برگزاری نخستین گردهمایی میز ملی ماکارونی
گروه بنگاهها: میز کالا از جمله مواردی است که سازمان توسعه تجارت در برنامههای خود دارد و این بار فعالان عرصه تولید و صادرات ماکارونی، پای میز ملی ماکارونی به طرح مشکلات پیش روی این صنعت و ارائه راهکارهای آن پرداختند. مرتضی سلطانی، رئیس هیات مدیره گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر، پوشش بیمهای را بخصوص برای صادرکنندگانی که بازارهای دور را هدف قرار دادند، مهم ارزیابی کرد.
رئیس انجمن صنفی صنعت ماکارونی استان البرز و نماینده البرز در اتاق بازرگانی ایران هم در این جلسه ضمن برشمردن هزینههای سرباری که بر صادرکنندگان تحمیل میشود آنها را بهعنوان عوامل افول انگیزه صادرکنندگان برای رقابت در بازارهای هدف دانست.گروه بنگاهها: میز کالا از جمله مواردی است که سازمان توسعه تجارت در برنامههای خود دارد و این بار فعالان عرصه تولید و صادرات ماکارونی، پای میز ملی ماکارونی به طرح مشکلات پیش روی این صنعت و ارائه راهکارهای آن پرداختند. مرتضی سلطانی، رئیس هیات مدیره گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر، پوشش بیمهای را بخصوص برای صادرکنندگانی که بازارهای دور را هدف قرار دادند، مهم ارزیابی کرد.
رئیس انجمن صنفی صنعت ماکارونی استان البرز و نماینده البرز در اتاق بازرگانی ایران هم در این جلسه ضمن برشمردن هزینههای سرباری که بر صادرکنندگان تحمیل میشود آنها را بهعنوان عوامل افول انگیزه صادرکنندگان برای رقابت در بازارهای هدف دانست. محسن امینی افزود: در نظر گرفتن امتیازاتی چون تمدید رایگان کارتهای بازرگانی برای صادرکنندگان برتر واقعی و حذف قانون پرداخت 10 درصد عوارض حق پرچم استفاده از کشتیرانی خارجی راه برای واردکنندگان تا زمان برداشته شدن تحریمها و فراهم آوردن امکان حمل کالا با کشتیرانی جمهوری اسلامی از جمله راهکارهایی است که میتواند در کاهش هزینههای تمام شده موثر واقع شود و قطعا قیمت تمام شده کالا از عوامل تعیینکننده قدرت رقابت در بازارهای جهانی است. همچنین بسته پیشنهادی این انجمن با تاکید بر ضرورتهایی که باید در بحث تولید و صادرات ماکارونی در نظر گرفته شود، اعمال معافیت صنعت ماکارونی از مالیات بر ارزش افزوده و اعمال تعرفه صفر برای واردات گندم ویژه صنعت ماکارونی را از جمله راههای حفظ توان خرید مصرفکننده و کنترل قیمت تمام شده مطرح کرد. در بخش دیگر موضوعات مورد بحث در میز ملی ماکارونی، عدم کارآیی قانون رتبهبندی کارت بازرگانی و بیاثر بودن آن و عدم پشتیبانی حقوقی از برندهای ایرانی در بازارهای هدف هم مورد انتقاد قرار گرفت که در این زمینه ارائه بستههای حمایتی و الزام سازمان توسعه و تجارت، اتاقهای مشترک بازرگانی و سفارتخانههای ایران به حمایت حقوقی و کمک به صادرکنندگان در محاکم قضایی بهعنوان راهکار پیشنهادی مطرح شد.
ارسال نظر