پیشنهاد آزادسازی قیمت در حملونقل
خبرگزاری مهر: وزیر راه و شهرسازی بر آزادسازی قیمتها در تمام بخشهای حملونقل تاکید کرد و گفت: باید برای مبارزه با آلودگی هوا، حملونقل ریلی را توسعه دهیم. عباس آخوندی روز گذشته در مراسم بهرهبرداری از ناوگان مسافری ریلی جدید اظهارکرد: نتایج سیاستگذاریها به تدریج خود را نشان میدهد و ما باید حملونقل ریلی را در ابعاد مختلف مورد حمایت قرار دهیم تا سهم بیشتری از کل حملونقل کشور بهدست آوریم.
وی با بیان اینکه روز گذشته قرارداد ساخت ۳۰۰ واگن مسافری بسته شده که ۱۰۰ واگن برای شرکت سبا و ۲۰۰ واگن برای شرکت ریلپرداز است، افزود: حق انتخاب، مهمترین موضوع برای شهروندان است تا هر فردی با هر کیفیتی امکان استفاده از قطار را داشته باشد.
خبرگزاری مهر: وزیر راه و شهرسازی بر آزادسازی قیمتها در تمام بخشهای حملونقل تاکید کرد و گفت: باید برای مبارزه با آلودگی هوا، حملونقل ریلی را توسعه دهیم. عباس آخوندی روز گذشته در مراسم بهرهبرداری از ناوگان مسافری ریلی جدید اظهارکرد: نتایج سیاستگذاریها به تدریج خود را نشان میدهد و ما باید حملونقل ریلی را در ابعاد مختلف مورد حمایت قرار دهیم تا سهم بیشتری از کل حملونقل کشور بهدست آوریم.
وی با بیان اینکه روز گذشته قرارداد ساخت ۳۰۰ واگن مسافری بسته شده که ۱۰۰ واگن برای شرکت سبا و ۲۰۰ واگن برای شرکت ریلپرداز است، افزود: حق انتخاب، مهمترین موضوع برای شهروندان است تا هر فردی با هر کیفیتی امکان استفاده از قطار را داشته باشد. وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه موضوع دوم این است که باید درون صنعت، رقابت ایجاد کنیم، افزود: این رقابتها حافظ منافع اصلی مصرفکننده هستند، زیرا رقابت، کاهش قیمت را به دنبال دارد و منافع مصرفکننده را تامین میکند. آخوندی با اشاره به اینکه امیدواریم با استفاده از قانون رفع موانع تولید به تدریج تعهدات دولت درخصوص اختصاص مبلغ یارانه ناشی از کاهش صرفهجویی سوخت به این صنعت اختصاص یابد، افزود: اصلیترین برنامه ما در حوزه زیرساختها این است که محیط سرمایهگذاری باید بهبود پیدا کند. عضو کابینه دولت یازدهم با تاکید بر اینکه باید در تمام حوزههای حملونقل، آزادسازی را اجرا کنیم، افزود: به سمتی میرویم که منافع مصرفکننده از طریق افزایش کیفیت و رقابت در صنعت تامین شود. وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه باید از سرکوب توسعه و سرمایهگذاری دست برداریم، گفت: ۲۰۰ واگن مسافری یعنی ۸۰۰ میلیارد تومان قرارداد و ۴۵۰ واگن حمل سوخت یعنی ۱۰۵ میلیارد تومان سرمایهگذاری که همه اینها در شرایط سخت از سوی بخش خصوصی انجام شده است. آخوندی ادامه داد: از منتقدان خواهش دارم که چشمانداز بلند مدت داشته باشند و فضا را برای سرمایهگذاری بزرگ ایجاد کنند، چرا که ما در بخش حملونقل ریلی حداقل به ۲۸۰۰ واگن مسافری تا سال ۱۴۰۰ نیاز داریم. وی با بیان اینکه این تعداد واگن نیاز به ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری دارد که باید توسط اقتصاد عمومی تامین شود، گفت: راهی به جز توسعه حملونقل ریلی برای کاهش آلودگی هوا نداریم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه اگر همین میزان قطار مترو را در تهران نداشتیم، الان با وضعیت کشندهای روبهرو بودیم، افزود: اگر برای حملونقل حومه ۱۰ سال پیش برنامهریزی میشد، الان با این حجم از مشکلات روبهرو نبودیم؛ چرا که حدود ۹۰۰ تا یک میلیون وسیله نقلیه هر روزه از حومه به تهران وارد شده و همین مقدار از تهران به حومه میرود. وی با تاکید بر اینکه اگر ۱۰ سال پیش عزم جدی برای مبارزه با آلودگی هوا داشتیم میتوانستیم ۳۰ درصد از حملونقل خودروها را به حملونقل ریلی حومه منتقل کنیم که این به معنی ۳۰ درصد آلودگی کمتر است، افزود: امیدواریم که صندوق توسعه ملی حمایتهای بیشتری در بخش زیرساختها داشته باشد. وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه اگر میخواهیم قدرت دریایی شویم باید بخش خصوصی، قویتر شود، گفت: عمدهترین ماموریت ما خلق بخش خصوصی قوی است. همچنین آخوندی در مراسم گرامیداشت روز حملونقل و انعقاد قرارداد سرمایهگذاری بخش خصوصی در پروژههای بندری گفت: صنعت دریایی، جهانی است و محدود به مرزها نمیشود؛ بنابراین در حوزه صنعت دریا و دریانوردی باید از بازبینی نقش ایران در گستره جهانی سخن گفت. وی افزود: ایران قدرتی دریایی در حوزه نظامی، دریایی و بندری است و به دلیل موقعیت ژئوپلیتیک مناسبی که در منطقه داریم، باید از این ظرفیتها استفاده کنیم. محمد سعیدنژاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور نیز با اشاره به حضور بخش خصوصی در بنادر ایران گفت: سال گذشته ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان قرارداد با بخش خصوصی بندری منعقد کردیم و امسال هم ۳ هزار و ۷۷۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی در سواحل شمالی و جنوبی کشور منعقد شده است.
ارسال نظر