امنیت در اینترنت اشیا
نکته دیگر این است که انتظار میرود میزان استفاده از راهحلهای امنیت سایبری افزایش یابد و سرمایهگذاریهای بیشتری در این حوزه در کشورهایی نظیر هند، کانادا، اسپانیا، ایتالیا، کرهجنوبی، قطر و... بشود. افزایش تقاضا برای راهحلهای امنیت سایبری از سوی صنایع مختلف بهویژه بانکها، بیمهها، بخشهای تولید، صنایع دفاعی و بخشهای درمان سبب خواهد شد، اندازه بازار امنیت سایبری در سالهای آینده با سرعت بیشتری افزایش پیدا کند.
شرکتها در بازار امنیت سایبری در حال استفاده از فناوریهایی نظیر اینترنت اشیا، یادگیری ماشین و دادههای انبوه هستند. اکثر شرکتهایی که در این بازار فعالیت میکنند به توسعه عملیاتهای خود اقدام کردهاند. برای مثال، آنها از سیستم تشخیص بدافزار مبتنی بر امضا، به سمت سیستم یادگیری ماشین مبتنی بر اینترنت اشیا، بدون استفاده از امضا، حرکت کردهاند. این تحول به آن شرکتها کمک میکند وظایف خود را بهتر انجام دهند و سطح امنیت سایبری را بالا ببرند. بازار اینترنتاشیا بهسرعت درحال رشد است و همزمان با آن میزان استفاده از خدمات و راهحلهای اینترنت اشیا در اپلیکیشنهای امنیت فناوری اطلاعات بیشتر شده است. در نتیجه تحلیلگران معتقدند گسترش استفاده از اینترنت اشیا و یادگیری ماشین در حوزه امنیت، از روندهای اصلی در امنیت سایبری در سالهای آینده است. از سوی دیگر، فناوری دادههای انبوه به سازمانها کمک میکند، ریسکهای بالقوه را مطالعه و تحلیل کنند. با درنظرگرفتن تاثیر این فناوریها، پذیرش اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در صنعت امنیت سایبری به سرعت درحال افزایش است.
یکی از روندهای کلیدی که زمینه رشد بازار امنیت سایبری را فراهم کرده گسترش استفاده از محاسبات ابری است. راهحلهای امنیت سایبری بر مدلهای پیچیده پیشبینی ریاضی مبتنی هستند که در آنها میزان بالا داده تحلیل میشود. این تحلیل دادهها، تنها با فناوری ابری در یک محیط امن و قابل اتکا و با هزینه پایین قابل انجام است. بازیگران بزرگ این حوزه از جمله شرکتهای ایبیام، سیسکو سیستم و... بر تلفیق محاسبات ابری با راهحلهای امنیت سایبری تمرکز کردهاند. این ابزارهای محاسبه ابری به استفادهکنندگان امکان میدهد تهدیدهای بالقوه به سرعت شناسایی کنند.
در سناریوی کنونی، امنیت مرتبط با بخش فناوری اطلاعات، بهموضوع اصلی برای شرکتهای خصوصی و دولتی تبدیل شده است. توسعه تجارت الکترونیک و پیشرفت فناوریهای انقلابگونه نظیر هوش مصنوعی و بلاکچین سبب افزایش استفاده از راهحلهای امنیت سایبری در یک اکوسیستم شبکههای متصل شده است. به باور تحلیلگران، این بخشها در سالهای آینده رشد قابلملاحظهای خواهند داشت. همچنین ارائهکنندگان خدمات امنیت سایبری در حال استفاده گسترده از فناوریهایی نظیر هوش مصنوعی و فناوری ابری در سیستمهای فناوری اطلاعات و امنیت الکترونیک خود هستند. افزایش استفاده از این فناوریها برای کاستن از تهدیدهای سایبری سبب رشد تقاضا برای راهحلهای امنیت سایبری میشود. امنیت سایبری به حوزه نوظهور و بسیار مهم تبدیل شده و موردتوجه بسیاری از سازمانهای بینالمللی و دولتها قرار گرفته است. آنها بر سرمایهگذاریهای خود در راهحلهای امنیتی پیشرفته افزودهاند. در حالحاضر دولتها در اقتصادهای نوظهور جزو مشتریان بزرگ راهحلهای امنیت سایبری هستند.