سه ماه اول سال میلادی با نوسان شدید به پایان رسید
فصل سه وجهی بازارهای جهانی
گروه بازار پول: اونس طلا در آخرین روز کاری بازارهای جهانی در سال ۱۳۹۴ یعنی جمعه ۲۸ اسفند روی قیمت ۱۲۵۵ دلار ایستاد تا نوسان در محدودههای ۱۲۲۰، ۱۲۳۰، ۱۲۴۰ و همچنین محدوده ۱۲۶۰ دلار در نیمه اول فروردین ۱۳۹۵ خورشیدی، نشانه افتوخیز به نسبت زیاد فلز زرد در این محدوده زمانی باشد. مهمترین دلیل این نوسان، ادامه ابهام درباره آینده اقتصاد جهان و البته اقتصادهای عمده است. اما نوسان تنها مختص به طلا نبوده است. بازارهای سهام در اولین فصل سال ۲۰۱۶ با نوسانهای زیادی همراه بودند امری که به رشد طلا کمک کرد.
گروه بازار پول: اونس طلا در آخرین روز کاری بازارهای جهانی در سال ۱۳۹۴ یعنی جمعه ۲۸ اسفند روی قیمت ۱۲۵۵ دلار ایستاد تا نوسان در محدودههای ۱۲۲۰، ۱۲۳۰، ۱۲۴۰ و همچنین محدوده ۱۲۶۰ دلار در نیمه اول فروردین ۱۳۹۵ خورشیدی، نشانه افتوخیز به نسبت زیاد فلز زرد در این محدوده زمانی باشد. مهمترین دلیل این نوسان، ادامه ابهام درباره آینده اقتصاد جهان و البته اقتصادهای عمده است. اما نوسان تنها مختص به طلا نبوده است. بازارهای سهام در اولین فصل سال ۲۰۱۶ با نوسانهای زیادی همراه بودند امری که به رشد طلا کمک کرد. همزمان افت بهای نفت خام هم نگرانیهای بورسی را تشدید کرد. گرچه رشد بازارهای سهام و طلای سیاه از کف، به افت طلا در اواخر فصل کمک کرد، نوسان این بازارها ادامه دارد. همزمان تصمیمهای بانکهای مرکزی اقتصادهای عمده هم بهشدت کانون توجه بود. به قول کوین دالی، عضو کمیته سرمایهگذاری موسسه «سرمایهگذاری آبردین» در گفتوگو با رویترز، فصل اول سال جاری میلادی، فصل سه «سی» بود: کالاهای پایه (Commodities)، چین (China) و بانکهای مرکزی (Central Banks).
کمیته بازار آزاد فدرال رزرو چهارشنبه ۲۶ اسفند به نشست دوروزه ماه مارس خود پایان و بازار روزهای پس از آن را تحتتاثیر قرار داد. فدرال رزرو در این بیانیه انتظارات خود را از نرخهای رشد و تورم آمریکا کاهش داد و پیشنهاد داد که نرخهای بهره در سال ۲۰۱۶ نه سه یا چهار بار، بلکه دوبار افزایش پیدا کند. این بیانیه همسو با ثبات نرخ بهره تصور و باعث رشد بهای طلا و کاهش ارزش دلار آمریکا شد. با این همه این بیانیه کمکی به تعیین دقیق سیاستهای پولی بانک مرکزی بزرگترین اقتصاد جهان نکرد تا نوسانهای بازارها ادامه داشته باشد. البته بخش عمدهای از نوسانهای بازار طلا در دو هفته گذشته مربوط به خرید و فروشهای فنی بود. روندی که در آخرین روزهای کاری ماه مارس هم محسوس بود. اونس طلا که سه شنبه هفته گذشته به قیمت ۱۲۴۱ دلار رسیده بود، چهارشنبه روی قیمت ۱۲۲۴ دلار ایستاد و پنجشنبه را به نوسان پیرامون مرز ۱۲۳۰ دلار گذارند. پنجشنبه آخرین روز از اولین فصل سال میلادی بود و از این رو قیمت نهایی آن حائز اهمیت است. ثبت قیمت نهایی روز ۳۱ مارس در این گزارش ممکن نبود اما واضح است که اونس طلا در اولین سه ماه سال ۲۰۱۶ با وجود همه نوسانها رشد خوبی را تجربه کرده است. اونس طلا سال ۲۰۱۶ را با قیمت ۱۰۶۱ دلارآغاز کرد تا با وجود نزدیکی بها به مرز ۱۲۰۰ دلار در برخی مقاطع، همچنان سال خوبی را پشت سر گذاشته باشد.
مهمترین دلیل رشد طلا در فصل اول ۲۰۱۶ تحت فشار بودن بازارهای سهام در این مدت بود. همزمان افت بهای نفت خام هم نگرانیهای بورسی را تشدید کرد. البته وضعیت هر دو بازار در نیم فصل دوم بهتر بود تا طلا هم از قیمتهای نزدیک مرز ۱۳۰۰ دلار به پایین کشیده شود. روز گذشته که اولین جمعه ماه تازه میلادی بود مانند همیشه شاهد انتشار گزارش اشتغالزایی آمریکا بود که باز مانند همیشه بهشدت مورد توجه بود. امکان پوشش جزئیات این گزارش و اثر آن بر بازارها در این نوشته ممکن نبود، اما این دادهها در گزارش بعدی «دنیای اقتصاد» در اختیار خوانندگان قرار خواهد گرفت. پیش از انتشار گزارش اشتغالزایی آمریکا، برخی تحلیلگران اقتصادی معتقد بودند که حتی در صورت بهبود اوضاع بازار اشتغال بزرگترین و مهمترین اقتصاد جهان در سومین ماه سال ۲۰۱۶، بهای فلز زرد میتواند در کانال ۱۲۰۰دلاری تثبیت شود. بیل باروش تحلیلگر ارشد موسسه «آیآیتریدر» پیش از انتشار گزارش روز جمعه گفت: «اقتصاد ایالاتمتحده احتمالا در ماه مارس ۲۵۰ هزار شغل تازه ایجاد کرده و این مساله میتواند قیمت طلا را تا سطح حساس روانی ۱۲۰۰ دلاری کاهش دهد.» با این همه، وضعیت دستمزدها در اقتصاد آمریکا میتواند تاثیر زیادی بر قیمت طلا داشته باشد. اگر دستمزدها با رشد روبهرو نشده باشد، قیمت طلا با افزایش همراه خواهد شد. در ماه فوریه که اقتصاد آمریکا ۲۴۲ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده بود، ولی هیچ رشد دستمزدی وجود نداشت، قیمت طلا تا ۱۲۸۱ دلار در هر اونس افزایش یافت.
ارسال نظر