سرنوشت صنعت خاکستری در گرو تصمیمات دولت
مهندس شهریار گراوندی مدیرعامل سیمان سامان غرب با وجود وضعیت رکودی که در کشور در خصوص توقف، کاهش پروژههای عمرانی و ساخت و ساز در بخش مسکن حاکم است، کارخانههای سیمان بهرغم افزایش هزینههای مختلف در زمینههای انرژی، دستمزد، مواد اولیه و . . . براساس ظرفیت تولیدی کشور با مازاد تولید مواجه هستند. در بخش صادرات نیز با توجه به مشکلات امنیتی در کشور عراق به عنوان بزرگترین خریدار سیمان از ایران رقابت شدیدی بین تولیدکنندگان داخل کشور رخ داده است. آنچه مسلم است براساس هزینههای تولید ضرورت دارد به دو دلیل قیمت سیمان در کشور افزایش یابد.
مهندس شهریار گراوندی مدیرعامل سیمان سامان غرب با وجود وضعیت رکودی که در کشور در خصوص توقف، کاهش پروژههای عمرانی و ساخت و ساز در بخش مسکن حاکم است، کارخانههای سیمان بهرغم افزایش هزینههای مختلف در زمینههای انرژی، دستمزد، مواد اولیه و ... براساس ظرفیت تولیدی کشور با مازاد تولید مواجه هستند. در بخش صادرات نیز با توجه به مشکلات امنیتی در کشور عراق به عنوان بزرگترین خریدار سیمان از ایران رقابت شدیدی بین تولیدکنندگان داخل کشور رخ داده است. آنچه مسلم است براساس هزینههای تولید ضرورت دارد به دو دلیل قیمت سیمان در کشور افزایش یابد.
۱- تبعیت مستقیم قیمت سیمان صادراتی از قیمت داخلی آن. تجربه نشان داده است واسطهها و خریداران عراقی سیمان کارخانههای ایران را به واسطه قیمت داخلی آن ارزیابی و مبادرت به خرید میکنند و بنابراین افزایش قیمت داخلی منجر به افزایش قیمت صادرات سیمان خواهد شد که همین امر سبب میشود سرمایههای کشور با قیمت ارزان در اختیار مصرفکنندگان خارجی قرار نگیرد.
۲- نقش قیمت سیمان در هزینه تمام شده ساخت و ساز مسکن در قبال سایر اقلام موردنیاز مسکن نقش کوچکی دارد و در عمل تاثیر آنچنانی در قیمت تمام شده مسکن ندارد. بنا به دلایل پیش گفته اگر قیمت سیمان متناسب با نرخ تورم در کشور که ناشی از هزینههای مختلف از جمله افزایش نرخ حاملهای انرژی، دستمزد، مواد اولیه و ... است؛ افزایش یابد، این صنعت میتواند خود را از بحران کنونی رهایی بخشیده و از تولید و عرضه بیش از نیاز کشور و صادرات جلوگیری به عمل آورد و در این زمینه میتواند به بازسازی و نوسازی واحدهای این صنعت کمک قابلتوجهی کند.
برهمین اساس چنانچه دولت نخواهد این صنعت را از قیومیت خود دربیاورد و براساس سوابق سالهای گذشته بر نرخگذاری دخالت کند این صنعت با بحران جدی روبهرو خواهد بود.
این سرمایه نقطه اتکای بزرگی در آینده پس از تحریمها برای جهش اقتصادی خواهد بود و نیاز است توان و ظرفیت و استعداد خود را برای آن زمان ذخیره کند و این نقطهای است که ضرورت افزایش قیمت اجتنابناپذیر است.
ارسال نظر