گروه بازار پول: روز یکشنبه، نوسانات دلار زیر مرز ۳ هزار و ۵۵۰ تومان ادامه یافت تا روندی برخلاف انتظار شماری از معامله‌گران رقم بخورد. در دومین روز هفته، شاخص ارزی با افزایش جزئی ۲ تومانی به قیمت ۳ هزار و ۵۴۹ تومان رسید. افزایش محدود دلار در حالی رخ داد که برخی معامله‌گران انتظار داشتند، بازار در آستانه عید قربان با افزایش تقاضا و به تبع آن رشد قیمت مواجه شود.

در بیست و یکمین روز شهریورماه، در بازار سکه نیز تغییرات قیمت محدود بود. در چنین فضایی، سکه تمام تحت تاثیر رشد نسبی تقاضا، ۲ هزار تومان افزایش را تجربه کرد و به قیمت یک میلیون و ۱۱۷ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، در آستانه اعیاد مناسبتی قربان و غدیر خریدهای سکه و طلای مردم به‌طور سنتی افزایش پیدا می‌کند. به عقیده عده دیگری از حاضران در بازار، همین انتظار بود که از قیمت سکه حمایت کرد. روز یکشنبه، سکه‌های کوچکتر نیز رشد قیمت را تجربه کردند. نیم سکه با هزار تومان افزایش به قیمت ۵۷۱ هزار تومان و ربع سکه با ۲ هزار تومان رشد به قیمت ۳۰۰ هزار تومان رسید.

چرا نوسان محدود؟

در دومین روز هفته، بازار ارز نوسان چندانی را تجربه نکرد و عمدتا در دامنه ۳ هزار و ۵۴۵ تومان تا ۳ هزار و ۵۴۹ تومان تغییرات خود را ثبت کرد. روز یکشنبه، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۵۴۵ تومان آغاز کرد که کاهشی ۲ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز شنبه داشت. با این حال، در ادامه روز، معامله‌گران در برابر کاهش بیشتر قیمت مقاومت کردند و با تحرکات خود در معاملات فردایی توانستند قیمت را تا آستانه مرز ۳ هزار و ۵۵۰ تومان بالا بیاورند. با این حال، پس از رسیدن دلار به یک قدمی مرز یاد شده، این ارز کشش رشد بیشتر را از خود نشان نداد. به گفته فعالان، فاصله محدود قیمت دلار با برخی کشورهای همسایه، مداخله نکردن معامله‌گران سکه در بازار ارز، نوسانات محدود نرخ حواله درهم و وارد نشدن تقاضای مسافرتی از جمله دلایلی بودند که زمینه‌ساز کاهش نوسانات شدند. به گفته فعالان، هفته گذشته تعداد زیادی از معامله‌گران عنوان کردند، با نزدیک شدن به انتهای شهریورماه، تقاضای مسافرتی در بازار بالا می‌رود و همین موضوع موجب می‌شود که قیمت ارز تحریک شود. پیش‌بینی این عده آن بود که از تاریخ بیستم شهریورماه(یعنی از ابتدای هفته جاری) تقاضا با سرعت بیشتری به بازار وارد شود. با این حال این اتفاق در ۲ روز ابتدایی هفته رخ نداد و دلار نه تنها راه صعودی را در پیش نگرفت؛ بلکه به زیر مرز روانی ۳ هزار و ۵۵۰ تومان رفت.

تعطیلی بازارهای همسایه یکی از موضوعاتی بود که موجب شد قیمت در بازار داخلی تحت تاثیر تقاضای خارجی و آربیتراژ ارزی قرار نگیرد. به گفته فعالان، روز یکشنبه در منطقه سلیمانیه عراق بازار تعطیل بود و به همین دلیل، از این منطقه تقاضایی به بازار تهران نمی‌رسید. روز یکشنبه، معاملات درهم نیز بسیار محدود شده بود. گذشته از این عوامل، معامله‌گران سکه نیز وارد معاملات ارزی نشدند. به گفته فعالان، تعطیلی اونس در بازارهای جهانی موجب شد سکه‌بازان برای تطبیق بازار خود وارد بازار ارز نشوند. سکه روز شنبه تحت تاثیر اونس جهانی ۱۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داده و به قیمت یک میلیون و ۱۱۵ هزار تومان رسیده بود. به این ترتیب، معامله‌گران در همان ابتدای هفته خود را با نوسانات اونس تطبیق دادند و نیازی نبود که در معاملات ارزی روز یکشنبه ارزی مداخله‌ای کنند.

عبور کم نوسان بازار از عید قربان