شماره روزنامه ۶۰۹۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۵ دنیای اقتصاد

اخبار بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۵۵

  • فلج تجارت با تحریم

    دنیای اقتصاد: تحریم‌های اعمال شده تنها به بازارهای تحت تحریم و کشورهای هدف، آسیب نمی‏‏‌زند بلکه باعث صدمه به اقتصاد کشورهای تحریم‌کننده و همین‌طور تجارت جهانی نیز می‌شود. بررسی داده‌های گمرک فرانسه نشان می‌دهد که تحریم ایران موجب کاهش چشم‌گیر تعداد شرکت‌های صادرکننده فرانسوی شده است. نتایج طیفی از مطالعات نشان می‌دهد که تحریم‌ها ابزارهای سیاستی نادرستی حتی برای کشورهای تحریم کننده هستند، زیرا تاثیرات منفی زیادی بر تجارت، حاشیه سود شرکت‌ها و فعالیت تولیدی آنها دارند.
  • مسیر ارتقای جایگاه کارت بازرگانی

    دنیای اقتصاد: فرآیند صدور کارت‌های بازرگانی دارای ایراداتی است که انتقاد فعالان اقتصادی را به‌دنبال داشته‌است؛ از جمله اینکه برای تعیین اهلیت در روند صدور کارت بازرگانی، سازوکار مناسبی وجود ندارد، سامانه‏‏‏‌های صدور و تمدید کارت دچار مشکل هستند و چالش کارت‌های یک‌ساله همچنان ادامه دارد. از طرفی آزمونی هم برای صدور کارت طراحی‌شده که به‌صورت حضوری انجام می‌شود و به دلیل وقت‏‏‏‌گیر‌بودن موجب نارضایتی شده‌است. در همین راستا روسای اتاق‌های بازرگانی بر ضرورت ارتقای سطح جایگاه کارت عضویت که متولی آن اتاق ایران است، تاکید دارند و معتقدند با استفاده از این موضوع می‌توان تعیین اهلیت افرادی را که کارت بازرگانی دریافت می‌کنند، دنبال کرد.
  • افزایش ۱۳‌درصدی خرید تضمینی گندم

    دنیای‌اقتصاد: مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهادکشاورزی با اعلام افزایش ۱۳‌درصدی خرید تضمینی گندم گفت: خرید مازاد برنیاز کشاورزان به هفت‌میلیون و ۲۴۰‌هزار‌تن رسیده‌است.
  • الزام رفع تعهد ارزی ۶۰‌ درصدی‌ تجارت خارجی را دشوار می‌کند

    دنیای اقتصاد: پرهام رضایی، رئیس اتاق کرج با اشاره به الزام صادرکنندگان به رفع تعهد ارزی ۶۰‌درصدی در بخشنامه اخیر گمرک، گفت: این مساله تجارت بین‌المللی بازرگانان را دشوار می‌کند و مانع صادرات است. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرج با اشاره به نشست اخیر کمیسیون علمی و تخصصی بازرسی کل قضایی استان البرز با موضوع «شناسایی راهکارهای تحقق شعار سال» گفت: با توجه به نقش نظارتی دستگاه بازرسی استان در زمینه رعایت مفاد قانونی در بخش‌های مختلف ازجمله رعایت مقررات و دستورالعمل‌های مرتبط به حوزه کسب‌وکار در دستگاه‌های اجرایی و خدمات‌‌‌‌رسان کشور، بر‌‌گزاری چنین نشست‌‌‌‌هایی بالطبع می‌تواند به مطالبه‌گری و پیگیری درخواست‌های بخش‌خصوصی از دولت در رابطه با اجرای صحیح قوانین و مقررات و حسن اجرای آن در سطح نهادهای مربوطه کمک شایانی کند.
  • تجربه موفق در تولید سیمان

    دنیای‌اقتصاد: سالور همزمان که به مسائل کلان می‌اندیشید، از مشکلات افراد غافل نبود. پس از ترور شاه در بهمن ۱۳۲۷ یکی از کارگران به اتهام انتصاب و ارتباط با ترورکنندگان دستگیر شد. او به دلیل بیگناهی آن کارگر تلاش زیادی برای آزادی او انجام داد؛ همین مساله نقش مهمی در افزایش اعتبار سالور در کارخانه داشت. دومین مدیریت صنعتی سالور بر کارخانه سیمان فارس بود. در همین ایام طرحی برای تاسیس کارخانه سیمان در شیراز از سوی تعدادی از فعالان اقتصادی منطقه وجود داشت. آنها شرکت سهامی سیمان شیراز را با سرمایه ۲۰۰‌میلیون‌ریال در سال‌۱۳۲۷ به‌ثبت رساندند. برای راه‌اندازی این کارخانه یک‌میلیون و ۲۰۰‌هزار دلار از اصل چهار ترومن در ایران در سال‌۱۳۳۳ وام گرفته شد. با درخواست آنها سازمان‌برنامه در سرمایه‌گذاری مشارکت کرد. در همین زمان سازمان برنامه، طرحی برای تاسیس کارخانه سیمان دورود در حال بررسی داشت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر