کاهش قیمت؛ تهدید بزرگ شیل
نیک کانینگهام منبع: OILPRICE براساس جدیدترین آمار منتشرشده توسط شرکت خدمات نفتی بیکر هیوز، تعداد میدانهای نفتی شیل فعال در آمریکا طی دو ماه بیشترین کاهش را داشته؛ بهطوریکه تا ۱۷ اکتبر ۱۹ میدان نفتی از فعالیت خارج شده است. درحال حاضر ۱۵۹۰ میدان نفتی فعال هستند که کمترین سطح طی شش هفته اخیر به شمار میرود. جیمز ویلیامز، رئیس شرکت دبلیوتیآرجی اکونومیکس میگوید درصورتی که تغییر قابلتوجهی در قیمت نفت روی ندهد، شاهد تداوم کاهش تعداد میدانهای فعال بهویژه آنهایی که در زمینه حفاری نفت فعالیت میکنند، خواهیم بود.
نیک کانینگهام منبع: OILPRICE براساس جدیدترین آمار منتشرشده توسط شرکت خدمات نفتی بیکر هیوز، تعداد میدانهای نفتی شیل فعال در آمریکا طی دو ماه بیشترین کاهش را داشته؛ بهطوریکه تا ۱۷ اکتبر ۱۹ میدان نفتی از فعالیت خارج شده است. درحال حاضر ۱۵۹۰ میدان نفتی فعال هستند که کمترین سطح طی شش هفته اخیر به شمار میرود. جیمز ویلیامز، رئیس شرکت دبلیوتیآرجی اکونومیکس میگوید درصورتی که تغییر قابلتوجهی در قیمت نفت روی ندهد، شاهد تداوم کاهش تعداد میدانهای فعال بهویژه آنهایی که در زمینه حفاری نفت فعالیت میکنند، خواهیم بود. او همچنین میگوید: «تا پایان امسال شاهد کاهش تعداد میدانها به ۱۰۰ یا کمتر خواهیم بود.» مارتین کرایهد، مدیرعامل بیکر هیوز، پیشبینی کرده است که اگر قیمت نفت به حدود بشکه ۷۵ دلار کاهش یابد، شرکتهای حفاری آمریکا فعالیتهای میدانهای نفتی را متوقف خواهند کرد. برخی از میدانهای گرانقیمت شیل با قیمتهای کنونی نفت سودآور نخواهند بود. برای مثال، میدان نفت شیل تاسکالوسا در لویزانا حتی با نفت حدود بشکهای ۹۲ دلار سودآور نیست. این مساله همچنین هزینههای بالای حفاری در مناطق جدید را منعکس میکند.
با این وجود بسیاری از حوضههای نفتی شیل که مسوول تولید نفت آمریکا هستند با سرعتی که بسیاری از تحلیلگران پیشبینی میکنند، تاثیر کاهش قیمت نفت را احساس نخواهند کرد.
میدانهای مشهور شیل، همچون میدان ایگل فورد در جنوب تگزاس، با قیمتهای بسیار پایینتر غیرفعال خواهند شد؛ زیرا شرکتهای اکتشاف با زمینشناسی و تکنولوژیهای مناسب حفاری این مناطق خاص آشنا شدهاند. دستاوردهای بهرهوری به حفاران امکان داده است که نفت بیشتری از هرمیدان فعال استخراج کنند. برای مثال، از منطقه نفتخیز باکن در داکوتای شمالی بهطور متوسط روزانه بیش از ۵۳۰ بشکه نفت تولید میشود. کمتر از دو سال پیش، این رقم حدود ۳۰۰ بشکه در روز بود. استخراج نفت بیشتر، اقتصاد حفاری را بهبود میبخشد و این مساله به این معنی است که تولیدکنندگان نفت شیل همچون گذشته نسبت به کاهش قیمت نفت آسیبپذیر نیستند. عامل دیگری که از تولید نفت آمریکا حفاظت میکند، مساله هزینههای غیرقابل برگشت شرکتها است. یعنی اگر این شرکتها هماکنون میلیونها دلار صرف اجاره زمین و تامین مجوزها میکنند، برای حفاری به پول اضافی کمتری نیاز دارند. این مساله کاهش تعداد میدانهای فعال و درنتیجه کاهش کل تولید نفت در آمریکا را به تاخیر میاندازد. همانگونه که روزنامه والاستریت ژورنال مطرح میکند، با توجه به این مفروضات، تولید نفت آمریکا در میدانهای شیل ایگل فورد، باکن و پرمین با کاهش قیمت نفت به بشکهای ۶۰ دلار متوقف خواهد شد. اما همه چیز به تصمیم مقامات عربستان بستگی دارد. گرچه محاسبه دقیق دشوار است، اما این تولیدکننده نفت با رسیدن قیمت بین ۸۳ و ۹۳ دلار در هر بشکه به نقطه سر به سری بودجه میرسد؛ اما این مساله آنقدر که به نظر میرسد اهمیت ندارد. عربستان سعودی دارای ذخایر فراوان ارز خارجی است که برای مدتها بدون مشکل میتواند این کسری را جبران کند. با توجه به اینکه هزینه تولید نفت در خاورمیانه تنها ۲۵ دلار در هر بشکه است، عربستان اگر بخواهد میتواند نفت شیل آمریکا را به چالش بکشد؛ اما براساس گزارش والاستریت ژورنال نفت کانادا نخستین قربانی خواهد بود. حفاری، فرآوری و استخراج نفت سنگین ماسه (نفتی که از ماسه استخراج میشود) از مناطق دوردست کانادا بسیار پرهزینهتر از نفت متعارف وحتی نفت شیل آمریکا است.
درشرایطی که هزینه عملیاتی کوتاهمدت فقط در حدود ۴۰ دلار در هر بشکه است، پروژههای جدید نیازمند قیمتی بالاتر از بشکهای ۹۰ دلار هستند.
تعداد میدانهای نفتی درحال کاهش است؛ اما با توجه به زمان زیادی که اغلب پروژههای نفتی میبرند، این اتفاق قبل از کاهش چشمگیر تولید رخ خواهد داد. آنچه در آینده اتفاق میافتد به نتیجه نشست بعدی سازمان اوپک در تاریخ ۲۷ نوامبر بستگی خواهد داشت و همه چشمها به عربستان سعودی خواهد بود.
ارسال نظر