وزیر سابق حج عربستان، رئیس بانک توسعه اسلامی میشود
گروه اقتصاد بینالملل: قرار است بانک توسعه اسلامی طی چندروز آینده در جلسه سالانه خود رئیس جدیدش را معرفی کند. این جلسه در جاکارتا، پایتخت اندونزی برگزار خواهد شد و این فرد جدید جایگزین احمد محمود علی، رئیس سابق و طولانی مدت این بانک خواهد شد. او که از سال ۱۹۷۵ ریاست این بانک را برعهده گرفته بود، موفق شد رتبه اعتباری (AAA) را که توسط موسسات رتبهسنجی به بالاترین صادرکننده اوراق قرضه تعلق میگیرد، برای بانک توسعه اسلامی دریافت کند. او طی این سالها بر گسترش فعالیتهای اقتصادی بانک توسعه اسلامی در ۵۶ کشور عضو نظارت میکرد.
گروه اقتصاد بینالملل: قرار است بانک توسعه اسلامی طی چندروز آینده در جلسه سالانه خود رئیس جدیدش را معرفی کند. این جلسه در جاکارتا، پایتخت اندونزی برگزار خواهد شد و این فرد جدید جایگزین احمد محمود علی، رئیس سابق و طولانی مدت این بانک خواهد شد. او که از سال ۱۹۷۵ ریاست این بانک را برعهده گرفته بود، موفق شد رتبه اعتباری (AAA) را که توسط موسسات رتبهسنجی به بالاترین صادرکننده اوراق قرضه تعلق میگیرد، برای بانک توسعه اسلامی دریافت کند. او طی این سالها بر گسترش فعالیتهای اقتصادی بانک توسعه اسلامی در ۵۶ کشور عضو نظارت میکرد. در زمان ریاست او بانک توسعه اسلامی سرمایه خود را سه برابر کرد یعنی به ۱۵۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ رساند و در سال گذشته ارزش اوراق قرضه اسلامی، صکوک، صادر شده توسط این بانک به ۲۵ میلیارد دلار افزایش یافت.
عربستانسعودی، بزرگترین سهامدار بانک توسعه اسلامی، وزیر سابق حج، بندر حجار را بهعنوان نامزد پیشنهادی خود معرفی کرده و صلاحیتش نیز توسط رئیس قبلی بانک تایید شدهاست. ماه گذشته در جابهجاییهای وسیع پستهای تاثیرگذار در اقتصاد که طبق دستورپادشاه عربستان انجام شد، بندر حجار از مقام خود در سازمان حج برکنار شده بود. بانک توسعه اسلامی، یکی از موسسات بزرگ مالی توسعه بینالمللی و از نهادهای تخصصی سازمان کنفرانس اسلامی است که با هدف پیشبرد توسعه اقتصادی و پیشرفت اجتماعی کشورها و جوامع مسلمان تاسیس شدهاست. تنظیم و مدیریت بودجه نیز در این بانک طبق اصول شریعت اسلامی انجام میشود. انرژی، حملونقل، آب و بهداشت حدود ۶۰ درصد پروژههای بانک توسعه اسلامی را تشکیل میدهند که برای مدیریت سرمایهها بر اساس اصول شریعت اسلامی ایجاد شدهاست. در سال۲۰۱۴ بانک توسعه اسلامی با پشتیبانی عربستان، بحرین و برونئی بودجهای ۲میلیاردی را برای زیرساختها راهاندازی کرد و همچنین با همکاری ترکیه و اندونزی سعی در تاسیس موسسه زیرساختهای اسلامی دارد. ایران سومین سهامدار بزرگ بانک توسعه اسلامی محسوب میشود و طبق گزارش خبرگزاری رویترز این انتخاب میتواند تعیینکننده رویکرد ایران نیز باشد؛ زیرا هنوز مشکل روادید در توافق بین ایران و عربستان بر سر امنیت زائران حل نشده باقی مانده است.
ارسال نظر