عطسه در بریتانیا، تب در اروپا
اکونومیست
نخستوزیر انگلیس از مردم کشورش خواسته است تا در همهپرسی ۲۳ ژوئن شرکت کنند و برای ماندن یا ترک اتحادیه اروپا تصمیم بگیرند. هرچند خود نخستوزیر قول داده است تا برای ماندن در این اتحادیه سخت تلاش کند. در واقع آنچه بهعنوان ترفندی برای حفظ حزب محافظهکار شروع شد، هم اکنون در حال تبدیل شدن به یک جدال از نوع نزدیک و خطرناک است. طبق پیشبینی بازارهایی که شرطبندی انجام میدهند، احتمال خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را دو به یک اعلام کردند. اما برخی نظرسنجیها حاکی از آن است که رایدهندگان به شکل مساوی از هم گسسته شدهاند.
اکونومیست
نخستوزیر انگلیس از مردم کشورش خواسته است تا در همهپرسی ۲۳ ژوئن شرکت کنند و برای ماندن یا ترک اتحادیه اروپا تصمیم بگیرند. هرچند خود نخستوزیر قول داده است تا برای ماندن در این اتحادیه سخت تلاش کند. در واقع آنچه بهعنوان ترفندی برای حفظ حزب محافظهکار شروع شد، هم اکنون در حال تبدیل شدن به یک جدال از نوع نزدیک و خطرناک است. طبق پیشبینی بازارهایی که شرطبندی انجام میدهند، احتمال خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را دو به یک اعلام کردند. اما برخی نظرسنجیها حاکی از آن است که رایدهندگان به شکل مساوی از هم گسسته شدهاند. در این بین، برخی وزرای کابینه برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا کمپینهای مختلفی راه انداختهاند.
این خبر نه تنها برای بریتانیا، بلکه برای همه میتواند ناخوشایند باشد. تصمیم مردم این کشور درخصوص خروج از اتحادیه اروپا میتواند اقتصاد اروپا را بهطور حتم در کوتاه مدت و احتمالا در بلندمدت نابود کند. این درحالی است که هماکنون بازارهای مالی به این اتفاق عکسالعمل نشان دادهاند و ارزش پوند نیز در برابر دلار، به پایینترین سطح خود از سال ۲۰۰۹ تاکنون سقوط کرده است که این امر میتواند امنیت انگلیس را نیز تهدید کند. بریتانیا هماکنون با تهدید تروریستها و سایر قدرتهای خارجی، روزهای سختی را پشت سر میگذراند. خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، به اروپا ضربه سنگینی وارد میکند و این امر همچنین پنجمین اقتصاد قدرتمند جهان را از بزرگترین بازارش جدا میکند. از سوی دیگر، طرفداران جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا ضمن اعتقاد به این موضوع که اروپا بریتانیا را عقب نگه داشته، تاکید میکنند که رهایی از این قید و بند، میتواند به منزله اوجگیری اقتصاد آزاد بریتانیا و ادامه مبادلات تجاری با اتحادیه اروپا و سایر کشورهای جهان باشد. این نظرات تنها فرضیات احتمالی است اما در عمل، چیزی نیست که قابل انجام باشد. حداقل امیدواری در صورت خروج از اتحادیه این است که اتحادیه اروپا در صورت پایبندی به قوانین خاص خود اجازه دسترسی به بازار واحدش را میدهد. برای مثال نروژ و سوئیس را در نظر بگیرید، اتحادیه اروپا همچنین در ازای اعطای اجازه دسترسی نامحدود به بازارهایش، از آنها میخواهد تا مبلغ بسیاری به بودجه این اتحادیه تزریق کنند. آنهایی که در کمپین خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا هستند، معتقدند که اروپا بیش از آنچه تصور میشود به بریتانیا نیاز دارد چرا که اتحادیه اروپا تقریبا نیمی از صادرات بریتانیا را دریافت میکند اما در عوض، بریتانیا کمتر از ۱۰ درصد تولیدات اتحادیه اروپا را میگیرد.
هزینههای بلند مدت خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا فراتر از هزینههای اقتصادی خواهد بود. خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نخست پادشاهی انگلستان را از هم خواهد گسست. در صورتی که بریتانیا تصمیم به ترک اتحادیه اروپا بگیرد، این تصمیم اسکاتلندیها را هم متاثر میکند. خروج بریتانیا از انگلیس همچنین به شکل خطرناکی ایرلند شمالی را نیز ناآرام خواهد کرد. دولت ایرلند، یکی از حامیان جدی باقی ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا است.ایرلند تنها کشوری نیست که از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا لطمه میبیند، رهبران اروپا به خوبی آگاه هستند که خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا منجر به تضعیف گروهی خواهد شد که هماکنون نیز بر سر بحران پناهجویان و همینطور بحران حوزه یورو، در مشکلات عمیقی غوطهور شدهاند. بنابراین، اروپا بدون صدای بریتانیا ضعیفتر خواهد شد و در مقابل، آلمان در آنجا حاکمیت بیشتری خواهد یافت.
ارسال نظر