خبرگزاری تسنیم: معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری از ورود ۱۰ فروند هواپیما به کشور تا پایان سال خبر داد و اعلام کرد: برای خرید هواپیما چند شرکت هواپیمایی در حال مذاکره هستند که بعضا قراردادهای آن را نیز امضا کرده‌اند؛ اما خرید هواپیما نیاز به اعزام بازرس برای چک کردن اسناد دارد که این مساله زمان‌بر است.

محمد خداکرمی اظهار کرد: درباره آزادسازی نرخ‌ها کار کارشناسی زیادی انجام شد و قسمت اول آزادسازی را ادیبهشت و خرداد ۹۳ انجام دادیم در آن زمان هم کار کارشناسی انجام شده بود. وی تصریح کرد: ۹ آذرامسال نیز که آزادسازی نرخ بلیت اعلام شد چند ماه کار کارشناسی برای آن انجام شده بود اکنون عرضه و تقاضا نسبت مناسبی با هم دارند. یکی از عوامل خیلی مهمی که باعث شد سازمان هواپیمایی کشوری برای مسیرهایی که حداقل ۳ ایرلاین در آنها فعال است و می‌توانند رقابت کنند شرایط مناسبی را فراهم آورده است.

معاون امور هوانوردی سازمان هوانوردی کشوری با اشاره به اینکه برای ۱۷۰ مسیر آزادشده تعداد پروازها مناسب است، بیان کرد: البته به‌جز ایام اوج تقاضا مشکلی در این زمینه نداریم. در ایام اوج اگر تعداد ناوگان ۲۰ برابر شود، باز هم جوابگو نیست. در بخش‌های دیگر حمل و نقل مانند جاده‌ای و ریلی هم همین است و در اوج تقاضا مثلا در شب اربعین تعداد ناوگان جوابگو نیست. خداکرمی با اشاره به اینکه در حال حاضر اوج تقاضای سفر نداریم و قیمت‌ها متنوع و مناسب است، تاکید کرد: در حال حاضر شرکت‌های معروف‌تر قیمت‌های بالاتری دارند و می‌توانند به توسعه ناوگان خود اقدام کنند، شرکت‌هایی هم که مقبولیت کمتری دارند نرخ بلیت کمتری داشته و می‌توانند به طریق دیگر افزایش کیفیت دهند.

وی در ادامه به برنامه‌ریزی برای ساماندهی عرضه بلیت در ایام نوروز اشاره کرد و گفت: برای اربعین امسال سازمان هواپیمایی کشوری برنامه‌ریزی خاصی را طی سه ماه قبل از آن انجام داد و با توجه به تقاضای زیادی که برای پرواز عتبات عالیات وجود داشت سازمان هواپیمایی نسبتا توانست مدیریت خوبی در این زمینه داشته باشد. معاون امور هوانوردی سازمان هوانوردی کشوری با اشاره به اینکه برای ایام نوروز که زمان پیک آن ۲۴ اسفند تا اول فروردین است سازمان هواپیمایی کشوری در حال برنامه‌ریزی است، یادآور شد: در این زمینه نیز مانند اربعین از شرکت‌های هواپیمایی دعوت می‌کنیم تا درباره قیمت و دسترسی بلیت با آنها تفاهم کنیم. خداکرمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سازمان هواپیمایی چه برنامه‌ای برای چارترکنندگان که عامل افزایش قیمت بلیت می‌‌‌شوند دارند، گفت: قبول ندارم که در زمینه بلیت هواپیما بعد از آزادسازی افزایش قیمت‌ داشته‌ایم همین الان به سایت شرکت‌های هواپیمایی یا آژانس‌ها مراجعه کنید قیمت‌های متنوعی را می‌بینید مثلا پرواز مشهد در روز چهارشنبه نسبت به روزهای دیگر تقاضای بیشتری دارد و به نسبت آن قیمت بالاتر است؛ اما در مسیر برگشت قیمت این پرواز خیلی پایین است.

وی ادامه داد: با احتساب هزینه‌های دستمزد، تعمیر و نگهداری یک شرکت هواپیمایی باید با سود ۱۰ درصدی پرواز کند که در این صورت ضرر می‌کند. این ضرر نیز به خود مسافران بر می‌گردد؛ اما با آزادسازی نرخ‌ها شرکت‌های هواپیمایی برنامه خود را تنظیم می‌کنند. مسافران نیز وقت خود را تنظیم کرده و سفر را مدیریت می‌کنند. معاون امور هوانوردی سازمان هوانوردی کشوری با بیان اینکه در آینده شاهد روش‌های متنوع فروش خواهیم بود، گفت: با آزادسازی قیمت‌ها (شرکت‌های هواپیمایی) تا حد زیادی از فشار چارتر‌کنندگان بیرون می‌آیند، چون خودشان بلیت‌ها را می‌فروشند. خداکرمی با تاکید بر اینکه از شرکت‌های هواپیمایی خواسته‌ایم بر فروش از سوی آژانس‌ها نظارت کنند، افزود: سازمان هواپیمایی برای طراحی نرم‌افزاری که دسترسی بیشتری به مردم برای خرید بلیت بدهد در حال برنامه‌ریزی است. وی تصریح کرد: با آژانس‌هایی که بلیت هواپیما را گران بفروشند، برخورد خواهیم کرد.