اصلاح نظام آموزش و بهداشت
آدیتیا تیاس نویسنده اینترنشنال بیزینس تایمز صندوق بینالمللی پول در گزارش تازه خود میگوید که نابرابری درآمدی در حال آسیب زدن به اقتصاد تمام جهان است. این مطالعه که نتیجه تحقیقات ۵ اقتصاددان صندوق بینالمللی پول است نه تنها بار دیگر توجهها را به مساله نابرابری در جهان جلب کرده است، بلکه نظریه «نشت اقتصادی» را رد کرده و دولتها را ترغیب کرده سیاستهایی را در جهت افزایش درآمد شهروندانی که در دو دهک پایین درآمدی حضور دارند، اتخاذ کنند. این مطالعه اقتصادهای پیشرفته، نوظهور و در حال توسعه را از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۲ مورد بررسی قرار داده و دریافته که نابرابری توسط پیشرفت فناوری، تضعیف گروههای کارگری، جهانی شدن و سیاستهای واپسگرای مالیاتی تشدید شده است.
آدیتیا تیاس نویسنده اینترنشنال بیزینس تایمز صندوق بینالمللی پول در گزارش تازه خود میگوید که نابرابری درآمدی در حال آسیب زدن به اقتصاد تمام جهان است. این مطالعه که نتیجه تحقیقات ۵ اقتصاددان صندوق بینالمللی پول است نه تنها بار دیگر توجهها را به مساله نابرابری در جهان جلب کرده است، بلکه نظریه «نشت اقتصادی» را رد کرده و دولتها را ترغیب کرده سیاستهایی را در جهت افزایش درآمد شهروندانی که در دو دهک پایین درآمدی حضور دارند، اتخاذ کنند. این مطالعه اقتصادهای پیشرفته، نوظهور و در حال توسعه را از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۲ مورد بررسی قرار داده و دریافته که نابرابری توسط پیشرفت فناوری، تضعیف گروههای کارگری، جهانی شدن و سیاستهای واپسگرای مالیاتی تشدید شده است. حتی معلوم شده که تضعیف قوانین بازار کار به افزایش درآمد دهک درآمدی بالای جامعه وابسته است.
در این گزارش آمده است: «برآوردهای تجربی که از دادههای مفصلتر کشورهای سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی استفاده کرده نشان میدهد که قوانین سست استخدام و اخراج، کاهش حداقل دستمزدها در مقایسه با درآمد متوسط و کاهش چانهزنی جمعی و اتحادیههای تجاری با افزایش نابرابری در بازار مربوطه است.»
این گزارش دریافته که افزایش درآمد ثروتمندان و فقرا به طرق متفاوتی بر میزان رشد کلی یک کشور اثر میگذارد. اگر سهم درآمدی دو دهک بالایی جامعه افزایش پیدا کند، رشد تولید ناخالص ملی در میانمدت کاهش پیدا میکند و این نشان میدهد که مزایای ثروتمندان به پایین نشت نمیکند. برعکس، افزایش درآمد دو دهک پایین درآمدی باعث افزایش رشد تولید ناخالص ملی میشود.
بر اساس یافتههای صندوق بینالمللی پول، افزایش یک درصدی سهم درآمدی دو دهک بالایی جمعیت یک کشور باعث افت ۰۸/ ۰ درصدی رشد کشور در ۵ سال پس از آن میشود. اما افزایش درآمد دو دهک پایین جامعه باعث رشد ۳۸/ ۰ درصدی سالانه تولید ناخالص در دوره مشابه میشود. رشد درآمد طبقه متوسط نیز نتیجه مشابهی دارد. این گزارش سیاستگذاران را فرا میخواند که اقدامات مالی طراحی کنند که بیشتر بر مالیات، ثروت و املاک تکیه دارد تا مزایای موجود به شهروندان فقیر نیز برسد. گزارش صندوق پول حذف معافیتهای مالیاتی ثروتمندان را پیشنهاد میدهد تا برابری افزایش یابد.
آخرین پژوهش صندوق بینالمللی پول نشان میدهد که سیاستهای بازتوزیع اثر مثبتی بر برونداد اقتصادی کشورها دارد. تازهترین مطالعه صندوق پول هشدار میدهد که نابرابری با اقدامات انجام شده مورد توجه قرار نگرفته و این امر میتواند علیه آزادی اقتصادی عمل کند و اقدامات حمایتی تعرفهای را تشویق کند که در نهایت به زیان اقتصاد جهان خواهد بود. اقتصاددانان صندوق بینالمللی پول میگویند که برای جلوگیری از این امر، سیاستها باید بر کاهش فقر با اجرای اصلاحاتی در نظام آموزش و بهداشت و بهبود سیاستهای مالیاتی متمرکز شوند.
آیا سیاستگذاران جهان گوش شنوایی خواهند داشت؟
ارسال نظر