گروه بازرگانی: مناقشه سیاسی اخیر میان دو کشور روسیه و ترکیه، روابط تجاری میان این دو کشور را نیز کاملا تحت تاثیر قرار داده ‌است. آن‌طور که در خبرها آمده، روسیه از ابزار تحریم اقتصادی برای تنبیه ترکیه استفاده کرده و به دنبال آن است تا روابط تجاری با این کشور را به پایین‌ترین سطح ممکن برساند. تقابل اقتصادی مسکو در برابر سیاست آنکارا، باعث شده است تا بازار دو کشور ترکیه و روسیه کانون توجه سایر کشورها از جمله ایران قرار گیرد. فعالان اقتصادی و صادرکنندگان ایرانی که مدت‌ها است به دنبال افزایش حضور خود در بازار روسیه هستند و به‌ویژه بعد از تحریم روسیه از سوی اروپا چشم به این بازار دوخته‌اند، اکنون آماده شده‌اند تا بتوانند با ورود به اقتصاد این کشور، جایگزین مناسبی برای کالاها و محصولات ترک باشند.


این موضوع که چگونه می‌توان به بازار ترکیه ورود پیدا کرد، یکی از مباحث مطرح شده در جلسه کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران بود. در این باره، حجم واردات محصولات کشاورزی و مواد غذایی ترکیه از روسیه به بحث گذاشته شد و ظرفیت‌های جایگزینی تولیدات روسی با محصولات ایرانی مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین در این نشست، گزارشی از مواد مرتبط با موضوعات کشاورزی و صنایع غذایی که در سند برنامه ششم توسعه گنجانده شده، بار دیگر مورد نقد و بررسی قرار گرفت و در عین حال برخی پیشنهادهای کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی برای اضافه شدن به مفاد این سند به بحث گذاشته شد. بررسی مجوزهای بخش کشاورزی و صنایع غذایی نیز از دیگر موضوعات مطرح شده در نشست کمیسیون بود. کاوه زرگران رئیس کمیسیون، با اشاره به دستورالعمل اتاق تهران مبنی بر بررسی مجوزهای فعالیت‌های اقتصادی از سوی کمیسیون‌های مشورتی اتاق و پیشنهاد راهکارهایی برای حذف یا کاهش این مجوزها گفت: طی جلسات آتی، این موضوع در دستورکار کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی قرار خواهد گرفت تا با بررسی مجوزها، آن بخش‌هایی که ضروری نیست و در واقع مانعی بر سر راه کسب‌و‌کار است، پیشنهاد حذف آنها از سوی اتاق بازرگانی تهران مطرح شود. ارائه گزارشی از بازار مواد غذایی و محصولات کشاورزی روسیه، محور اصلی نشست اخیر کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران بود. زرگران رئیس این کمیسیون، عنوان کرد که روسیه در سال 2014 حدود 5/ 1میلیارد دلار مواد غذایی از ترکیه وارد کرده است.