نگاه مثبت به نشست اوپک
رویترز
بررسی بازار نفت و تصمیمگیری درباره سطح تولید نفت کشورهای عضو اوپک، انتخاب دبیرکل جدید و احتمالا تصمیمگیری درباره بازگشت کشور آفریقایی گابن به این سازمان در دستور کار نشست ١٦٩ اوپک قرار داشت. بیشتر وزیران عضو اوپک در بدو ورود به وین اعلام کردند بازار نفت رو به بهبود است و به تدریج متعادل میشود، قیمت سبد نفتی اوپک نیز نسبت به نشست ١٦٨ این سازمان حدود پنج دلار افزایش نشان میدهد. اگرچه در راستای توافق برای محدود کردن عرضه نفت در بازار جهانی، نشست کشورهای عضو اوپک با شکست روبهرو شد.
رویترز
بررسی بازار نفت و تصمیمگیری درباره سطح تولید نفت کشورهای عضو اوپک، انتخاب دبیرکل جدید و احتمالا تصمیمگیری درباره بازگشت کشور آفریقایی گابن به این سازمان در دستور کار نشست ١٦٩ اوپک قرار داشت.بیشتر وزیران عضو اوپک در بدو ورود به وین اعلام کردند بازار نفت رو به بهبود است و به تدریج متعادل میشود، قیمت سبد نفتی اوپک نیز نسبت به نشست ١٦٨ این سازمان حدود پنج دلار افزایش نشان میدهد.اگرچه در راستای توافق برای محدود کردن عرضه نفت در بازار جهانی، نشست کشورهای عضو اوپک با شکست روبهرو شد. اما این اجلاس نتایج مثبتی نیز به همراه داشته است که مهمترین آنها اعلام تصمیم عربستان برای عدم عرضه بیش از حد نفت به بازار جهانی بود.
برخی کشورها در این نشست تلاش کردند سقف تولید کل اعضای اوپک را محدود کنند، اما این تصمیم با مخالفت ایران ناکام ماند، زیرا پیشنهاد ایران این بود که در صد و سهم اعضا از تولید اوپک مشخص شود. اعلام آمادگی عربستان برای اعمال محدودیت و عدم افزایش تولید خود باعث شد که قیمت نفت در آخرین مبادلات امروز روندی افزایشی را در پیش گرفته و هر بشکه نفت برنت دریای شمال با قیمتی بالاتر از ۵۰ دلار در هر بشکه به فروش برسد. کارشناسان همچنان به نتایج این اجلاس با توجه به موضع عربستان نگاه مثبتی دارند.وزیر نفت عربستان در حاشیه این اجلاس در گفتوگو با خبرنگاران اطمینان داد که این کشور موضع کاملا ملایمی را در پیش گرفته و به هیچ عنوان قصد وارد کردن شوک به بازار را ندارد.
با توجه به این اظهارات مقامات سعودی، قیمت نفت در بازار جهانی طی روز جاری افزایش یافته و حتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز به ۵۰ دلار در هر بشکه رسید. بهرغم شکست اوپک در توافق تعیین سقف تولید کارشناسان نتایج این نشست را مثبت ارزیابی میکنند؛ چرا که بنا به اعتقاد این کارشناسان هم ایران و هم عربستان به اهداف خود در این اجلاس رسیدند. به این نحو که ایران اعمال محدودیت برای تولید خود را نپذیرفت و سیاست عربستان برای اینکه خود بازار برای تعیین قیمت نفت به تعادل برسد نیز ادامه یافت. از سوی دیگر تولید کشورهای غیر عضو اوپک کاهش یافته و اوپک نیز توانسته است سهم خود از بازار را افزایش دهد.
بهطور کلی تاسیسات ایران اجازه افزایش شدید تولید این کشور را نداده و عربستان نیز بر تداوم تولید با توجه به کاهش تولید دیگر کشورها تاکید دارد. در حال حاضر میزان تولید برخی کشورهای عمده تولیدکننده نفت نظیر ونزوئلا، نیجریه، لیبی و آمریکا کاهش یافته است و به اعتقاد فعالان بازار نفت نشست اخیر اوپک در راستای حمایت از بهبود بازار بوده است.
خالد الفالح وزیر نفت عربستان همچنین گفته است از اتفاقاتی که در بازار نفت میافتد شگفتزده نخواهد شد و رویکرد آرام و منطقی برای پایداری طولانیمدت بازار انتخاب خواهد کرد. وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره دیدار با وزیر نفت ایران گفته است: «امیدوارم این اتفاق بیفتد.»
بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران نیز پیش از سفر به وین گفته بود: «جای خوشحالی دارد که بازار نفت با وجود برخی تخریبها که در این مدت انجام شد در حال بازگشت به یک وضع متعادل است.» با وجود افزایش دو برابری صادرات نفت ایران نسبت به نشست ١٦٨ اوپک این سازمان، این افزایش تاثیر منفی بر بازار نداشته و جذب شده است.
ارسال نظر