فرصت نوآوری
مسعود حجاریان
مدیرعامل بیمه ملت
گذر از دوران تحریم و دسترسی به تکنولوژی و محصولات متنوع بیمهای دنیا به صنعت بیمه ایران فرصت نوآوری میدهد. خدماتی چون بیمههای اعتباری بینالمللی و بیمههای قراردادی محصولاتی است که صنعت بیمه ایران باید برای دسترسی به آن اقدام کند. البته تجربه نشان میدهد که بیمهگران مطرح دنیا به دنبال فعالیت در بازار بیمه ایران نیستند و برای جذب سهم اتکایی برای ما برنامهریزی میکنند.
هرچند بسیاری از بیمهگران داخلی اعتقاد دارند که خارجیها بخشی از ریسکهای پرخطر را به ایران بهعنوان اتکایی واگذار میکنند، اما بنده اعتقاد دارم با حضور لیدرهای حرفهای در بازار جای نگرانی نیست.
مسعود حجاریان
مدیرعامل بیمه ملت
گذر از دوران تحریم و دسترسی به تکنولوژی و محصولات متنوع بیمهای دنیا به صنعت بیمه ایران فرصت نوآوری میدهد.خدماتی چون بیمههای اعتباری بینالمللی و بیمههای قراردادی محصولاتی است که صنعت بیمه ایران باید برای دسترسی به آن اقدام کند.البته تجربه نشان میدهد که بیمهگران مطرح دنیا به دنبال فعالیت در بازار بیمه ایران نیستند و برای جذب سهم اتکایی برای ما برنامهریزی میکنند.
هرچند بسیاری از بیمهگران داخلی اعتقاد دارند که خارجیها بخشی از ریسکهای پرخطر را به ایران بهعنوان اتکایی واگذار میکنند، اما بنده اعتقاد دارم با حضور لیدرهای حرفهای در بازار جای نگرانی نیست. البته باید به خاطر داشته باشیم که ورود بیمههای ضعیف خارجی تنها نگرانیها را افزایش میدهد و موجب ارتقای سطح کیفی خدمات بیمهای نخواهد شد.بهعنوان مثال ورود یک شرکت کوچک بنگلادشی به ایران چیزی به علم بیمهگری در کشور اضافه نخواهد کرد.اگر قرار است شرکتهای خارجی به بازار بیمه ایران وارد شوند باید از شرکتهایی باشند که با ورود خود دانش و تکنولوژی روز دنیا را که تا امروز به خاطر تحریمها از آنها بیبهره بودیم به کشور انتقال دهند.دراین راستا بیمه مرکزی نیز نقش حیاتی دارد زیرا باید از طرفی راه را برای بیمههای قوی خارجی باز کند و از طرف دیگر جلوی ورود شرکتهای بیمه خارجی ضعیف را بگیرد.
برای شرکتهای بیمه خارجی ما باید حتما نظاماتی بگذاریم و این قضیه را پشتیبانی کنیم. چون دانش فنی و توانمندیهایی در خارج وجود دارد که باید آنها را فرا بگیریم، گرچه در کنار شرکتهای بیمه مجهز به دانش روز دنیا، احتمالا شرکتهای ضعیف هم خواهان ورود به ایران خواهند بود که باید جلوی آنها گرفته شود. در واقع بیمه مرکزی بهعنوان مقام ناظر از طرفی باید راه را برای بیمههای قوی باز کند و از طرف دیگر جلوی ورود بیمههای ضعیف را بگیرد.این شرکتها نه تنها عملکرد مناسبی ندارند بلکه با مسائل و مشکلات بیمههای داخلی و اوضاع کشور هم آشنایی ندارند، بنابراین برای رسیدن به درآمد ممکن است دنبال ریسکهایی بروند که بعدا قادر به جبران خسارت آن نباشند و اساسا اعتماد اجتماعی به صنعت بیمه را از بین ببرند، درصورتی که بیمهگران قوی کارشناسان خبرهای دارند که با اوضاع آشنا هستند و شرایط را میشناسند و مدیریت ریسک میکنند. چیزی که امروزه کشور ما بیش از همه چیز به آن نیاز دارد.
ارسال نظر