تنظیم موسسات مالی غیر مجاز
در چند سال اخیر، عملکرد موسسات مالی غیرمجاز همواره با نقدها و تحلیلهای مختلفی مواجه بوده است.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند رشد موسسات غیرمجاز با توجه به نوع فعالیتهای آنها منجر به افزایش نقدینگی افزایش ریسک موسسات مالی در کشور شده است. اخیرا رئیس بانک مرکزی در یادداشتی عملکرد مالی این موسسات را به بازی پونزی (Ponzi Game) تشبیه کرده است. براساس تعاریف، بازی پونزی در اصطلاح علم اقتصاد بهنوعی عملکرد مالی افراد یا شرکتها گفته میشود که به معنی گرفتن وامهای بهرهدار بزرگتر برای پس دادن وامهای بهرهدار کوچکتر قبلی و استمرار این روند است.
در چند سال اخیر، عملکرد موسسات مالی غیرمجاز همواره با نقدها و تحلیلهای مختلفی مواجه بوده است.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند رشد موسسات غیرمجاز با توجه به نوع فعالیتهای آنها منجر به افزایش نقدینگی افزایش ریسک موسسات مالی در کشور شده است. اخیرا رئیس بانک مرکزی در یادداشتی عملکرد مالی این موسسات را به بازی پونزی (Ponzi Game) تشبیه کرده است. براساس تعاریف، بازی پونزی در اصطلاح علم اقتصاد بهنوعی عملکرد مالی افراد یا شرکتها گفته میشود که به معنی گرفتن وامهای بهرهدار بزرگتر برای پس دادن وامهای بهرهدار کوچکتر قبلی و استمرار این روند است. در مجموع بهنظر میرسد بانک مرکزی رویکرد جدیدی را در جهت ساماندهی موسسات غیرمجاز آغاز کرده است. در پرونده امروز قصد داریم نظر کارشناسان را راجع به این موضوع در قالب سوالات زیر جویا شویم:
۱- آیا این موسسات در ایجاد نقدینگی در شبکه پولی کشور نقش دارند؟ چگونه این نقدینگی را ایجاد میکنند؟
۲- در صورتی که بانک مرکزی واقعا بخواهد با این موسسات برخورد کند چه اقداماتی را باید انجام دهد؟
۳- در صورت برخورد با این موسسات، مسوولیت سپردههای سپردهگذاران با چه کسی خواهد بود؟
۴- با توجه بهنظر رئیس بانک مرکزی درباره عملکرد این موسسات که آن را بازی پونزی نامید، نظر کارشناسان در مورد عملکرد این موسسات چیست؟
۵- رویکرد بانک مرکزی را در قبال این موسسات چگونه ارزیابی میکنید؟
ارسال نظر