شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۶ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۵۹۴۶

  • ویتنام؛ توسعه اقتصادی و بازی توازن با ابرقدرت‌ها

    سید محمد هاشمی: ویتنام کشوری است که در عرصه جهانی به دلیل پیشرفت اقتصادی سریع و پایدار، به‌‌‌عنوان الگوی اجرای اصلاحات و توسعه و رشد اقتصادی شناخته می‌شود. سیاست این کشور طی دهه‌‌‌های گذشته کاهش تنش‌‌‌ها، رفع سوءتفاهمات و افزایش ثروت ملی بوده است. اتخاذ مواضع ثابت و یکسان در سیاست خارجی مبتنی بر حفظ استقلال کشور، چندجانبه‌‌‌گرایی و تنوع بخشیدن به روابط خارجی، اعتمادسازی و مسوولیت‌‌‌پذیری با تمسک به قدرت وحدت ملی از جمله عوامل موفقیت این کشور محسوب می‌‌‌شوند.
  • جایگاه جدید ویتنام در اقتصاد جهانی

    وزارت اطلاعات و ارتباطات ویتنام
    در روزهای پایانی سال ۲۰۲۳، گزارش موسسه رتبه‌بندی فیچ (ایالات‌متحده آمریکا) از تقویت و افزایش امیدها به جایگاه جدید اقتصاد ویتنام در جهان حکایت داشت. ارتقای رتبه IDR ویتنام به «بی‌بی‌پلاس»، منعکس‌‌‌کننده چشم‌انداز رشد میان‌مدت مطلوب به لطف سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی قوی است که موسسه فیچ معتقد است به بهبود ساختار اعتباری ویتنام کمک خواهد کرد. در سال ۲۰۲۲، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی محقق‌شده ویتنام رقم ۲۲.۴میلیارد دلار (حدود ۶درصد از تولید ناخالص داخلی) بود که نسبت به ۱۹.۷میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ روند افزایشی داشته است.
  • جاه‌طلبی‌های عمل‌گرایانه برای ثروتمند شدن

    منبع: اکونومیست
    امروز هر کشوری خواهان داشتن روابط دوستانه با ویتنام است. ویتنام، کشوری با جمعیتی نزدیک به ۱۰۰ملیون نفر، توانسته است جایگاه خود را در میانه راه بین چین و آمریکا تثبیت کند؛ بدون اینکه به هیچ‌یک وابستگی صد درصدی داشته باشد. در نتیجه این جایگاه ویژه، هر دو ابرقدرت جهانی برای ترغیب و جذب این کشور به سمت خود تلاش می‌کنند. شاید به دلیل همین جایگاه ویژه سال گذشته ویتنام تنها کشوری بود که طی یک‌سال روسای جمهور ایالات‌متحده و چین به این کشور سفر کردند. همچنین روابط ویتنام با آمریکا شهریورماه امسال هم‌ردیف با چین و روسیه، به سطح مشارکت جامع راهبردی ارتقا یافت.
  • زنجیره‏‏‌های تامین و جایگاه محوری ویتنام

    مارینا یو ژانگ/اندیشکده موسسه لوی
    ویتنام اخیرا به‌‌‌عنوان یکی از ارکان اساسی معادلات ژئوپلیتیک ظاهر شده است و به طرز ماهرانه و محتاطانه‌‌‌‌ای در میانه پیچیدگی‌‌‌های جنگ قدرت بین ایالات‌متحده و چین گام برمی‌دارد. سفر ماه سپتامبر جو بایدن، رئیس‌‌‌جمهور ایالات‌متحده به ویتنام که روابط دوجانبه را به «مشارکت استراتژیک جامع» ارتقا داد، نماد نگاه ایالات‌متحده به ویتنام به‌‌‌عنوان متحد بالقوه در مقابله با چین بود. هم‌‌‌زمان، ویتنام نیز روابط خود را با پکن تقویت کرده است، همان‌طور که در سفر ماه گذشته «شی جین پینگ»، رئیس‌‌‌جمهور چین مشاهده شد، جایی که هر دو کشور برای افزایش همکاری و اتصال ریلی توافق کردند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر