عوامل افزایشی هم آرامش بازار را برهم نزد
چسبندگی دلار در سطح جدید
گروه بازار پول: روز چهارشنبه، دلار با ۴ عامل افزایشی روبهرو شد؛ ولی باز هم از محدوده ۳ هزار و ۵۶۰ تومان عبور نکرد. در پنجمین روز هفته، دلار با ۳ تومان رشد به قیمت ۳ هزار و ۵۵۶ تومان رسید.
به گفته فعالان، بالا بودن ارزش دلار در منطقه هرات افغانستان، رشد جزئی نرخ حواله درهم، افزایش تحرکات معاملهگران فردایی و پایین آمدن ارزش اونس در ابتدای روز، ۴ عاملی بودند که قیمت دلار را تحریک کردند؛ با این حال، این ۴ نیرو نتوانستند دامنه نوسانات این ارز را افزایش دهند و دلار همچنان در میانه کانال ۳ هزار و ۵۰۰ تومان باقی ماند.
گروه بازار پول: روز چهارشنبه، دلار با ۴ عامل افزایشی روبهرو شد؛ ولی باز هم از محدوده ۳ هزار و ۵۶۰ تومان عبور نکرد. در پنجمین روز هفته، دلار با ۳ تومان رشد به قیمت ۳ هزار و ۵۵۶ تومان رسید.
به گفته فعالان، بالا بودن ارزش دلار در منطقه هرات افغانستان، رشد جزئی نرخ حواله درهم، افزایش تحرکات معاملهگران فردایی و پایین آمدن ارزش اونس در ابتدای روز، ۴ عاملی بودند که قیمت دلار را تحریک کردند؛ با این حال، این ۴ نیرو نتوانستند دامنه نوسانات این ارز را افزایش دهند و دلار همچنان در میانه کانال ۳ هزار و ۵۰۰ تومان باقی ماند. به اعتقاد فعالان، عرضه ارز توسط برخی صرافیهای بانکی و قوی نبودن نیروهای افزایشی موجب شد قیمت نوسان زیادی را تجربه نکند. بهعنوان مثال، در ابتدای روز چهارشنبه، بهای اونس در بازارهای جهانی پایین آمد تا برخی فعالان، از احتمال حضور معاملهگران سکه در بازار ارز سخن بگویند؛ ولی در ادامه روز، بهای طلای جهانی کمی افزایش یافت تا حضور سکه بازان کمرنگتر شود. عوامل یاد شده دست به دست هم دادند تا دلار روز چهارشنبه به نوسانات محدود خود در سطح جدید قیمتی ادامه دهد. شاخص ارزی از ابتدای هفته، در دامنه محدود ۳ هزار و ۵۵۰ تا ۳ هزار و ۵۵۵ تومان نوسان کرد تا بتوان از چسبندگی نرخ دلار در سطح جدید سخن گفت. برخلاف افزایش قیمت دلار، روز چهارشنبه سکه تمام بهار آزادی، ۳ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و ۱۱۲هزار تومان رسید. کاهش بهای اونس در بازارهای جهانی مهمترین عاملی بود که فلز گران بهای داخلی را کاهشی کرد. همسو با سکه تمام، نیمسکه و ربعسکه نیز افت قیمت را تجربه کردند.
5 روز در یک دامنه
روز چهارشنبه، دلار در میانه کانال باقی ماند تا برای پنجمین روز متوالی بالای مرز ۳ هزار و ۵۵۰ تومان نوسان کند. شاخص ارزی در ابتدای هفته با رشد ۶ تومانی از مرز ۳ هزار و ۵۵۰ تومان عبور کرد و به قیمت ۳ هزار و ۵۵۴ تومان رسید. در حالی که بسیاری از معاملهگران پس از عبور دلار از میانه کانال، انتظار رشد بیشتر این ارز را داشتند، در ادامه هفته نوسان چندانی را تجربه نکرد و حتی نتوانست به محدوده ۳ هزار و ۵۶۰ تومان نزدیک شود. در واقع، دلار در ۵ روز گذشته در دامنه بسیار محدود ۳ هزار و ۵۵۰ تا ۳ هزار و ۵۵۵ تومان نوسان کرده است. روندی که در روز چهارشنبه نیز به آرامی ادامه یافت. در پنجمین روز هفته، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۵۵۴ تومان آغاز کرد که افزایشی یک تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز سه شنبه داشت.
پس از ثبت این قیمت، دلار در مقطعی از روز توانست تا بهای ۳ هزار و ۵۵۷ تومان نیز بالا رود؛ ولی پس از رسیدن به این نقطه، قیمت در مسیر کاهشی قرار گرفت. در نهایت روز چهارشنبه، دلار با قیمت ۳ هزار و ۵۵۶ تومان به کار خود پایان داد که ۳ تومان بالاتر از روز سه شنبه بود. قیمت دلار در حالی روز چهارشنبه نوسان چندانی را تجربه نکرد که از سوی ۴ عامل تحریک میشد.
مقاومت در برابر افزایشیها
روز چهارشنبه، قیمت دلار در برابر عبور از محدوده ۳ هزار و ۵۶۰ تومان مقاومت کرد. در پنجمین روز هفته، بالا بودن ارزش دلار در منطقه هرات افغانستان، تحرکات معاملهگران فردایی و رشد جزئی نرخ حواله درهم در کنار کاهش بهای اونس نتوانستند قیمت دلار در بازار داخلی را از محدوده ۳ هزار و ۵۶۰ تومان عبور دهند. به گفته برخی فعالان، کاهش اثرات عوامل افزایشی در نرخ ارز را میتوان ناشی از مقاومت بازار دانست.
ارسال نظر