بخشهای جذاب بورس
دکتر علی سنگینیان
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین
اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک در ماههای پایانی سال ۹۴ باعث شد تا بازار سرمایه با رشد بالایی مواجه شود. ادامه این رشد در بازار سرمایه یکی از دغدغههای فعالان اقتصادی است. در این خصوص پیشبینیها حاکی از آن است که عملکرد اقتصادی کشور در سال ۹۵ به مراتب بهتر و قویتر از سال ۹۴ خواهد بود. کاهش محدودیتهای معاملاتی، افزایش درآمدهای ارزی دولت و دسترسی آسانتر به این منابع و همچنین افزایش درآمدهای صادراتی شرکتها، صندوق بینالمللی پول را مجاب کرده است که پیش بینی رشد اقتصادی کشور در سال آتی را به حدود ۵ درصد افزایش دهد.
دکتر علی سنگینیان
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین
اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک در ماههای پایانی سال ۹۴ باعث شد تا بازار سرمایه با رشد بالایی مواجه شود. ادامه این رشد در بازار سرمایه یکی از دغدغههای فعالان اقتصادی است. در این خصوص پیشبینیها حاکی از آن است که عملکرد اقتصادی کشور در سال ۹۵ به مراتب بهتر و قویتر از سال ۹۴ خواهد بود. کاهش محدودیتهای معاملاتی، افزایش درآمدهای ارزی دولت و دسترسی آسانتر به این منابع و همچنین افزایش درآمدهای صادراتی شرکتها، صندوق بینالمللی پول را مجاب کرده است که پیش بینی رشد اقتصادی کشور در سال آتی را به حدود ۵ درصد افزایش دهد. این رشد قابل توجه، میتواند خبر خوبی برای بازار سرمایه کشور باشد. افزایش سودآوری صنایع و تلاش آنها برای تامین سرمایه در گردش و پیگیری مجدد طرحهای توسعهای توسط شرکتها باعث افزایش فعالیتهای عملیاتی بازار شده و افق بسیار روشن تری برای آن در سال آتی ترسیم میکند.
فارغ از بخش نفت و گاز که سرمایهگذاری در آن به طور مستقیم توسط دولت جذب میشود، جذاب ترین بخشهای سرمایهگذاری برای خارجیان در سالهای ابتدایی ورود آنها ، مربوط به صنایعی است که از بازار بزرگ مصرفی در داخل کشور برخوردارند. بر این اساس، صنایع تولیدکننده کالاهای مصرفی (مانند مواد غذایی، شوینده ها، نوشابه ها، تنقلات و لوازم بهداشتی)، صنعت دارو، صنعت بهداشت(بیمارستان، داروخانه، آزمایشگاه و...)، تجارت الکترونیک و صنایع با تکنولوژی بالا و احتمالا انرژیهای نو در صدر اولویتهای سرمایهگذاری قرار خواهند گرفت.همچنین در بخش سرمایهگذاری خارجی نیز قدمهای اولیه برای ورود سرمایهگذاران خارجی به بازار برداشته شده و با نهایی شدن مذاکرات و قراردادها، شاهد انجام معاملات در این حوزه خواهیم بود، اما افزایش سطح سرمایهگذاریها به سطوح قابل قبول(مثلا بیش از ۲۵ درصد ارزش بازار) منوط به حضور گسترده و فعال نهادهای مالی خارجی در بازار ایران(بانکهای تجاری و سرمایهگذاری خارجی، شرکتهای رتبه بندی، صندوقهای سرمایهگذاری و...) خواهد بود و بدون حضور این نهادها، حجم سرمایهگذاریها قابل توجه نخواهد بود. یادآور میشود، این حجم از سرمایهگذاری لزوما به صورت سرمایهگذاری مدیریتی و در قالب ادغام و تملیک خواهد بود، در غیر این صورت سرمایهگذاری مستقیم و خرد در پرتفوی سهام، چندان قابل توجه نخواهد بود و نباید هم در دستور کار مدیران بازار سرمایه قرار گیرد.
ارسال نظر