شماره روزنامه ۶۱۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۱۱ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۶۱۱۱

  • پارادوکس استاندار تشریفاتی

    استاندار به عنوان عالی‌ترین نماینده دولت در هر استان، نقشی بارز در توسعه اقتصادی و حل مسائل عمومی دارد. با این حال این سمت اجرایی به واسطه سیستم اداری از بالا به پایین جنبه تزئینی پیدا کرده است.
  • انتخاب استانداران و رشد سیاسی

    دکتر سهراب دل‌انگیزان/ استاد گروه اقتصاد دانشگاه رازی
  • ضرورت تدوین الگوی ارزیابی و الزامات انتخاب استانداران

    دکتر مسعود درودی/ دکترای سیاستگذاری عمومی
    با شروع به کار وزیر کشور جدید و انتخاب معاون سیاسی ایشان، فرآیند انتخاب استانداران کشور تسریع می‌شود. به همین منظور در این یادداشت تلاش می‌شود در باب الگوی ارزیابی و انتخاب استانداران نکاتی ارائه شود.
  • توسعه آذربایجان‌غربی و ملاک‏‏‌های انتخاب استاندار

    دکتر رحیم تقی‏‏‌زاده/ استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی ارومیه
    استانداران به‌‌‌عنوان بالاترین مقام اجرایی در استان از جایگاه ویژه‌‌‌ای در نظام تدبیر، ایجاد وفاق و اولویت‌‌‌بندی مسائل توسعه‌‌‌ای منطقه‌‌‌ای برخوردارند. مساله انتخاب استاندار توانمند و شایسته در آذربایجان‌غربی با توجه به موقعیت استراتژیک این استان و وجود ظرفیت‌‌‌های بالقوه طبیعی و انسانی از اهمیت ویژه‌‌‌ای برخوردار است. وجود ۹۶۷کیلومتر مرز مشترک با سه‌کشور جمهوری‌آذربایجان، ترکیه و عراق (۹گمرک و ۵پایانه مرزی)، وجود منابع معدنی غنی و متنوع (جایگاه ششم در تعداد و جایگاه سوم از نظر تنوع معدنی)، جاذبه‌‌‌های تاریخی و گردشگری (۱۵۰۰ اثر تاریخی ثبت‌‌‌شده، ۱۲ اثر تاریخی و ۵۲منطقه نمونه گردشگری)، تنوع قومی و مذهبی و از همه مهم‌تر برخورداری از جمعیت جوان و نیروی کار متخصص، لزوم تدبیر در انتخاب استانداری شایسته و درخور‌ شأن را بیش‌‌‌ازپیش نمایان می‌کند.
  • اصل پار‏‏‌تو و رئیس‏‏‌جمهور پزشکیان

    مهندس حمیدرضا لطفی‏‏‌زاده/ کنشگر اجتماعی و پژوهشگر ارشد حوزه آب
    طبق اصل پارتو یا همان قانون ۲۰.۸۰، ۸۰درصد نتایج فقط از ۲۰‌درصد تلاش‌‌‌های شما حاصل می‌شود. قانون پارتو که ویلفردو پارتو دانشمند اروپایی آن را کشف شد، در اوایل قرن بیستم بینش نغزی را به جهانیان ارائه کرد. او متوجه شد که ۸۰‌درصد زمین‌‌‌های ایتالیا را تنها ۲۰‌درصد مردمان ایتالیایی تصاحب کرده‌‌‌اند. در کسب‌وکار نیز ۸۰‌درصد سود شما از ۲۰‌درصد فروش‌‌‌تان حاصل می‌شود. این بینش نه‌‌‌تنها در سطح بنگاه‌‌‌ها و کسب‌وکارها که برای حکمرانان نیز حاوی حکمتی تاریخی است. بر همین مبنا نیز پیشنهاد می‌شود کابینه دکتر پزشکیان که با چالش‌‌‌های بزرگی در بخش‌‌‌های اقتصادی، امور بین‌الملل، آب و محیط‌زیست، امنیتی و... درگیر بوده است، این بینش را سرلوحه کار خود قرار دهد و هم‌‌‌وغم خود را صرف حل مسائل مهم اما محدودی کند که ۸۰‌درصد مشکلات از آنها ناشی می‌شود.
  • استاندار و گسل توسعه کهگیلویه و بویراحمد

    ولی‏‏‌الله خردمند/ پژوهشگر سیاستگذاری عمومی
    استان کهگیلویه و بویراحمد که حدود یک‌درصد از مساحت کل کشور را دارد، دومین منبع بزرگ آب کشور است. دشت‌های این استان پناهگاه ۴۰‌درصد از گونه‌‌‌های گیاهان دارویی ایران است. همچنین کهگیلویه و بویراحمد ۱۷‌درصد تولیدات نفتی کشور را داراست و دومین تولیدکننده نفت و گاز کشور به حساب می‌‌‌آید.
  • استاندار گیلان باید استانداری برای تمام فصول باشد

    دکتر مجید صیادنورد/ پژوهشگر حکمرانی و دکترای اندیشه سیاسی
    گیلان از جمله استان‌هایی است که به دلیل بهره‌‌‌مندی از نقاط مرزی زمینی، دریایی و هوایی، واقع‌شدن در مسیر کریدورهای عبوری از کشورمان، نزدیکی به پایتخت و همسایگی با کشورهای ساحلی دریای کاسپین در کنار جایگاه ویژه گیلانیان در صنعت گردشگری، در انتخاب عالی‌ترین مقام دولتی آن باید شاخص‌های ویژه‌ای را مدنظر داشت.
  • اهمیت صنعت و گردشگری در پایتخت فرهنگی ایران

    مجتبی راعی/پژوهشگر اقتصادی
    اصفهان از دیرباز شهر صنعت و هنر بوده است؛ شهری که با وجود ابعاد صنعتی آن، جاذبه‌های تاریخی و هنری بسیاری را در دل خود جایی داده و این ظرفیت‌ها تا اندازه‌ای بوده است که که ماهاتیر محمد، رهبر توسعه‌گرای مالزی در بازدیدی که از اصفهان داشت، بیان کرد: «اگر مدیریت جاذبه‌هاى توریستى استان اصفهان در اختیار مالزى قرار گیرد، سالانه برابر با ارزآورى نفت براى ایران سودآور خواهد بود.» این سخن حاکی از وجود ظرفیت‌های بالقوه بسیار زیاد این شهر در حوزه جاذبه‌های توریستی مغفول مانده این شهر است که می‌تواند تلنگری به مدیران شهری و حتی کشوری در بالفعل‌سازی این ظرفیت‌ها باشد.
  • رازهای حکمرانی در طولانی‎ترین استان کشور

    یاسین کریمیان/ دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی
    سیستان‌وبلوچستان علاوه بر اینکه یکی از استان‌های بزرگ به لحاظ وسعت ساختار اداری کشور است، یکی از استان‌های مهم کشور به لحاظ جغرافیای طبیعی و انسانی نیز به شمار می‌رود. سیستان‌وبلوچستان تنها استان کشور است که پرواز درون‌استانی (چابهار-زاهدان) دارد. فاصله هوایی چابهار-زاهدان ۴۷۰کیلومتر و فاصله جاده‌ای آن ۶۵۰کیلومتر است و طول این استان از ساحل مکران تا شمالی‌ترین حد مرزی آن ۷۱۵کیلومتر است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر