گروه بنگاه‌ها- زهرا مسافر: توافق جامع هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی در حالی خوش‌بینی‌های فراوانی را در بخش‌های مختلف اقتصادی به همراه آورده است که به نظر می‌رسد این خوش‌بینی در بخش فولاد با چالش‌هایی همراه باشد.

بررسی چالش‌های صنعت فولاد در حالی که این صنعت و بازار آن رکودی نزدیک به دو سال را پشت سر می‌گذارد از آنجا اهمیت دارد که به نظر می‌رسد این چالش‌ها به واسطه مشکلاتی که از قبل وجود داشته‌اند، در زمان رکود سرباز کرده‌ و بیش از پیش خودنمایی کرده‌اند. از نگاه کارشناسان در شرایطی که این صنعت به واسطه بهبود فضای بین‌المللی در آستانه تحول قرار دارد، شناسایی موانع توسعه صنعت فولاد می‌تواند به شفافیت فضا کمک کند.

به عقیده کارشناسان یکی از مشکلاتی که نه فقط طی دو سال گذشته، بلکه از سال‌ها قبل نیز واحدهای تولیدکننده فولاد را تحت تاثیر خود قرار داده، نبود استراتژی بازاریابی است؛ به گونه‌ای که واحدهای تولیدکننده فولاد کمتر بر اساس یک بازاریابی حساب شده در بازار عمل کرده‌اند. در واقع واحدهای تولیدی هیچ‌گاه به سوی بازاریابی و نیازسنجی بازار گام برنداشته‌اند، به همین علت هم از زمانی که مسکن مهر با مشکلاتی همراه شد این صنعت نیز تحت تاثیر قرار گرفت و فروش واحدهای فولادی با افت چشمگیری همراه شد.

از سویی دیگرنیاز به بازاریابی در بازارهای خارجی نیز احساس می‌شود؛ در شرایطی که با لغو تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران یکی از نیازهای اساسی صنعت فولاد کشور، بازاریابی بین‌المللی برای تولیدات فولادی است. کارشناسان می‌گویند برای بازاریابی در مقاصد بین‌المللی می‌توان از کشورهای همسایه یا کشورهایی شروع کرد که ارتباط سیاسی خوبی با آنها وجود دارد، به این ترتیب محصولات فولادی ایران می‌توانند در سایه یک بازاریابی مناسب جایگاه خود را در بازارهای بین‌المللی پیدا کنند.