پرداخت ما به نسلهای آینده
کنفرانس طرفین سازمان ملل (COP) یک اجلاس سالانه است که توسط کنوانسیون چارچوب سازمان ملل در مورد تغییرات اقلیمی برگزار میشود. این کنفرانس، بزرگترین گردهمایی جهانی درباره تغییرات اقلیمی است و هدف اصلی آن پیشبرد تلاشها برای مقابله با تغییرات اقلیمی و اجرای تعهدات بینالمللی در این زمینه است. COP بهعنوان یک سکوی بینالمللی، نقش حیاتی در هماهنگی تلاشهای جهانی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی و حفاظت از آینده سیاره زمین دارد. این اجلاس فرصتهایی را برای تبادل دانش، همکاری و ایجاد تعهدات قویتر فراهم میکند و بر اهمیت اقدامات جمعی تاکید دارد.
با این حساب، کنفرانس طرفین هر سال، با برنامهریزیهای بینالمللی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار در آن سال گره خورده است. در اجلاس COP ۲۹ در جمهوریآذربایجان به موارد بسیار مهمی در مورد ابعاد محیطزیستی توسعه پایدار پرداخته شد. در اجلاس COP ۲۹ تلاشهای جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی با تشویق کشورها به افزایش تعهدات و اقدامات اقلیمی تقویت شد. تعهدات تعیینشده ملی (NDCs) بهبود یافته و افزایش همکاریها، دستیابی به هدف ۱۳توسعه پایدار را تسهیل میکند که خواستار اقدامات فوری برای مقابله با تغییرات اقلیمی و تاثیرات سوء آن است. همچنین در این اجلاس بر اهمیت گذار به انرژیهای پاک و پایدار و لزوم افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر در ترکیب انرژی جهانی تاکید شد. این اقدامات از هدف ۷ توسعه پایدار حمایت میکنند که هدف اصلی آن تضمین دسترسی به انرژی مقرونبهصرفه، قابلاعتماد، پایدار و مدرن برای همه است.
در COP ۲۹ همچنین از اهمیت توسعه شهری پایدار و زیرساختها به منظور استفاده از راهبردهای کمانتشار و مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی، در راستای هدف ۱۱ توسعه پایدار، ایجاد شهرها و سکونتگاههای انسانی فراگیر، امن، مقاوم و پایدار حمایت شد. این کنفرانس اهمیت توسعه شهری پایدار و زیرساختها را در کاهش تغییرات اقلیمی برجسته میکند. COP۲۹ شهرها و جوامع را تشویق میکند تا راهبردهای کمانتشار و مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی را اتخاذ کرده و از هدف SDG ۱۱ برای ایجاد شهرها و سکونتگاههای انسانی فراگیر، امن، مقاوم و پایدار حمایت کنند. COP ۲۹ بر لزوم الگوهای مصرف و تولید پایدار برای کاهش اثرات زیستمحیطی در سطح جهانی تاکید دارد. با ترویج شیوهها و سیاستهای پایدار، این کنفرانس به دستیابی به هدف ۱۲ توسعه پایدار که تضمین الگوهای پایدار مصرف و تولید است، کمک میکند.
در این اجلاس به تعامل بین تغییرات اقلیمی و از دست دادن تنوع زیستی نیز پرداخته شد. نتایج این کنفرانس به دستیابی به حفاظت از حیات زیر آب (هدف ۱۴ توسعه پایدار) و حیات روی زمین (هدف ۱۵ توسعه پایدار) کمک میکند و تلاش دارد اکوسیستمهای دریایی و زمینی و پایداری تنوع آنها را حفظ کند.
بنابراین پرداختن به تغییرات اقلیمی و آلودگیهای محیطزیستی و حفاظت از زمین و منابع آن برای نسلهای آینده یکی از مهمترین راههای دستیابی هرچه سریعتر به اهداف توسعه پایدار، نه فقط در ابعاد محیطزیستی، بلکه برای کمک به ابعاد اقتصادی و اجتماعی توسعه اعم از رشد اقتصادی، مبارزه با فرق، تامین آموزش برای همه، بهداشت و عدالت اجتماعی است.