اوپک پابرجا میماند؟
گاردین
تعداد زیادی از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به دلیل کاهش شدید بهای طلای سیاه خسارت دیدهاند. بهای نفت «برنت» و «وست تگزاس اینترمدیت» اوایل سال جاری به کمتر از بشکهای ۳۰دلار رسید. به وضوح پیداست، جنگی که بر سر قیمت طلای سیاه به راه افتاده باب میل برخی از اعضای اوپک بوده و به صنعت نفت شیل آمریکا آسیب زده است. افزایش تقاضا به دلیل کاهش بهای طلای سیاه نشان میدهد جنگ بر سر قیمت، تاثیر خود را بر بازار نفت به جای گذاشته است. بهای بالای نفت به این معنا است که تولیدکنندگان طلای سیاه راحتتر خواهند بود.
گاردین
تعداد زیادی از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به دلیل کاهش شدید بهای طلای سیاه خسارت دیدهاند. بهای نفت «برنت» و «وست تگزاس اینترمدیت» اوایل سال جاری به کمتر از بشکهای ۳۰دلار رسید. به وضوح پیداست، جنگی که بر سر قیمت طلای سیاه به راه افتاده باب میل برخی از اعضای اوپک بوده و به صنعت نفت شیل آمریکا آسیب زده است. افزایش تقاضا به دلیل کاهش بهای طلای سیاه نشان میدهد جنگ بر سر قیمت، تاثیر خود را بر بازار نفت به جای گذاشته است. بهای بالای نفت به این معنا است که تولیدکنندگان طلای سیاه راحتتر خواهند بود. این در حالی است که بهای ۵۰ دلاری برای تولیدکنندگان سودی در پی ندارد.
بارت ملک، رئیس بخش استراتژی کالا در موسسه «تی دی سکیوریتیز» اعلام کرد اوپک به هدف خود برای در دست گرفتن بازار رسیده است. اوپک میتواند اعلام کند که نیازی نیست کاری برای متعادل کردن بازار انجام دهد. انتظار نمیرود اوپک سهم خود برای تولید نفت را (۵/ ۳۱میلیون بشکه در روز) تغییر دهد. البته این سازمان روزانه یک میلیون بشکه بیشتر از میزان مورد نظر استخراج میکند. دو تولیدکننده بزرگ -عربستان و ایران- همچنان اهداف خود را برای تولید طلای سیاه دنبال میکنند. ایران قصد دارد میزان تولید خود را به سطح پیش از اعمال تحریمهای بینالمللی علیه تهران برساند. عربستان سعودی نیز اعلام کرده از آنجا که دیگر اعضا میزان تولید خود را کاهش نمیدهند، روند پیشین (تولید ۵/ ۹ میلیون بشکه در روز) را ادامه خواهد داد. از آنجا که توافق کلی بین اعضای اوپک وجود ندارد و تولیدکنندگان غیر اوپکی نیز بخش بزرگی از بازار نفت را تشکیل میدهند، سوالی پیش میآید: آیا اوپک پابرجا و موثر باقی میماند؟ «اِد مُرس،» رئیس بخش تحقیقات کالا در موسسه «سیتی» در این خصوص میگوید: « اوپک نسبت به ۴۰ سال گذشته کنترل کمتری بر تنظیم بهای نفت دارد. شرایط از رسیدن اعضای سازمان به یک سیاست واحد به منظور تعیین بهای نفت جلوگیری میکند.» با توجه به اظهارات تحلیلگران، تاثیر اوپک بر بازار نفت کمتر شده ولی زمانی که میزان عرضه و تقاضا به تعادل برسد باز هم وجود این سازمان مهم و ضروری میشود.
ارسال نظر