سبقت ژرمنها در پسا توافق
بمانجان ندیمی: با ورود ایران به دوران پساتحریم، افقهایی تازه در برابر اقتصاد کشور قرار گرفته است.
رقابت برای کسب بازار بزرگ ایران تا پیش از این توافق وین تنها در حد یک احتمال بود؛ اما حضور زودهنگام آلمانها در ایران پس از این اتفاق، بیانگر انتظار غرب برای ورود به ایران بوده و مهر تاییدی بر گمانهزنیهای پیش از توافق. هر چند این هیات هشتمین هیات آلمانی طی ده ماه گذشته بود که وارد ایران شد، اما حضور زیگمار گابریل، معاون صدراعظم و وزیر انرژی و اقتصاد آلمان در صدر هیات بلندپایه اقتصادی و تجاری رنگ دیگری به رفتوآمدهای فعالان اقتصادی این کشور به ایران بخشید.
بمانجان ندیمی: با ورود ایران به دوران پساتحریم، افقهایی تازه در برابر اقتصاد کشور قرار گرفته است.
رقابت برای کسب بازار بزرگ ایران تا پیش از این توافق وین تنها در حد یک احتمال بود؛ اما حضور زودهنگام آلمانها در ایران پس از این اتفاق، بیانگر انتظار غرب برای ورود به ایران بوده و مهر تاییدی بر گمانهزنیهای پیش از توافق. هر چند این هیات هشتمین هیات آلمانی طی ده ماه گذشته بود که وارد ایران شد، اما حضور زیگمار گابریل، معاون صدراعظم و وزیر انرژی و اقتصاد آلمان در صدر هیات بلندپایه اقتصادی و تجاری رنگ دیگری به رفتوآمدهای فعالان اقتصادی این کشور به ایران بخشید. هیات آلمانی با حضور ۶۰ نفر از مدیران ارشد شرکتهای بزرگ آلمانی مذاکراتی را صورت داده و آنگونه که مطرح شده تاکید ژرمنها برای حضور در ایران بر سرمایهگذاری مشترک با طرف ایرانی، انتقال تکنولوژی و فناوری بوده است.
حال این سوال مطرح میشود که آیا میتوان به سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ ژرمنی در ایران امیدوار بود؟ اگر چنین است چه فرصتهایی برای سرمایهگذاری آنها در ایران مهیا است؟ آیا بخش خصوصی ما آمادگی حضور شرکای خارجی از جمله آلمان را دارد؟ به اعتقاد برخی از فعالان اقتصادی، ورود هیات آلمانی به ایران را میتوان به فال نیک گرفت؛ اما برای حضور سرمایهگذاران خارجی در ایران باید برنامهریزی صورت گیرد در غیر این صورت، سوءمدیریتها باعث میشود نتوانیم از فضای مهیا شده بهرهمند شویم.
ارسال نظر