سکه یک کانال پایین رفت
فراز و فرود یک روزه دلار
گروه بازار پول: در چهارمین روز هفته، دلار قله قیمت ۹ ماهه را لمس کرد و سکه به پایینترین قیمت از میانه مرداد ۹۵ رسید. روز سهشنبه، شاخص ارزی با کاهش ۲ تومانی به قیمت ۳ هزار و ۵۸۶ تومان رسید. کاهش قیمت دلار در حالی رقم خورد که در ابتدای روز این ارز وارد محدوده ۳ هزار و ۵۹۰ تومان شد و حتی در مقطع کوتاهی روی قیمت ۳ هزار و ۵۹۳ تومان قرار گرفت. این قیمت بالاترین بهای دلار از بهمن ۹۴ بود. با این حال، در نیمه دوم روز، دلار تحتتاثیر افزایش حجم عرضه در مسیر کاهشی قرار گرفت تا بازار روز سهشنبه دو نیمه متفاوت را تجربه کرده باشد.
گروه بازار پول: در چهارمین روز هفته، دلار قله قیمت ۹ ماهه را لمس کرد و سکه به پایینترین قیمت از میانه مرداد ۹۵ رسید. روز سهشنبه، شاخص ارزی با کاهش ۲ تومانی به قیمت ۳ هزار و ۵۸۶ تومان رسید. کاهش قیمت دلار در حالی رقم خورد که در ابتدای روز این ارز وارد محدوده ۳ هزار و ۵۹۰ تومان شد و حتی در مقطع کوتاهی روی قیمت ۳ هزار و ۵۹۳ تومان قرار گرفت. این قیمت بالاترین بهای دلار از بهمن ۹۴ بود. با این حال، در نیمه دوم روز، دلار تحتتاثیر افزایش حجم عرضه در مسیر کاهشی قرار گرفت تا بازار روز سهشنبه دو نیمه متفاوت را تجربه کرده باشد. در چهارمین روز هفته، فضای بازار سکه نیز کاهشی بود. در سیزدهمین روز مهرماه، فلز گرانبهای داخلی بهطور عمده تحتتاثیر کاهش بهای اونس در بازارهای جهانی قرار داشت.
اونس طلا تا ساعت ۳ بعدازظهر، زیر محدوده هزار و ۳۱۰ قرار گرفته بود، عاملی که زمینهساز افت ۶ هزار تومانی سکه و رسیدن آن به قیمت یک میلیون و ۱۱۱ هزار تومان بود. با این حال، حدود ساعت ۴ عصر طلای جهانی به زیر مرز هزار و ۳۰۰ دلار سقوط کرد تا فلز گرانبهای داخلی یک کانال قیمت پایینتر رود. قیمتی که تا ساعت ۴ عصر برای سکه ثبت شد، یک میلیون و ۱۰۸ هزار تومان بود، امری که از کاهش ۹ هزار تومانی فلز گرانبهای داخلی و رسیدن آن به کمترین قیمت از ۱۹مرداد ۹۵ حکایت میکرد. البته سکه در ابتدای روز با اهرم دلار تلاش کرده بود که در برابر افت قیمت مقاومت کند، ولی با افزایش شدت کاهش اونس، روند نزولی سکه نیز سرعت گرفت.
افزایش ابتدایی
در چهارمین روز هفته، دلار معاملات خود را در کانال بالاتری نسبت به روز دوشنبه آغاز کرد. روز سهشنبه، معاملات دلار با قیمت ۳ هزار و ۵۹۰ تومان کلید خورد که ۲ تومان بالاتر از قیمت بسته شده سومین روز هفته بود. شروع معاملات در محدوده ۳ هزار و ۵۹۰ تومان در حالی صورت گرفت که برخی معاملهگران در ابتدای روز سعی داشتند با قیمت ۳ هزار و ۵۸۹ تومان اقدام به خرید دلار کنند، ولی هیچ معاملهگری حاضر به فروش ارز با آن قیمت نشد. در این فضا، معاملهگران فردایی نیز تلاش کردند که هیجان بازار را بالا ببرند. پس از اینکه معاملات نقدی با قیمت ۳ هزار و ۵۹۰ تومان آغاز شد، معاملهگران فردایی قیمت را تا ۳ هزار و ۵۹۲ تومان بالا بردند تا تحتتاثیر این فضای هیجانی، قیمت در معاملات نقدی دلار نیز تا ۳هزار و ۵۹۳ تومان بالا برود. به گفته فعالان، رشد نرخ حواله درهم مهمترین عاملی بود که قیمت دلار را در مسیر افزایشی قرار داد. به گفته فعالان، نرخ حواله درهم بهطور سنتی یکی از متغیرهای اثرگذار در تعیین قیمت دلار بازار داخلی است و معاملهگران پاساژ افشار نگاه ویژهای به معاملات درهم دارند. حتی برخی فعالان اعتقاد دارند که برخی معاملهگران انتظارات قیمتی خود را با نرخ حواله درهم تنظیم میکنند.
در کنار رشد نرخ حواله درهم، ورود معاملهگران سکه به بازار ارز دومین عاملی بود که قیمت دلار را در مقطعی از روز بالا برد. با این وجود فشار عرضه در نیمه دوم روز به اندازهای بود که رشد دلار نهتنها ادامه پیدا نکرد؛ بلکه قیمت در مسیر کاهشی قرار گرفت.پس از رسیدن دلار به نقطه ۳ هزار و ۵۹۳ تومان، میزان فروشهای ارزی در بازار بالا رفت. در این وضعیت، از ساعت ۱۲ ظهر قیمت در مسیر کاهشی قرار گرفت و به سرعت وارد محدوده پایینتر شد. در این راستا، قیمت دلار تا ساعت ۳ بعدازظهر به ۳ هزار و ۵۸۶ تومان رسید که ۷ تومان پایینتر از سقف قیمت ابتدای روز و ۲ تومان کمتر از نرخ روز دوشنبه بود. به گفته فعالان، افزایش عرضه ارز توسط بازارساز و احتیاط معاملهگران دو عاملی بود که منجر به افزایش حجم ارز موجود در بازار شد. در ابتدای روز سهشنبه، برخی صرافیهای بانکی نرخ فروش دلار خود را ۳ هزار و ۵۸۳ تومان عنوان کردند، این در حالی بود که در انتهای روز این نرخ تا ۳ هزار و ۵۷۵ تومان پایین آمده بود.
عبور دلار مبادلهای
در چهارمین روز هفته، برخلاف کاهش بهای دلار در بازار آزاد، نرخ رسمی این ارز در مرکز مبادلات ارزی در مسیر افزایشی قرار گرفت. روز سهشنبه، دلار مبادلهای با ۲۹ ریال رشد از مرز ۳ هزار و ۱۵۰ تومان عبور کرد و به قیمت ۳ هزار و ۱۵۱ تومان و ۹ ریال رسید. بهنظر میرسد، تقویت دلار در بازارهای جهانی عامل اصلی افزایش نرخ رسمی این ارز بود. برخلاف افزایش بهای دلار مبادلهای، روز سهشنبه، نرخ رسمی پوند در مسیر کاهشی قرار گرفت. در چهارمین روز هفته، پوند مبادلهای با ۲۹ تومان کاهش به قیمت ۴ هزار و ۴۷ تومان رسید. کاهش پوند بهدلیل تضعیف ارزش آن در بازارهای جهانی بود. روز دوشنبه، با مشخص شدن زمان آغاز فرآیند رسمی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، ارزش پوند در بازارهای جهانی شروع به کاهش کرد، امری که در روز سهشنبه نیز ادامه یافت.
ارسال نظر