عوامل موجد اشتغال؟
کارشناسان سازمان بینالمللی کار پیشبینی میکنند طی ۱۰ سال آینده، جهان سالانه به حدود ۴۵ تا ۵۰ میلیون شغل جدید نیاز خواهد داشت تا هم بر معضل بیکاری ناشی از بحران مالی جهانی فائق آید و هم بتواند پاسخگوی نیاز جوانان جویای کار باشد. در این حال، برخی پژوهشهای اقتصادی از نقش پررنگ شرکتهای تازه تاسیس و جوان- در برابر شرکتهای قدیمی- در ایجاد اشتغال میگویند و توصیه میکنند محیط کسب و کار به نفع کارآفرینان اصلاح شود. بیگمان، کارآفرینی عاملی تاثیرگذار در مساله اشتغال است و تنها وظیفه سیاستگذاران این است که از آن حمایت کنند.
کارشناسان سازمان بینالمللی کار پیشبینی میکنند طی ۱۰ سال آینده، جهان سالانه به حدود ۴۵ تا ۵۰ میلیون شغل جدید نیاز خواهد داشت تا هم بر معضل بیکاری ناشی از بحران مالی جهانی فائق آید و هم بتواند پاسخگوی نیاز جوانان جویای کار باشد. در این حال، برخی پژوهشهای اقتصادی از نقش پررنگ شرکتهای تازه تاسیس و جوان- در برابر شرکتهای قدیمی- در ایجاد اشتغال میگویند و توصیه میکنند محیط کسب و کار به نفع کارآفرینان اصلاح شود. بیگمان، کارآفرینی عاملی تاثیرگذار در مساله اشتغال است و تنها وظیفه سیاستگذاران این است که از آن حمایت کنند. بر اساس پژوهشهای صورت گرفته در برخی کشورهای جهان، شرکتهای جوان نقشی محوری در ایجاد اشتغال، ارتقای رشد و نوآوری ایفا میکنند، چرا که شرکتهای تازهتاسیس چالاکتر، منعطفتر و در ایجاد تغییرات سازمانی با هدف تعدیل شرایط در حال تغییر توانمندتر هستند. فرآیند راهاندازی شرکت و رشد اقتصادی عمیقا به یکدیگر مرتبط هستند. اگر چه این مساله در همه کشورهای جهان صادق است، اما در کشورهای پرجمعیت و دارای رشدهای بالای سال اخیر مانند هند و چین، این مساله بیش از پیش اهمیت مییابد.
روند جمعیتی هند که دومین کشور پرجمعیت جهان است، نشان میدهد طی دو دهه آینده، در هر ماه، یک میلیون نفر به جمع نیروی کار ملحق خواهند شد. بنابراین، سرعت پیدایش شغلهای جدید تعیین خواهد کرد که این روند جمعیتی نتیجهای مثبت به دنبال خواهد داشت یا تنها فاجعه به بار خواهد آورد.
ارسال نظر