نیاز به افزایش سهم بازار
محمود ابراهیمی
مدیرعامل شرکت تولیدی صنعتی پاکشوما
در حال حاضر برندهای داخلی تنها ۳۵ درصد از بازار مصرف صنعت لوازم خانگی را در اختیار دارند. این در حالی است که برندهای خارجی به دلیل قدرت مالی گسترده در انجام انواع تبلیغات محیطی، تلویزیونی و همچنین تکمیل بودن سبد کالا در میان مصرفکنندگان جذابیت بیشتری یافتهاند. همچنین برندهای خارجی با شناخت نیاز بازار و ارائه محصول مطابق سلیقه و درخواست مصرفکننده توانستند جایگاه خود را در میان مصرفکنندگان ایرانی به دست آورند.
محمود ابراهیمی
مدیرعامل شرکت تولیدی صنعتی پاکشوما
در حال حاضر برندهای داخلی تنها ۳۵ درصد از بازار مصرف صنعت لوازم خانگی را در اختیار دارند. این در حالی است که برندهای خارجی به دلیل قدرت مالی گسترده در انجام انواع تبلیغات محیطی، تلویزیونی و همچنین تکمیل بودن سبد کالا در میان مصرفکنندگان جذابیت بیشتری یافتهاند. همچنین برندهای خارجی با شناخت نیاز بازار و ارائه محصول مطابق سلیقه و درخواست مصرفکننده توانستند جایگاه خود را در میان مصرفکنندگان ایرانی به دست آورند. بزرگترین مشکلات و چالشهای تولیدکنندگان لوازم خانگی را میتوان در ۴ بخش دستهبندی کرد.
۱) کاهش نقدینگی که ناشی از موارد ذیل است:
- حذف پرداختهای اعتبار اسنادی یوزانس از سیستم بانکی
- فروش اعتباری کالای تولیدشده به توزیعکنندگان داخلی
- افزایش زمان بازگشت سرمایه به چرخه مالی واحدهای تولیدی
۲) افزایش قیمت تمام شده کالا و کاهش قدرت خرید مردم
۳) افزایش روزانه نرخ ارز در سیستم بانکی که باعث افزایش روزانه قیمت تمام شده کالا میشود
۴) بروز همزمان تورم و رکود اقتصادی بیسابقه در کشور
با این همه صنعت لوازم خانگی برای رسیدن به جایگاه خود باید اقدامات اساسی را صورت دهد:
- ارائه محصول براساس سلیقه و نیاز مصرفکننده
- افزایش کیفیت به منظور ارتقای اطمینان مصرفکننده به کالاهای داخلی
- تثبیت نرخ ارز به منظور کنترل قیمت تمام شده
- تمرکز بر صادرات
- ارائه تعرفههای ترجیحی به تولیدکنندگان بزرگ جهت تبلیغات سمعی و بصری محیطی
- تغییر شرایط پرداخت از حالت نقدی به اعتبار اسنادی یوزانس جهت قطعات و مواد اولیه
- تغییر در نحوه فروش از حالت اعتباری به نقدی
صنعت لوازم خانگی پس از تحریمها
حذف تحریمها تنها باعث افزایش تعداد برندهای خارجی در بازار خواهد شد. با توجه به اینکه قیمت لوازم خانگی تحت تاثیر شاخصهایی مانند نرخ ارز، حجم تولید، هزینههای سربار، دوره گردش سرمایه و در نهایت قیمت تمام شده کالا قرار دارد، در صورتی که بتوان با حذف تحریمها نرخ ارز را تثبیت کرد و در عین حال دوره گردش سرمایه را کاهش داد میتوان قیمت تمام شده محصول تولید داخل را تعدیل و در نهایت قدرت رقابت و سهم فروش را افزایش داد.
از سوی دیگر حذف تحریمها باعث افزایش حضور برندهای خارجی خواهد شد ولی این افزایش حضور باعث افزایش قابل توجه سهم برندهای خارجی از بازار نخواهد شد، چرا که با توجه به قیمت کالاهای خارجی، مصرفکنندگان بیشتر از طبقه بالای جامعه میباشند که در هر شرایطی قدرت خرید دارند.
در چنین شرایطی، تولیدکنندگان داخلی تنها با افزایش کیفیت کالای تولیدی میتوانند اطمینان مصرفکننده را با کالای تولید داخل افزایش داده و سهم خود را از بازار افزایش دهند.
ارسال نظر