نقش چین و روسیه

بلومبرگ

وزارت بازرگانی چین در اقدامی جدید و در راستای تحریم‌های وضع شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل، انجام فعالیت جدید از سوی افراد و شرکت‌های کره‌شمالی در این کشور را ممنوع کرد. بر همین اساس، وزارت بازرگانی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: انجام سرمایه‌گذاری مشترک شرکت‌ها و توسعه فعالیت‌های فعلی کسب‌و‌کار کره‌شمالی در چین ممنوع است.

همچنین وزارت بازرگانی چین اعلام کرد: با توسعه سرمایه‌گذاری و شروع سرمایه‌گذاری‌های جدید توسط شرکت‌های چینی در کره‌شمالی نیز موافقت نخواهد شد. در همین حال، این اقدامات جدید، تاثیر زودهنگام روی اقتصاد کره‌شمالی می‌گذارد و تحریم‌های جدید توسط چین، ژاپن، ایالات‌متحده و سازمان ملل با هدف فشار روی «پیونگ‌یانگ» به‌منظور پایان دادن به برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور صورت گرفته است. بر پایه این گزارش، «گاری سامور» هماهنگ‌کننده سابق تسلیحات کشتار جمعی در کاخ سفید در زمان «بارک اوباما» گفت: دولت «ترامپ» به چین می‌گوید که اگر با آنها در نیویورک همکاری نکند، تحریم‌های ثانویه بیشتری را نه‌تنها درباره بنگاه‌های اقتصادی کوچک، بلکه شرکت‌های بزرگ وضع خواهد کرد. وزارت امور خارجه چین، چندی پیش گفته بود، اعمال تحریم‌های جدید به همکاری‌های پکن و واشنگتن علیه توسعه برنامه‌های هسته‌ای و موشکی کره‌شمالی کمک نمی‌کند.

دولت پرزیدنت ترامپ برای اعمال فشار بر کره‌شمالی به‌منظور توقف روند ساخت بمب اتمی درآن کشور تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه و چین وضع کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک کنفرانس خبری تاکید کرد، ایالات‌متحده برای حل بحران کره‌شمالی از طریق خویشتنداری و گفت‌وگو باید اشتباهاتش را جبران کند. تحریم‌های جدید ۶ فرد و ۱۰ سازمان مرتبط با برنامه‌های موشکی پیونگ‌یانگ را هدف گرفته‌اند. کشمکش‌ها بین آمریکا و کره‌شمالی پس از آزمایش‌های موشکی کره‌شمالی افزایش یافته‌اند. ایالات‌متحده بارها به آزمایش موشکی کره‌شمالی در هفته‌های اخیر اعتراض کرده و به‌تازگی سازمان ملل قطعنامه جدیدی علیه این آزمایش‌های کره‌شمالی تصویب کرد. استیون منوشن، وزیر خزانه‌داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «کمک افراد و سازمان‌ها در چین، روسیه و سایر نقاط به کره‌شمالی برای کسب درآمد و خرج آن در تولید سلاح کشتار جمعی و بی‌ثبات کردن منطقه غیرقابل‌قبول است.»

در ماه ژوئن سال‌جاری میلادی هم دولت دونالد ترامپ یک بانک چینی، یک شرکت چینی و دو تن از اتباع این کشور را به‌دلیل تامین مالی برنامه موشکی کره‌شمالی مورد تحریم قرار داده بود. یک مقام بلندپایه روس در‌مورد تحریم‌های جدید آمریکا علیه کره‌شمالی هشدار داد. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: «چشم‌انداز تحریم‌هایی که توسط سازمان ملل وضع شده‌اند، به‌گونه‌ای است که امکان افزایش آنها وجود ندارد.» پیش از این روسیه و چین از آمریکا خواسته بودند در پاسخ به توقف آزمایش موشکی کره‌شمالی در نزدیکی گوام، مانور سالانه مشترک با کره جنوبی را برگزار نکند. ایالات‌متحده بارها به آزمایش موشکی کره‌شمالی در هفته‌های اخیر اعتراض کرده و به‌تازگی سازمان ملل قطعنامه جدیدی علیه آزمایش‌های کره‌شمالی تصویب کرده است.