هشدار به فرصتسوزی در شرایط جدید اقتصادی
محسن جلالپور افزود: امروز در شرایطی متفاوت از شرایط گذشته قرار داریم و مسوولیتهای بخش خصوصی خطیرتر و سنگینتر از گذشته شده است.وی ادامه داد: در این شرایط، همه باید به میدان بیاییم و از این وضعیت گذر کنیم؛ چرا که در غیر این صورت فرصتهای موجود برای خروج از این شرایط، دیگر تکرار نخواهد شد. رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: تمامی نگاهها و نگرشهایی که اقتصادی ایران را مطالعه کردهاند، تنها راه گذر از وضعیت موجود را وصل شدن اقتصاد فعلی ما به اقتصاد جهانی میدانند.
وی با تاکید بر اینکه منابعی مثل نفت، توان خارج کردن ایران از این شرایط را ندارد، به ورود هیاتهای تجاری دیگر کشورها به ایران اشاره کرد و گفت: اگر این آمد و شدهای هیاتهای اقتصادی خارجی منجر به سرمایهگذاری نشود و بنگاههای ما نتوانند خودشان را به اقتصاد دنیا وصل کنند و نتوانند شرکتهای مشارکتی را در کشور ایجاد کنند، حتما آیندهای سختتر از امروز خواهیم داشت و این اقتصاد، ما را گرفتار و زمینگیر خواهد کرد. وی با اشاره به اینکه متاسفانه ما در فضای گلخانهای بودیم، گفت: امروز رقابت در داخل کشور معنی ندارد و بنگاههای ما باید با دنیا رقابت کنند. باز شدن کشور و وصل نشدن ایران به اقتصاد جهانی باعث میشود که این سیل جهانی همه ما را زیر آوار خود ببرد. جلالپور گفت: امروز توقع ما از بخش خصوصی بیش از حاکمیت است. چرا که دولت یازدهم تمام و کمال کار را در عرصه بینالملل و حوزه دیپلماسی پیش برده و در دولت هم بیش از این ظرفیت برای کار اقتصادی وجود ندارد و اگرچه دولتمردان میخواهند اقتصاد را از شرایط کنونی خارج کنند، ولی توان آن را ندارند، چرا که خود آنها هم زمینگیر هستند. بنابراین باید امروز مشکل اقتصاد ایران را از سوی بخش خصوصی حل کنیم.اسماعیل جبارزاده، استاندار آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: مشکلات اقتصادی کشور را نه دولت به تنهایی میتواند حل کند و نه ما باید اجازه بدهیم که دولت بیش از این در اقتصاد تصمیمگیری داشته باشد. کار اقتصادی باید از دولت گرفته شود.
جبارزاده گفت: طبیعی است که نمیتوان انتظار داشت کشوری که همه درها به روی آن بسته شده است بتواند یک صادرکننده موفق داشته باشد. البته دولت حل این وضعیت و مشکلات پرونده هستهای را در اولویت قرار داد و سرانجام به نتیجه رسید. اما از این به بعد مسوولیت با شما فعالان بخش خصوصی خواهد بود؛ دولت کاری را که باید میکرد، انجام داد و حال نوبت شما است. وی ادامه داد: امروز تصمیمگیران اساسی هیات دولت نیز بر این مهم باور دارند و سایر کارها به بزرگترین نهاد بخش خصوصی که اتاقهای بازرگانی سراسر کشور هستند واگذار میشود. تقاضای من بهعنوان یک شهروند ایرانی این است که از لحظه به لحظه این فرصت استفاده شود. شاید اگر 36 سال گذشته را مرور کنیم در هیچ زمانی مانند امروز باور دولت این نبود که باید به بخش خصوصی اعتماد کرد و کار را به بخش خصوصی سپرد. در حال حاضر دولت بر این باور است که بخش خصوصی در این مقطع میتواند مشکلات اقتصادی کشور را حل کند. وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در ارتباط با بحث اقتصاد مقاومتی گفت: اولین نهادی که باید پاسخگوی بیانات ایشان باشد اتاقهای بازرگانی است و باید بخش مهمی از این رسالت را بر عهده بگیرند. دولت نیز باید مقدمات این امر را فراهم کند. جبارزاده گفت: ما نباید منتظر باشیم دولت نسخه درمان اقتصاد را تدوین و به آن عمل کند، بلکه کسانی که باید نسخه عملیاتی رونق اقتصادی را برای کشور ارائه دهند، اتاقهای بازرگانی هستند و شما باید دولت را از نظرات خود بهرهمند کنید.
وی پیشنهاد کرد: در استانها، کمیتههایی با حضور استانداران، فعالان اقتصادی، روسای اتاق بازرگانی و وزارت صنعت تشکیل شود که هر ماه جلساتی را برای حل مشکلات اقتصادی بیابند. در این جلسات اتاق بازرگانی میتواند به صراحت بگوید در ۳۰ روز اخیر چه اتفاقی افتاده و مسائل و مشکلات باید به چه نحوی حل شود؛ ضمن اینکه از وزیر صنعت هم درخواست شده تا مسوولان مشخصی برای این جلسات تعیین کند، بنابراین با بخشنامه و دستورالعمل نمیشود مشکل اقتصاد ایران را حل کرد.جبارزاده یادآور شد: رئیسجمهوری بارها در نشستهای مختلف به ما تاکید کردند که نظرات بخش خصوصی را بشنوید و پیگیری کنید.وی در پایان تاکید کرد: شاید بسیاری از تصمیمگیران اقتصادی مانند فعالان اقتصادی از جزئیات کار، سختیها و ابعاد مختلف تولید، تجارت و صنعت اطلاعی نداشته باشند بنابراین وظیفه شما است که در این جلسات تصمیمگیری حاضر باشید و نظرات کارشناسی خود را با آنها در میان بگذارید.جبارزاده ادامه داد: اگر هر استان سالانه ۳۰ درصد افزایش صادرات نداشته باشد، کار بیفایده است؛ در شرایطی که در اطراف ایران بازارهای بسیار خوبی وجود دارد که بهطور قطع پتانسیل افزایش صادرات برای هر استان تا بالای ۳۰ درصد هم به چشم میخورد.
ارسال نظر