنبه، دلار در مقاطعی به زیر مرز ۳ هزار و ۶۰۰ تومان رفت، ولی سرانجام با ۲ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۶۰۴ تومان رسید. به گفته فعالان، ماندن قیمت درهم بالای محدوده ۹۸۰ تومان، انتظارات معاملهگران آتی بازار ارز را تحتتاثیر قرار داد تا قیمت شاخص ارزی در معاملات فردایی بین ۵ تا ۹ تومان بالاتر از بهای آن در معاملات نقدی ثبت شود. برخلاف رشد قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی ۲ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و ۸۴ هزار تومان رسید.
دنیای اقتصاد: در اولین روز هفته، قیمت دلار با حمایت درهم در کانال ۳ هزار و ۶۰۰ تومان باقی ماند. روز شنبه، دلار در مقاطعی به زیر مرز ۳ هزار و ۶۰۰ تومان رفت، ولی سرانجام با ۲ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۶۰۴ تومان رسید. به گفته فعالان، ماندن قیمت درهم بالای محدوده ۹۸۰ تومان، انتظارات معاملهگران آتی بازار ارز را تحتتاثیر قرار داد تا قیمت شاخص ارزی در معاملات فردایی بین ۵ تا ۹ تومان بالاتر از بهای آن در معاملات نقدی ثبت شود. برخلاف رشد قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی ۲ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و ۸۴ هزار تومان رسید. پایین آمدن بهای اونس در بازارهای جهانی و رسیدن به میانه کانال هزار و ۲۰۰ دلار عامل اصلی بود که زمینه افت بهای سکه تمام را فراهم کرد. افت فلز ارزشمند بازار طلا در حالی رقم خورد که همچنان توانایی کاهش بیشتری را داشت. روز شنبه، ارزش ذاتی سکه حدود یک میلیون و ۶۶ هزار تومان و ۱۸ هزار تومان کمتر از قیمت بازاری آن بود.
شروع در کانال پایین
در اولین روز هفته، معاملات دلار پیش از ساعت ۱۱ بعدازظهر کلید خورد. در آن مقطع زمانی، تعداد فروشندههای ارزی بالا رفته و موجب شده بود که انتظارات کاهشی در بازار بیشتر شود. به این ترتیب، دلار که در آخرین روز هفته گذشته وارد کانال ۳ هزار و ۶۰۰ تومان شده بود، در اولین روز هفته، معاملات خود را در کانال پایینتر و با قیمت ۳ هزار و ۵۹۹ تومان آغاز کرد. پس از شروع کاهشی، فضای بازار آرام شد و در یک ساعت ابتدایی روز، قیمت نوسان کاهشی یا افزایشی خاصی را تجربه نکرد. در این بازه زمانی، قیمت در حوالی مرز ۳ هزار و ۶۰۰ تومان و بیشتر روی دو قیمت ۳ هزار و ۵۹۹ و ۳۶۰۰ تومان در حال رفت و برگشت بود.
با این حال، از ساعت ۱۲ ظهر کمی شدت نوسان افزایش یافت، هر چند که فضای بازار چندان هیجانی نشد. تحتتاثیر افزایش خریدها، قیمت تا ۳ هزار و ۶۰۶ تومان بالا رفت؛ ولی نهایتا با قیمت ۳ هزار و ۶۰۴ تومان به کار خود پایان داد. این قیمت که ۲ تومان بالاتر از روز پنجشنبه بود، سومین افزایش متوالی دلار محسوب میشد. برخی فعالان رشد دلار از میانه روز را به نوع قیمتگذاری برخی صرافیهای بانکی نسبت دادند. به گفته این عده، بازارساز روز شنبه زمانی که قیمت دلار در بازار حدود ۳ هزار و ۶۰۰ تومان بود، نرخ فروش خود را ۳ هزار و ۵۹۷ تومان تعیین کرد که تنها ۳ تومان پایینتر از قیمت بازار بود. در این وضعیت، برخی معاملهگران آتی پیرامون این قیمتگذاری جوسازی کردند و توانستند دلار را بالای مرز ۳ هزار و ۶۰۰ تومان ماندگار کنند. با این حال، عده بیشتری از فعالان دلایل دیگری را در رشد روز شنبه موثر دانستند.
چگونگی اثر درهم
به گفته فعالان، در اولین روز هفته بالا ماندن نرخ حواله درهم مهمترین عاملی بود که از قیمت دلار در بازار داخلی حمایت کرد و موجب ماندگاری آن در کانال ۳ هزار و ۶۰۰ تومان شد. به اعتقاد حاضران در بازار، روز شنبه نرخ حواله درهم کمی از محدوده ۹۹۰ تومان فاصله گرفت، ولی نهایتا بالای محدوده ۹۸۰ تومان باقی ماند. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، با احتساب نرخ حواله ۹۸۶ تومانی، قیمت دلار در بازار داخلی توانایی رشد تا بالای محدوده ۳ هزار و ۶۱۰ تومان را داشت. در واقع، ارزش نرخ حواله درهم موجب شده بود که انتظارات معاملهگران داخلی کاهشی نشود.
در کنار این، برخی فعالان باور داشتند رسیدن بهای اونس به میانه کانال هزار و ۲۰۰ دلار موجب افزایش خریدهای ارزی سکهبازان خواهد شد و این دیگر عامل انتظاری بود که از قیمت دلار حمایت کرد. به گفته برخی فعالان، بهای اونس و دلار بهطور سنتی در بازار داخلی با یکدیگر رابطه غیرمستقیم دارند و به این ترتیب، معاملهگران انتظار دارند کاهش بهای اونس منجر به افزایش بهای دلار در بازار داخلی شود. با این حال، معاملهگران سکه چندان در بازار داخلی روز شنبه مداخله نکردند. بخشی از فعالان، مقاومت معاملهگران آتی را دیگر عاملی دانستند که در ماندگاری دلار در کانال ۳ هزار و ۶۰۰ تومان اثرگذار بود. در ابتدای روز شنبه، قیمت دلار در معاملات فردایی حدود ۸ تومان بالاتر از معاملات نقدی بود و این موضوع انتظارات بازار را تحتتاثیر قرار داد. گفته میشود که انتظارات معاملهگران خود تحتتاثیر نرخ حواله درهم قرار داشت.
ارسال نظر