بازگشت رونق به صنایع چوب جهان
به گزارش دفتر نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران، تولید چوب از جمله چوب گرد صنعتی، الوار، پانلهای چوبی، خمیر کاغذ و کاغذ بهطور متوسط در سال ۲۰۱۴ بین یک تا ۵ درصد افزایش یافته و به بیش از سطح قبل از رکود اقتصادی در سال ۲۰۰۷ رسید. این در حالی است که نرخ رشد تولید این محصولات، در آسیا پاسیفیک، آمریکای لاتین و حوزه کارائیب در سال ۲۰۱۴ بیشتر از نقاط دیگر جهان بود.
به گزارش دفتر نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران، تولید چوب از جمله چوب گرد صنعتی، الوار، پانلهای چوبی، خمیر کاغذ و کاغذ بهطور متوسط در سال ۲۰۱۴ بین یک تا ۵ درصد افزایش یافته و به بیش از سطح قبل از رکود اقتصادی در سال ۲۰۰۷ رسید. این در حالی است که نرخ رشد تولید این محصولات، در آسیا پاسیفیک، آمریکای لاتین و حوزه کارائیب در سال ۲۰۱۴ بیشتر از نقاط دیگر جهان بود. تایس لینهراس ژوونال، مدیر بخش اقتصاد جنگل فائو در این باره گفت: تا پیش از این صنایع چوب، متاثر از رکود اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۹-۲۰۰۸ بود. اما اکنون شاهد بیشترین نرخ رشد در صنایع جهانی چوب طی ۵ سال اخیر هستیم. رشد تولید صنایع چوب در جهان نه تنها در اقتصاد کشورها نقش مهمی دارد بلکه در رفاه و معیشت میلیونها نفر از مردم سراسر جهان که زندگیشان وابسته به جنگل است، میتواند تاثیر بسزایی داشته باشد.
براساس آخرین دادههای منتشر شده از سوی فائو، طی سال ۲۰۱۴ در مقایسه با سال قبل از آن (۲۰۱۳) تولید پلت چوبی (هیزم) که از آن بهعنوان سوخت استفاده میشود، با ۱۶ درصد افزایش به بالاترین سطح خود معادل ۲۶ میلیون تن افزایش یافت. در سال ۲۰۱۴، نرخ تولیدی پلتهای چوبی در اروپا با ۶۰ درصد و در آمریکای شمالی با ۳۰ درصد افزایش مواجه بوده است. در این میان، اروپا تاکنون بزرگترین مصرفکننده این محصول با ۷۸ درصد به شمار میآید در حالی که در آمریکا این نرخ تنها به ۱۲ درصد میرسد. بنابر گزارش فائو، تولید و مصرف پنلهای چوب و الوار همواره به رشد سریع خود ادامه میدهند و تولیدات جهانی این محصولات به ترتیب به ۵ و ۴ درصد افزایش یافته است. پنلهای چوبی اولین محصولاتی بودند که رشد سریع تولید را تجربه کردند. افزایش بیسابقه و مداوم تولید پنلهای چوبی در آسیا پاسیفیک به ویژه چین که ۴۹ درصد بوده، باعث شد تا نرخ رشد تولید این محصولات در فاصله سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ در آسیا پاسیفیک به ۶۲ درصد افزایش پیدا کند در حالی که در دیگر نقاط جهان با رشد ۹ درصدی همراه بود. در حالی که تولید کاغذ در اروپا با رکود مواجه شده است، طی سال ۲۰۱۴ در شمال آمریکا تولید این محصول کاهش پیدا کرد، با این وجود تولید کاغذ در آفریقا، آمریکای لاتین و آسیا پاسیفیک افزایش یافته است. پس از کاهش اندک تولید کاغذ در چین طی سال ۲۰۱۳، تولید، مصرف و تجارت این محصول در چین و آسیا پاسیفیک رشد خود را از سر گرفته است.
ارسال نظر